Cercar persones, coses i llocs a les fotos

Cerca el que vulguis a les teves fotos. Per exemple, pots cercar el següent:

• un casament a què vas assistir l'estiu passat
  • el teu millor amic
  • un animal de companyia
  • la teva ciutat preferida

Important: algunes funcions no estan disponibles en tots els països, en tots els dominis ni en tots els tipus de comptes.

Abans de començar

Baixa i instal·la l'aplicació Google Fotos.

Cercar a les teves fotos

1. Obre l'aplicació Google Fotos Fotos al telèfon o a la tauleta Android.
  2. Inicia la sessió al teu Compte de Google.
  3. A la part inferior, toca Cerca.
    • Per cercar per text, fes el següent:
      • Toca el quadre de cerca que hi ha a la part superior i introdueix el que vulguis cercar. Per exemple:
      • Barcelona.
      • Un nom o un àlies, si has etiquetat persones o animals de companyia.
    • Per cercar mitjançant suggeriments, fes el següent:
      • Pots explorar aquestes categories:
        • Persones i animals de companyia: totes les fotos i els vídeos de les teves relacions més estretes.
        • Llocs: el mapa et permet explorar les teves fotos a l'espai físic.
        • Coses: objectes i conceptes que hem detectat a les teves fotos.
      • També pots desplaçar-te fins al final de la pàgina per fer cerques útils, com ara:
        • Captures de pantalla, vídeos, collages i pel·lícules.

Cercar fotos d'una persona o d'un animal de companyia i afegir-li un nom

Per cercar i gestionar les teves fotos més fàcilment, pots etiquetar les persones i els animals de companyia que Google Fotos reconegui.

Important: aquesta funció no està disponible en tots els països, en tots els dominis ni en tots els tipus de comptes.

Pas 1: cerca fotos d'una persona o d'un animal de companyia

1. Obre l'aplicació Google Fotos Fotos al telèfon o a la tauleta Android.
  2. Inicia la sessió al teu Compte de Google.
  3. A la part inferior, toca Cerca
  4. Veuràs una fila de cares. Per veure les fotos d'una cara, toca-la.
    • Per veure més cares, toca Mostra-ho tot.

Si no veus la fila de cares, és possible que sigui per un dels motius següents:

Pas 2: etiqueta les fotos

1. A la part superior d'un grup de cares, toca Afegeix un nom.
  2. Escriu un nom o un àlies.

Podràs fer cerques amb aquesta etiqueta al quadre de cerca. Només tu veuràs les etiquetes privades que triïs per a les cares, encara que comparteixis les fotos en qüestió.

Activar o desactivar l'agrupació per cares

Pots deixar d'agrupar les cares semblants a les teves fotos.

Si desactives l'agrupació per cares, se suprimirà el següent:

• Els grups de cares del teu compte.
  • Els models de cares que s'hagin utilitzat per crear els grups de cares.
  • Les etiquetes que hagis creat.

Per activar o desactivar aquesta funció, segueix els passos següents:

1. Obre l'aplicació Google Fotos Fotos al telèfon o a la tauleta Android.
  2. Inicia la sessió al teu Compte de Google.
  3. A la part superior dreta, toca les inicials o la foto de perfil del teu compte.
  4. Toca Configuració de Fotos  i, a continuació, Agrupa les cares semblants.
  5. Activa o desactiva la funció Agrupació per cares.
    • Per desactivar l'agrupació per cares només per als animals de companyia, desactiva l'opció Mostra persones i animals de companyia.

Consells avançats

Combinar grups de cares

Si una mateixa persona surt en diversos grups, pots combinar-los.

1. Etiqueta un dels grups de cares amb un nom o un àlies.
  2. Als suggeriments, tria el mateix nom o àlies per etiquetar l'altre grup de cares.
  3. En confirmar el segon nom o àlies, Google Fotos et preguntarà si vols combinar els grups de cares.

També és possible que rebis un suggeriment per combinar dos grups de cares. Si són la mateixa persona, toca .

Modificar o suprimir una etiqueta

Pots editar o suprimir les etiquetes dels grups de cares.

• Per canviar una etiqueta: toca la carpeta Persones i, a continuació, Més  i, a continuació, Edita l'etiqueta de nom.
  • Per suprimir una etiqueta: toca la carpeta Persones i, a continuació, Més  i, a continuació, Suprimeix l'etiqueta de nom.
Suprimir un grup de cares de la pàgina de cerca

Si no vols veure un grup de cares determinat a la teva pàgina de cerca, pots suprimir-lo.

