Gi enhetens standard galleriapp tilgang til Google Foto

Dette skjer når du gir enhetens standardgalleri tilgang til Google Foto:

• Du gir Foto tillatelse til å dele kontoinformasjon, for eksempel e-postadresse og status for autolagring i Foto, med galleriappen.
  • Du kan se alle bilder som er sikkerhetskopiert til Google Foto, i enhetens standard galleriapp.

For å bruke denne funksjonen må du ha følgende:

• en enhet som støtter tilgang til standardgalleriet. Støttede produsenter:
    • Xiaomi
    • Oppo, OnePlus eller Realme
  • den nyeste versjonen av Google Foto-appen
  • Android 11 eller nyere

Når du åpner Foto eller enhetens standard galleriapp, kan det hende du ser et forgrunnsvindu med en forespørsel om å få tilgang til galleriet.

1. For å administrere tilgangen til brukerdata i Google Foto for enhetens standard galleriapp trykker du på Ikke tillat eller Tillat.
  2. For å administrere tilgangen senere kan du sjekke Foto-innstillingene eller appinnstillingene for standardgalleriet på enheten.

Slå av tilgang til standardgalleriet på enheten

Slik slår du av tilgangen til standardgalleriet på enheten:

1. Åpne Google Foto-appen Foto på Android-enheten din.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Øverst til høyre trykker du på profilbildet eller forbokstaven for kontoen din.
  4. Trykk på Innstillinger for Foto Innstillinger og så Apper og enheter og så Tilgang til Google Foto.
  5. Trykk på appnavnet til standardgalleriet på enheten.
  6. Velg Fjern tilgangen.

Slå på tilgang til standardgalleriet på enheten

Viktig: For å gi tilgang til brukerdata i Google Foto for enhetens standard galleriapp igjen må du bruke enhetens standard galleriapp. Det kan hende at enhetens standard galleriapp viser til Google Foto-tilgang som «synkronisering i nettskyen» eller «sikkerhetskopiering i nettskyen».

Hvis du sletter appdataene for Foto, avinstallerer Foto, tilbakestiller enheten din eller skaffer deg en ny enhet, må du gi tilgang til galleriet igjen. Slik slår du på tilgang til standardgalleriet på enheten:

1. Åpne standard galleriapp på Android-enheten din.
  2. Gå til Innstillinger.
  3. Følg veiledningen på skjermen for å gi Google Foto tillatelse til å dele data med enhetens standard galleriapp.

Finn ut hvordan Google Foto integreres med standardgalleriet på enheten

Sikkerhetskopier bilder og videoer med en tilknyttet konto

Når sikkerhetskopiering er på i Foto, sikkerhetskopierer Foto bildene fra galleriappen. Kontoen som er tilknyttet enhetens standard galleriapp, er sikkerhetskopikontoen for Foto. For å endre den tilknyttede kontoen må du endre sikkerhetskopikontoen for Foto:

1. Åpne Google Foto-appen Foto på Android-enheten din.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Øverst trykker du på profilbildet eller forbokstaven for kontoen din.
  4. Trykk på Innstillinger for Foto Innstillinger og så Sikkerhetskopiering.
  5. Under «Konto og lagring» trykker du på profilbildet eller forbokstaven for kontoen din.
  6. Velg Google-kontoen du vil sikkerhetskopiere til.

Når sikkerhetskopiering i Foto er av, er den tilknyttede Google-kontoen din den Foto-kontoen som var aktiv da du slo på galleritilgangen. Slik endrer du den tilknyttede kontoen:

1. Åpne Google Foto-appen Foto på Android-enheten din.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Øverst trykker du på profilbildet eller forbokstaven for kontoen din.
  4. Trykk på Innstillinger for Foto Innstillinger og så Apper og enheter og så Tilgang til Google Foto.
  5. Trykk på appnavnet til standardgalleriet på enheten.
  6. Trykk på den tilknyttede Google-kontoen.
  7. Velg Google-kontoen du vil tilknytte.

Finn ut hvordan du sikkerhetskopierer bilder og videoer.

