De standaard galerij-app van je apparaat toegang geven tot Google Foto's

Als je de standaardgalerij van je apparaat toegang geeft tot Google Foto's, gebeurt het volgende:

• Je geeft Foto's toestemming om accountgegevens, zoals het e-mailadres en de status van automatische back-ups van Foto's, te delen met de galerij-app.
  • Je kunt alle foto's waarvan een back-up is gemaakt in Google Foto's openen in de standaard galerij-app op je apparaat.

Als je deze functie wilt gebruiken, moet je het volgende hebben:

• Een apparaat dat standaardtoegang voor de galerij ondersteunt. Ondersteunde fabrikanten:
    • Xiaomi
    • Oppo, OnePlus of Realme
  • De nieuwste versie van de Google Foto's-app.
  • Android 11 of hoger.

Als je Foto's of de standaard galerij-app van je apparaat opent, krijg je misschien een pop-upverzoek om de galerij toegang te geven.

1. Tik op Niet toestaan of Toestaan om de toegang van de standaard galerij-app van je apparaat tot gebruikersgegevens in Google Foto's te beheren.
  2. Als je de toegang later opnieuw wilt beheren, ga je naar de instellingen voor Foto's of de instellingen van de standaard galerij-app op je apparaat.

Toegang voor de standaardgalerij op je apparaat uitzetten

Zo zet je de toegang voor de standaardgalerij op je apparaat uit:

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-apparaat.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal.
  4. Tik op Instellingen voor Foto's Instellingen en dan Apps en apparaten en dan Toegang tot Google Foto's.
  5. Tik op de naam van de standaard galerij-app op het apparaat.
  6. Selecteer Toegang intrekken.

Toegang voor de standaardgalerij op je apparaat aanzetten

Belangrijk: Als je de standaard galerij-app van je apparaat weer toegang wilt geven tot gebruikersgegevens in Google Foto's, moet je de standaard galerij-app van je apparaat gebruiken. In de standaard galerij-app van je apparaat kan naar de toegang tot Google Foto's worden verwezen met cloud-sync of cloud-backup.

Als je je Foto's-app-gegevens wist, Foto's verwijdert, je apparaat reset of een nieuw apparaat koopt, moet je de galerij opnieuw toegang geven. Zo zet je de toegang voor de standaardgalerij op je apparaat aan:

1. Open de standaard galerij-app op je Android-apparaat.
  2. Ga naar Instellingen.
  3. Volg de instructies op het scherm om Google Foto's toestemming te geven gegevens te delen met de standaard galerij-app van het apparaat.

Meer informatie over hoe Google Foto's wordt geïntegreerd met de standaardgalerij op je apparaat

Back-ups van foto's en video's maken met een verbonden account

Als back-ups van Foto's aanstaan, maakt Foto's een back-up van de foto's in de galerij-app. Het account dat aan de standaard galerij-app van je apparaat is verbonden, is je back-upaccount voor Foto's. Als je dit verbonden account wilt wijzigen, moet je het back-upaccount voor Foto's wijzigen:

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-apparaat.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik bovenaan op je profielfoto of initiaal.
  4. Tik op Instellingen voor Foto's Instellingen en dan Back-up.
  5. Tik onder Account en opslag op je profielfoto of initiaal.
  6. Selecteer het Google-account waarin je een back-up wilt maken.

Als back-ups van Foto's uitstaan, is je verbonden Google-account het actieve Foto's-account op het moment dat je galerijtoegang gaf. Zo wijzig je het verbonden account:

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-apparaat.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik bovenaan op je profielfoto of initiaal.
  4. Tik op Instellingen voor Foto's Instellingen en danApps en apparaten en dan Toegang tot Google Foto's.
  5. Tik op de naam van de standaard galerij-app op je apparaat.
  6. Tik op je verbonden Google-account.
  7. Selecteer het Google-account dat je als verbonden account wilt instellen.

