Mina foton visas inte korrekt

Om ett foto från din Android-enhet inte visas som det ska på photos.google.com kan du följa stegen nedan för att försöka åtgärda problemet.

Innan du börjar

Om fotot inte visas som det ska varken på webben eller Android-enheten kan du testa att öppna det med Files by Google. Om filen inte visas korrekt i Filer-appen kan den ha sparats på fel sätt av kameraappen. I det här fallet går det inte att återställa originalfilen i Google Foto.

Om fotot visas som det ska i Filer-appen kan du följa felsökningsstegen nedan för att hitta originalkopian, radera säkerhetskopian och ladda upp fotot till Google Foto på nytt.

Steg 1: Bekräfta att det är samma foto

På Android-enheten:

1. Öppna Google Foto-appen Foto.
  2. Markera fotot.
  3. Du hittar avsnittet Information genom att svepa uppåt från skärmens nederkant.
  4. Notera fotots filnamn.

På datorn:

1. Öppna photos.google.com.
  2. Markera fotot.
  3. Leta upp fotots filnamn till höger under Detaljer.
  4. Notera filnamnet.
  5. Kontrollera att det överensstämmer exakt med filnamnet på Android-enheten.

Steg 2: Återställ ändringar

Om fotot har redigerats måste det återställas till originalet.

1. Öppna Google Foto-appen Foto på Android-enheten.
  2. Markera fotot.
  3. Tryck på Redigera Redigera längst ned.
  4. Tryck på Återställ följt av Spara.
  • Om du inte ser Återställ har fotot aldrig redigerats eller så har redigeringarna redan återställts.

Steg 3: Spara en säkerhetskopia

1. Öppna Google Foto-appen Foto på Android-enheten.
  2. Markera fotot.
  3. Tryck på Dela längst ned.
  4. Tryck på Mer Mer under Dela med appar.
  5. Välj e-postappen.
  6. Skicka fotot till dig själv via e-post.
  7. Öppna e-postmeddelandet på datorn.
  8. Ladda ned fotot.

Steg 4: Radera fotot på datorn

Viktigt! Kontrollera att du har laddat ned säkerhetskopian från e-posten till datorn innan du raderar fotot från photos.google.com.

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Markera fotot.
  3. Klicka på Radera Radera följt av Flytta till papperskorgen högst upp.
  4. Klicka på Tillbaka Tillbaka följt av Papperskorgen Radera högst upp.
  5. Markera fotot som du just raderade.
  6. Om du vill radera fotot permanent kan du klicka på Radera högst upp.

Steg 5: Ladda upp fotot igen

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Bekräfta att det raderade fotot inte längre visas.
  3. Välj Ladda upp  följt av Dator högst upp.
  4. Välj säkerhetskopian som du laddade ned tidigare följt av Öppna.
  5. Vänta några minuter.
  6. Öppna Foto-appen på Android-enheten.
  7. Kontrollera att fotot visas korrekt.