Mijn foto's worden niet goed getoond

Als een foto van je Android-apparaat niet goed wordt getoond op photos.google.com, volg je de stappen hieronder om het probleem op te lossen.

Voordat je begint

Als je foto onjuist wordt getoond internet en je Android-apparaat, probeer je de foto te openen met Files by Google. Als het bestand onjuist wordt getoond in de Bestanden-app, is het misschien onjuist opgeslagen door de camera-app. Google Foto's kan het oorspronkelijke bestand dan niet herstellen.

Als de foto juist wordt getoond in de Bestanden-app, kun je de stappen voor probleemoplossing hieronder volgen om het oorspronkelijke exemplaar te vinden, de back-up te verwijderen en de foto opnieuw te uploaden naar Google Foto's.

Stap 1: Bevestig dat het dezelfde foto is

Op je Android-apparaat:

1. Open de Google Foto's-app Foto's.
  2. Selecteer de foto.
  3. Swipe vanaf de onderkant van het scherm omhoog om het gedeelte Details te openen.
  4. Noteer de bestandsnaam van de foto.

Op je computer:

1. Ga naar photos.google.com.
  2. Selecteer de foto.
  3. Zoek rechts, onder Details, de bestandsnaam van de foto.
  4. Noteer de bestandsnaam.
  5. Check of de naam exact overeenkomt met de bestandsnaam op je Android-apparaat.

Stap 2: Zet bewerkingen terug

Als je de foto hebt bewerkt, moet je de oorspronkelijke foto terugzetten.

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-apparaat.
  2. Selecteer de foto.
  3. Tik onderaan op Bewerken Bewerken.
  4. Tik op Terugzetten en dan Opslaan.
  • Als je Terugzetten niet kunt vinden, heb je de foto niet bewerkt of heb je de bewerkingen al teruggezet.

Stap 3: Sla een back-up op

1. Open de Google Foto's-app Foto's op je Android-apparaat.
  2. Selecteer de foto.
  3. Tik onderaan op Delen.
  4. Tik onder Delen via app op Meer Meer.
  5. Selecteer je e-mail-app.
  6. E-mail de foto naar jezelf.
  7. Open de e-mail op je computer.
  8. Download de foto.

Stap 4: Verwijder de foto op je computer

Belangrijk: Zorg dat je het back-upexemplaar uit je e-mail hebt gedownload naar je computer voordat je de foto verwijdert op photos.google.com.

1. Ga op je computer naar photos.google.com.
  2. Selecteer de foto.
  3. Klik rechtsboven op Verwijderen Verwijderen en dan Naar prullenbak.
  4. Klik bovenaan op Terug Terug en dan Prullenbak Verwijderen.
  5. Selecteer de foto die je net hebt verwijderd.
  6. Klik bovenaan op Verwijderen  om de foto definitief te verwijderen.

Stap 5: Upload de foto opnieuw

1. Ga op je computer naar photos.google.com.
  2. Check of de verwijderde foto niet meer wordt getoond.
  3. Selecteer bovenaan Uploaden  en dan Computer.
  4. Selecteer de back-up die je eerder hebt gedownload en dan Openen.
  5. Wacht een paar minuten.
  6. Start de Google Foto's-app opnieuw op je Android-apparaat.
  7. Check of de foto correct wordt getoond.