Giv din enheds standardgalleriapp adgang til Google Fotos

Når du tillader, at Google Fotos giver adgang til din enheds standardgalleri:

• Du giver Fotos tilladelse til at dele kontooplysninger som f.eks. mailadresse og status for automatisk sikkerhedskopiering i Fotos, med galleriappen.
  • Du kan få adgang til alle billeder, der er sikkerhedskopieret til Google Fotos, i den app, der er installeret som standard på din enhed.

Du skal have følgende for at bruge denne funktion:

• Enhed, der understøtter standardadgang til galleri. Understøttede producenter:
    • Xiaomi
    • Oppo, OnePlus eller Realme
  • Den nyeste version af Google Fotos-appen.
  • Android 11 eller nyere.

Når du åbner Fotos eller din enheds standardgalleriapp, får du muligvis en pop op-anmodning om adgang til galleriet.

1. Tryk på Tillad ikke eller Tillad for at administrere adgangen til brugerdata i Google Fotos for din enheds standardgalleriapp.
  2. Hvis du vil administrere adgangen efterfølgende, kan du tjekke Fotos-indstillingerne eller din enheds standardindstillinger for galleriappen.

Deaktiver adgangen til standardgalleriet på din enhed

Sådan deaktiverer du adgang til standardgalleriet på din enhed:

1. Åbn appen Google Fotos Fotos på din Android-enhed.
  2. Log ind på din Google-konto.
  3. Øverst til højre skal du trykke på dit profilbillede eller forbogstav.
  4. Tryk på Indstillinger for Fotos Indstillinger og derefter Apps og enheder og derefter Adgang til Google Fotos.
  5. Tryk på navnet på enhedens standardgalleriapp.
  6. Vælg Fjern adgang.

Aktivér adgang til standardgalleriet på enheden

Vigtigt! Hvis du vil give din enheds standardgalleriapp adgang til brugerdata i Google Fotos igen, skal du bruge enhedens standardgalleriapp. Din enheds standardgalleriapp kalder muligvis Google Fotos-adgang for "synkronisering i skyen" eller "sikkerhedskopiering i skyen".

Hvis du rydder dine Fotos-appdata, afinstallerer Fotos, nulstiller din enhed eller får en ny enhed, skal du give adgang til galleriet igen. Sådan aktiverer du adgang til standardgalleriet på din enhed:

1. Åbn standardappen til galleriet på din Android-enhed.
  2. Gå til Indstillinger.
  3. Følg vejledningen på skærmen for at give Google Fotos tilladelse til at dele data med enhedens standardgalleriapp.

Se, hvordan Google Fotos integreres med standardgalleriet på din enhed

Sikkerhedskopiér billeder og videoer med en tilknyttet konto

Når sikkerhedskopiering i Fotos er aktiveret, sikkerhedskopierer Fotos billederne fra din galleriapp. Den konto, der er tilknyttet din enheds standardgalleriapp, er din konto til sikkerhedskopiering i Fotos. Hvis du vil skifte den tilknyttede konto, skal du skifte kontoen til sikkerhedskopiering i Fotos:

1. Åbn appen Google Fotos Fotos på din Android-enhed.
  2. Log ind på din Google-konto.
  3. Tryk på dit profilbillede eller forbogstav øverst på skærmen.
  4. Tryk på Indstillinger for Fotos Indstillinger og derefter Sikkerhedskopiering.
  5. Tryk på dit profilbillede eller forbogstav under "Konto og lagerplads".
  6. Vælg den Google-konto, du vil sikkerhedskopiere til.

Når sikkerhedskopiering af Fotos er deaktiveret, er din tilknyttede Google-konto den aktive Fotos-konto på det tidspunkt, hvor du aktiverede galleriadgang. Sådan skifter du den tilknyttede konto:

1. Åbn appen Google Fotos Fotos på din Android-enhed.
  2. Log ind på din Google-konto.
  3. Tryk på dit profilbillede eller forbogstav øverst på skærmen.
  4. Tryk på Indstillinger for Fotos Indstillinger og derefter Apps og enheder og derefter Adgang til Google Fotos.
  5. Tryk på navnet på din enheds standardgalleriapp.
  6. Tryk på din tilknyttede Google-konto.
  7. Vælg den Google-konto, du vil være den tilknyttede konto for.

Få flere oplysninger om, hvordan du sikkerhedskopierer billeder og videoer.