Slett eller gjenopprett bilder eller videoer

Når du sletter eller gjenoppretter bilder fra photos.google.com eller andre enheter, synkroniseres de kanskje ikke med standard galleriapp på den opprinnelige enheten. Du kan løse dette ved å gå til Foto-appen og rydde opp i synkroniseringsproblemer:

1. Åpne Google Foto-appen Foto på Android-enheten din.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Øverst trykker du på profilbildet eller forbokstaven for kontoen din.
  4. Trykk på Se gjennom endringer som ikke er synkronisert.
  5. Følg veiledningen på skjermen.
Slik redigerer du bilder

Hvis du redigerer bildet på photos.google.com eller på en annen enhet, kan det hende at endringene ikke synkroniseres med den opprinnelige enheten. Du kan løse dette ved å gå til Foto-appen og rydde opp i synkroniseringsproblemer:

1. Åpne Google Foto-appen Foto på Android-enheten din.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Øverst trykker du på profilbildet eller forbokstaven for kontoen din.
  4. Trykk på Se gjennom endringer som ikke er synkronisert.
  5. Følg veiledningen på skjermen.

Når du redigerer bilder i enhetens standard galleriapp, kan det hende Foto-appen beholder den gamle kopien i nettskyen. For spesielle bildetyper, for eksempel portretter, kan det hende at enhetens standard galleriapp lagrer endringene du gjør over det eksisterende bildet.

Finn ut hvordan du redigerer bilder.

Flytt elementer til skjulte album

Når du flytter et sikkerhetskopiert bilde til et privat eller skjult album i enhetens standard galleriapp, sletter galleriappen alle lokale kopier av filen. Den prøver også å fjerne nettskykopien i Foto.

Hvis nettskykopien ikke kunne slettes fra Google-kontoen, får du en melding fra enhetens standard galleriapp. Slik fjerner du bildet manuelt fra Google-kontoen din:

1. Åpne Google Foto-appen Foto på Android-enheten din.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Trykk og hold på et bilde eller en video du vil flytte til papirkurven.
    • Tips: Du kan velge flere elementer.
  4. Trykk på Slett Slett og så Legg i papirkurven.

Tips: Hvis du sletter bilder eller videoer som er sikkerhetskopiert til Google Foto, blir de liggende i papirkurven i 60 dager. Finn ut hvordan du tømmer papirkurven.

Dupliserte filer på enheten

Når det finnes flere kopier av det samme bildet på enheten din, viser enhetens standard galleriapp alle lokale kopier i Alle bilder-fanen. Foto-appen viser bare én kopi.

Når du sletter bilder i Foto-appen, ber Foto om tillatelse til å fjerne alle lokale kopier fra enheten din. Hvis du sletter et bilde fra enhetens standard galleriapp, sletter du kanskje bare den valgte filen lokalt og i nettskyen og beholder de andre kopiene.

Finn ut hvordan du sletter bilder og videoer.

Gi nytt navn til album i enhetens standard galleriapp

Viktig: Album i enhetens standard galleriapp er ikke de samme som album i Foto-appen.

Hvis du har gitt nytt navn til et album i enhetens standard galleriapp og du ikke finner det i Foto-appen, kan det hende du finner det forrige albumnavnet i mappene på enheten din.

Slett Google Foto eller slett appdataene for Google Foto

Hvis du sletter Google Foto eller sletter appdataene for Google Foto, har ikke enhetens standard galleriapp tilgang til Google Foto-appen lenger. Hvis du ikke tidligere har løst problemer med synkronisering som følge av redigering, sletting eller gjenoppretting av bilder fra photos.google.com eller en annen enhet, kan det hende Foto laster opp de opprinnelige filene fra enheten på nytt etter at du har slettet appdataene for Google Foto.

Finn ut hvordan du administrerer lagringsplassen din.

Løs problemer med bildene dine

Finn manglende bilder
  1. Finn manglende bilder og videoer.
  2. Hvis du tror du har mistet bilder under overføringen fra enhetens standard galleriapp til Google Foto, bør du kontakte brukerstøtteteamet for galleriappen.
  3. Sjekk om enhetens standard galleriapp og Foto-appen fortsatt er tilkoblet. Finn ut hvordan du slår tilgang til standardgalleriet på eller av.
  4. Sjekk om sikkerhetskopiering er slått på. Sjekk også sikkerhetskopikontoen din. Finn ut mer om sikkerhetskopiering av bilder og videoer.