Cercar persones, coses i llocs a les fotos

Cerca el que vulguis a les teves fotos. Per exemple, pots cercar el següent:

• Un casament a què vas assistir l'estiu passat.
  • El teu millor amic.
  • Un animal domèstic.
  • La teva ciutat preferida.

Nota: algunes funcions no estan disponibles en tots els països.

Abans de començar

Baixa i instal·la l'aplicació Google Fotos.

Fer cerques a les teves fotos

1. Obre l'aplicació Google Fotos  al telèfon o a la tauleta Android.
  2. Inicia la sessió al Compte de Google.
  3. Al quadre que hi ha a la part superior, escriu el que vulguis cercar. Per exemple:
    • Barcelona.
    • Un nom o un àlies, si has etiquetat persones o animals domèstics.

Cercar fotos d'una persona o d'un animal domèstic i etiquetar-les

Per cercar i gestionar les teves fotos més fàcilment, pots etiquetar les persones i els animals domèstics que Google Fotos reconegui.

Nota: aquesta funció no està disponible en tots els països.

Pas 1: cerca fotos d'una persona o d'un animal domèstic

1. Obre l'aplicació Google Fotos  al telèfon o a la tauleta Android.
  2. Inicia la sessió al Compte de Google.
  3. A la part superior, toca la barra de cerca.
  4. A sota de la llista de cerques recents o suggerides, veuràs una fila de cares. Toca una cara per veure'n les fotos.
    • Per veure més cares, toca Següent Següent.

Si no veus la fila de cares, és possible que sigui per un dels motius següents:

Nota: per trobar fotos d'una persona sense fer cap cerca, toca Àlbums i després Persones

Pas 2: etiqueta una foto

1. A la part superior d'un grup de cares, toca Afegeix un nom
  2. Escriu un nom o un àlies.

Podràs fer cerques amb aquesta etiqueta al quadre de cerca. Només tu veuràs les etiquetes privades que triïs per a les cares, encara que comparteixis les fotos en qüestió.

Activar o desactivar l'agrupació per cares

Pots deixar d'agrupar les cares semblants a les teves fotos.

Si desactives l'agrupació per cares, se suprimirà el següent:

• Els grups de cares del teu compte.
  • Els models de cares que s'hagin utilitzat per crear els grups de cares.
  • Les etiquetes que hagis creat.

Per activar o desactivar aquesta funció, segueix els passos següents:

1. Obre l'aplicació Google Fotos  al telèfon o a la tauleta Android.
  2. Inicia la sessió al Compte de Google.
  3. Toca Menú  i després Configuració i després Agrupa les cares semblants.
  4. Activa o desactiva la funció Agrupació per cares.
    • Per desactivar l'agrupació per cares només per als animals domèstics, desactiva l'opció Mostra persones i animals domèstics.

Consells avançats

Combinar grups de cares

Si una mateixa persona surt en més d'un grup, pots combinar-los.

1. Etiqueta un dels grups de cares amb un nom o un àlies.
  2. Als suggeriments, tria el mateix nom o àlies per etiquetar l'altre grup de cares.
  3. En confirmar el segon nom o àlies, Google Fotos et preguntarà si vols combinar els grups de cares.

També és possible que rebis un suggeriment per combinar dos grups de cares. Si són la mateixa persona, toca

Modificar o suprimir una etiqueta

Pots editar o suprimir les etiquetes dels grups de cares.

• Per modificar una etiqueta: toca Més  i després Edita l'etiqueta de nom.
  • Per suprimir una etiqueta: toca Més  i després Suprimeix l'etiqueta de nom.
Suprimir un grup de cares de la pàgina de cerca

Si no vols veure un grup de cares determinat a la teva pàgina de cerca, pots suprimir-lo.

1. Obre l'aplicació Google Fotos  al telèfon o a la tauleta Android.
  2. Inicia la sessió al Compte de Google.
  3. A la part superior, toca la barra de cerca.
  4. Al costat de la fila de cares, toca Següent Següent.
  5. A la part superior dreta, toca Més  i després Mostra o amaga persones
  6. Toca les cares que vulguis amagar. Perquè una cara es torni a mostrar, toca el quadre altra vegada.
  7. A la part superior dreta, toca Fet.
Suprimir un element d'un grup

Si veus que una foto està en un grup que no li correspon, pots treure-la del grup en qüestió.

1. Obre l'aplicació Google Fotos  al telèfon o a la tauleta Android.
  2. A la part superior, toca el quadre de cerca.
  3. Toca Següent i després.
  4. Selecciona el grup de cares en què hi hagi la foto que vols suprimir.
  5. Toca Més  i després Suprimeix resultats
  6. Selecciona les fotos o els vídeos que vulguis suprimir del grup.
  7. A la part superior dreta, toca Suprimeix

Nota: si suprimeixes un element d'un grup, no se suprimirà la foto o el vídeo de la biblioteca de Google Fotos.

Informació sobre els models de cares

Per agrupar cares, seguim aquests tres passos:

• Primer, detectem si alguna foto inclou una cara.
  • A continuació, si la funció d'agrupació per cares està activada, fem servir models algorítmics per fer una predicció de la semblança entre diverses imatges i valorar si en dues imatges s'hi mostra la mateixa cara.
  • Finalment, s'agrupen totes les fotos en què és probable que es mostri la mateixa cara. Si creus que una foto s'ha agrupat incorrectament, pots suprimir-la d'un grup.

Si actives l'agrupació per cares, és possible que Google Fotos també inclogui fotos en un grup concret en funció d'altres característiques, com ara les fotos que s'hagin fet en un lapse de temps breu, o en detectar que una persona porta la mateixa roba en diferents fotos quan no s'hi vegi una cara.

Grups de cares, etiquetes de cares i compartició

• Les etiquetes de cares són privades per a cada compte i no es comparteixen amb altres comptes.
  • Els grups de cares no es comparteixen quan es comparteixen fotos.
  • De manera predeterminada, només tu pots veure els grups de cares i les etiquetes del teu compte.
  • Pots assignar l'etiqueta "Jo" a un grup de cares i ajudar l'aplicació Google Fotos dels teus contactes a reconèixer la teva cara més fàcilment a les fotos. D'aquesta manera, els teus contactes rebran suggeriments per compartir amb tu les fotos en què surts. Obtén més informació sobre com pots etiquetar el teu grup de cares.

Si tens activada la funció d'agrupació per cares, ens fas saber que vols que creem un model de la teva cara.

Per suprimir els teus models, desactiva la funció Agrupació per cares.

Pàgina relacionada

No trobes les teves fotos? Obtén ajuda per trobar fotos.