Meer informatie over hoe je back-ups maakt van foto's en video's

Een foto of video verwijderen of herstellen

Als je foto's verwijdert of herstelt via photos.google.com of een ander apparaat, worden ze misschien niet gesynchroniseerd met de standaard galerij-app op het oorspronkelijke apparaat. Dit los je op via de Foto's-app:

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-apparaat.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik bovenaan op je profielfoto of initiaal.
  4. Tik op Niet-gesynchroniseerde wijzigingen bekijken.
  5. Volg de stappen op het scherm.
Een foto bewerken

Als je de foto bewerkt op photos.google.com of een ander apparaat, worden de wijzigingen soms niet gesynchroniseerd met het oorspronkelijke apparaat. Dit los je op via de Foto's-app:

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-apparaat.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Tik bovenaan op je profielfoto of initiaal.
  4. Tik op Niet-gesynchroniseerde wijzigingen bekijken.
  5. Volg de stappen op het scherm.

Als je een foto bewerkt in de standaard galerij-app van je apparaat, bewaart de Foto's-app misschien het oude exemplaar in de cloud. Voor speciale fototypen, zoals portretten, slaat de standaard galerij-app van je apparaat de bewerkingen misschien op in plaats van de bestaande foto.

Meer informatie over hoe je foto's bewerkt

Items verplaatsen naar een verborgen album

Als je een foto waarvan een back-up is gemaakt verplaatst naar een privéalbum of verborgen album in de standaard galerij-app van het apparaat, verwijdert de galerij-app alle lokale exemplaren van het bestand. De app probeert ook het cloudexemplaar te verwijderen in Foto's.

Als de standaard galerij-app van je apparaat het cloudexemplar niet kan verwijderen uit het Google-account, krijg je een bericht van de app. Zo verwijder je de foto handmatig uit je Google-account:

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-apparaat.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Houd je vinger op de foto of video die je naar de prullenbak wilt verplaatsen.
    • Tip: Je kunt meerdere items selecteren.
  4. Tik op Verwijderen Verwijderen en dan Naar prullenbak.

Tip: Als je een foto of video verwijdert waarvan een back-up is gemaakt in Google Foto's, blijft deze 60 dagen in de prullenbak staan. Meer informatie over hoe je de prullenbak leegt

Dubbele bestanden op je apparaat

Als er meerdere exemplaren van dezelfde foto op je apparaat staan, toont de standaard galerij-app van je apparaat alle lokale exemplaren op het tabblad Alle foto's. De Foto's-app toont maar één exemplaar.

Als je een foto verwijdert in de Foto's-app, vraagt Foto's je toestemming om alle lokale exemplaren van je apparaat te verwijderen. Als je een foto verwijdert uit de standaard galerij-app van je apparaat, verwijdert de app soms alleen het geselecteerde lokale en cloudbestand, maar blijven de andere exemplaren bewaard.

Meer informatie over hoe je foto's en video's verwijdert

De naam van albums wijzigen in de standaard galerij-app van je apparaat

Belangrijk: Albums in de standaard galerij-app van je apparaat zijn niet hetzelfde als albums in de Foto's-app.

Als je de naam van een album hebt gewijzigd in de standaard galerij-app van je apparaat en je het album niet kunt vinden in de Foto's-app, vind je de oude albumnaam misschien in de apparaatmappen.

Google Foto's verwijderen of Google Foto's-app-gegevens wissen

Als je Google Foto's verwijdert of Google Foto's-appgegevens wist, heeft de standaard galerij-app van je apparaat geen toegang meer tot de Google Foto's-app. Als je foto's had bewerkt, verwijderd of hersteld via photos.google.com of een ander apparaat en deze wijzigingen niet waren gesynchroniseerd, uploadt Foto's de oorspronkelijke apparaatbestanden misschien opnieuw nadat je de Google Foto's-app-gegevens hebt gewist.

Meer informatie over hoe je je opslag beheert

Problemen met foto's oplossen

Ontbrekende foto's zoeken
  1. Zoek verloren foto's en video's.
  2. Als je denkt dat je foto's zijn kwijtgeraakt tijdens de overdracht van de standaard galerij-app van je apparaat naar Google Foto's, neem je contact op met het supportteam van de galerij-app.
  3. Check of de standaard galerij-app van je apparaat en de Foto's-app nog steeds zijn gekoppeld. Meer informatie over hoe je standaardtoegang voor de galerij aan- of uitzet
  4. Check of back-ups aanstaan. Check ook je back-upaccount. Meer informatie over hoe je back-ups maakt van je foto's en video's