Slet eller gendan et billede eller en video

Når du sletter eller gendanner billeder fra photos.google.com eller en anden enhed, synkroniseres de muligvis ikke med standardgalleriappen på den oprindelige enhed. Du kan løse dette ved at gå til Fotos-appen og løse problemer med manglende synkronisering.

1. Åbn appen Google Fotos Fotos på din Android-enhed.
  2. Log ind på din Google-konto.
  3. Tryk på dit profilbillede eller forbogstav øverst på skærmen.
  4. Tryk på Gennemgå ændringer, der ikke er synkroniseret.
  5. Følg vejledningen på skærmen.
Rediger et billede

Hvis du redigerer billedet på photos.google.com eller en anden enhed, synkroniseres ændringerne muligvis ikke på den oprindelige enhed. Du kan løse dette ved at gå til Fotos-appen og løse problemer med manglende synkronisering.

1. Åbn appen Google Fotos Fotos på din Android-enhed.
  2. Log ind på din Google-konto.
  3. Tryk på dit profilbillede eller forbogstav øverst på skærmen.
  4. Tryk på Gennemgå ændringer, der ikke er synkroniseret.
  5. Følg vejledningen på skærmen.

Når du redigerer et billede i din enheds standardgalleriapp, gemmer appen Fotos muligvis den gamle kopi i skyen. Ved særlige billedtyper som f.eks. portrætter overskriver enhedens standardgalleriapp muligvis det eksisterende billede med dine redigeringer.

Få flere oplysninger om, hvordan du redigerer dine billeder.

Flyt elementer til et skjult album

Når du flytter et sikkerhedskopieret billede til et privat eller skjult album i enhedens standardgalleriapp, sletter galleriappen alle lokale kopier af filen. Det forsøger også at fjerne skykopien i Fotos.

Hvis skykopien ikke kunne slettes fra Google-kontoen, får du en meddelelse fra enhedens standardgalleriapp. Sådan fjerner du billedet manuelt fra din Google-konto:

1. Åbn appen Google Fotos Fotos på din Android-enhed.
  2. Log ind på din Google-konto.
  3. Hold fingeren på et billede eller en video, du vil flytte til papirkurven.
    • Tip! Du kan vælge flere elementer.
  4. Tryk på Slet Slet og derefter Flyt til papirkurven.

Tip! Hvis du sletter et billede eller en video, der er sikkerhedskopieret i Google Fotos, gemmes elementet i din papirkurv i 60 dage. Se, hvordan du tømmer papirkurven.

Kopiér filer på din enhed

Når der er flere kopier af det samme billede på din enhed, viser enhedens standardgalleriapp alle lokale kopier på fanen Alle billeder. Appen Fotos viser kun én kopi.

Når du sletter et billede i appen Fotos, anmoder Fotos om tilladelse til at fjerne alle lokale kopier fra din enhed. Hvis du sletter et billede fra enhedens standardgalleriapp, kan det blot slette den valgte lokale fil samt den valgte fil i skyen og beholde de andre kopier.

Sådan sletter du billeder og videoer.

Omdøb album i din enheds standardgalleriapp

Vigtigt! Album i din enheds standardgalleriapp er ikke de samme som album i Fotos-appen.

Hvis du har omdøbt et album i din enheds standardgalleriapp, og du ikke kan finde det i Fotos-appen, kan du muligvis finde det tidligere albumnavn i mapperne på enheden.

Slet Google Fotos, eller ryd Google Fotos-appdata

Hvis du sletter Google Fotos eller rydder Google Fotos-appdata, har din enheds standardgalleriapp ikke længere adgang til Google Fotos-appen. Hvis du ikke tidligere har løst problemer med manglende synkronisering, som skyldes redigering, sletning eller gendannelse af billeder fra photos.google.com eller en anden enhed, uploader Fotos muligvis de oprindelige enhedsfiler igen, når du har ryddet dine Google Fotos-appdata.

Få flere oplysninger om, hvordan du administrerer din lagerplads.

Løs problemer med dine billeder

Find manglende billeder
  1. Find mistede billeder og videoer.
  2. Hvis du mener, at dine billeder er blevet væk under overførslen fra din enheds standardgalleriapp til Google Fotos, skal du kontakte galleriappens supportteam.
  3. Tjek, om din enheds standardgalleriapp og Fotos-appen stadig er tilknyttet. Se, hvordan du aktiverer eller deaktiverer standardgalleriadgang.
  4. Tjek, om sikkerhedskopiering er slået til. Tjek også din konto til sikkerhedskopiering. Få flere oplysninger om sikkerhedskopiering af billeder og videoer.