1. Obre l'aplicació Google Fotos Fotos al telèfon o a la tauleta Android.
  2. Inicia la sessió al teu Compte de Google.
  3. A la part inferior, toca Cerca.
  4. Al costat de la fila de cares, toca Mostra-ho tot.
  5. A la part superior dreta, toca Més  i, a continuació, Mostra o amaga persones.
  6. Toca les cares que vulguis amagar. Perquè una cara es torni a mostrar, toca el quadre altra vegada.
  7. A la part superior dreta, toca Fet.
Suprimir un element d'un grup

Si veus que una foto està en un grup que no li correspon, pots treure-la d'aquest grup.

1. Obre l'aplicació Google Fotos Fotos al telèfon o a la tauleta Android.
  2. Inicia la sessió al teu Compte de Google.
  3. A la part inferior, toca Cerca.
  4. Selecciona el grup de cares en què hi hagi la foto que vols suprimir.
  5. Toca Més i, a continuació, Suprimeix resultats.
  6. Selecciona les fotos o els vídeos que vulguis suprimir del grup.
  7. A la part superior dreta, toca Suprimeix.

Nota: si suprimeixes un element d'un grup, no se suprimirà la foto o el vídeo de la biblioteca de Google Fotos.

Canviar una foto destacada
  1. Obre l'aplicació Google Fotos Fotos al telèfon o a la tauleta Android.
  2. A la part inferior, toca Cerca.
  3. Toca un grup de cares.
  4. A la part superior dreta, toca Més  i, a continuació, Canvia la foto destacada.
  5. Selecciona la foto que vulguis destacar.
Informació sobre els models de cares

Per agrupar cares, seguim aquests tres passos:

• Detectem si alguna foto inclou una cara.
  • Si la funció d'agrupació per cares està activada, fem servir models algorítmics per fer una predicció de la semblança entre diverses imatges i valorar si en dues imatges s'hi mostra la mateixa cara.
  • S'agrupen les fotos en què és probable que es mostri la mateixa cara. Si creus que una foto s'ha agrupat incorrectament, pots suprimir-la d'un grup.

Quan l'agrupació per cares està activada, és possible que Google Fotos també inclogui fotos en un grup concret en funció d'altres característiques, com ara les fotos que s'hagin fet en un lapse de temps breu, o en detectar que una persona porta la mateixa roba en diferents fotos quan no s'hi vegi una cara.

Grups de cares, etiquetes de cares i compartició

• Les etiquetes de cares són privades per a cada compte i no es comparteixen amb altres comptes.
  • Els grups de cares no es comparteixen quan es comparteixen fotos.
  • De manera predeterminada, només tu pots veure els grups de cares i les etiquetes del teu compte.
  • Pots assignar l'etiqueta "Jo" a un grup de cares i ajudar l'aplicació Google Fotos dels teus contactes a reconèixer la teva cara més fàcilment a les fotos. D'aquesta manera, els teus contactes rebran suggeriments per compartir amb tu les fotos en què surts. Obtén informació sobre com pots etiquetar el teu grup de cares.

Si tens activada la funció d'agrupació per cares, ens fas saber que vols que creem un model de la teva cara.

Per suprimir els teus models, desactiva la funció Agrupació per cares.

Suprimir, afegir o canviar les etiquetes de persones i d'animals de companyia a les teves fotos
Si Google Fotos es deixa una foto o l'agrupa incorrectament, pots canviar-la, suprimir-la o afegir-la a un grup de cares.
Aquesta funció no està disponible en tots els països.

Canviar el grup de cares a què pertany una foto

Pots afegir, suprimir o canviar una etiqueta de cara si Google Fotos etiqueta la persona o l'animal de companyia incorrectament.
  1. Obre l'aplicació Google Fotos Fotos al telèfon o a la tauleta Android.
  2. Selecciona una foto i després toca Més 더보기.
  3. Desplaça't fins a "Persones" i toca Edita Edita.
  4. Suprimeix, afegeix o canvia una etiqueta:
    • Per suprimir una etiqueta: toca Suprimeix Remove a l'etiqueta de cara.
    • Per afegir una etiqueta: a "Disponibles per afegir", toca Afegeix Afegeix a l'etiqueta de cara. A continuació, a la foto, toca una etiqueta per afegir-la o selecciona Afegeix Afegeix per crear-ne una de nova.
    • Per canviar una etiqueta:
      1. A l'etiqueta de cara, toca Suprimeix Remove.
      2. A "Disponibles per afegir", toca Afegeix Afegeix a l'etiqueta de cara.
      3. Selecciona quina etiqueta de cara vols afegir.
  5. Toca Fet.

Pàgina relacionada

No trobes les teves fotos? Obtén ajuda per trobar fotos.