Skjul sensitive bilder og videoer

I Google Foto-appen kan du lagre sensitive bilder og videoer i en mappe som beskyttes av skjermlåsen på enheten din. Elementene i Låst mappe vises ikke i bilderutenettet, minner, søkeresultater eller album, og de er ikke tilgjengelige for andre apper på enheten din som har tilgang til bildene og videoene dine.

Viktig:

• Denne funksjonen er bare tilgjengelig på Android 6 og nyere.
  • Låst mappe kan låses opp av personer som har tilgang til skjermlåsen på enheten.
  • Elementer i Låst mappe som er lagret på enheten din, blir ikke flyttet til andre enheter under dataoverføringer via kabel eller nettskyen.
  • Hvis du avinstallerer Foto-appen eller fjerner appdataene for Foto, mister du alle elementene som er plassert i Låst mappe. For å lagre disse elementene må du flytte dem ut av den låste mappen før du gjør endringer.

Konfigurer Låst mappe

Viktig: Første gang du prøver å flytte bilder og videoer til Låst mappe, blir du bedt om å konfigurere mappen.
  1. Åpne Google Foto-appen Foto.
  2. Gå til Bibliotek og deretter Verktøy og deretter Låst mappe .
  3. Trykk på Konfigurer Låst mappe.
  4. Følg veiledningen på skjermen for å låse opp enheten. Hvis mappen er tom, ser du «Ingenting her ennå».

Lagre elementer direkte fra Pixel-kameraet til Låst mappe

Viktig: Denne funksjonen fungerer bare på Pixel 3-enheter og nyere.

1. Åpne kameraappen på Pixel-enheten.
  2. Øverst til høyre trykker du på Fotogalleri  og deretter Låst mappe  .
  3. Ta et bilde. Bilder du tar mens Låst mappe er slått på, lagres automatisk i Låst mappe.

Flytt bilder eller videoer til Låst mappe

Viktig: Sikkerhetskopier i nettskyen av disse elementene blir slettet.
  1. Velg bildene og videoene du vil legge i Låst mappe.
  2. Øverst til høyre trykker du på Mer Mer og deretter Flytt til Låst mappe.
  3. Trykk på Flytt.
Tips: Hvis du vil flytte bilder og videoer fra papirkurven til Låst mappe, må du først gjenopprette innholdet fra papirkurven.

Finn ut mer om Låst mappe

Hva er forskjellen mellom Låst mappe og Arkiv?
Arkiverte bilder og videoer vises fortsatt når du søker i Google Foto. Bilder i Låst mappe holdes skjult og beskyttes av skjermlåsen på enheten.
Hva kan jeg gjøre med elementene i Låst mappe?

Du kan

• flytte dem ut av Låst mappe
  • slette for godt
  • Når du har låst opp enheten din, kan du se dem når som helst

Hva kan jeg ikke gjøre med elementene i Låst mappe?

For å unngå at sensitive bilder og videoer vises ved et uhell, kan du ikke gjøre dette med innholdet i Låst mappe:

• legge til elementer i album eller fotobøker
  • sikkerhetskopiere elementer
  • redigere elementer eller tilbakestille endringer som ble gjort før et element ble flyttet til Låst mappe
  • dele elementer i Google Foto eller med andre apper, for eksempel Instagram eller Facebook
  • flytte elementer til papirkurven
  • se bilder eller videoer som ikke kan vises på enheten din i opprinnelig format eller oppløsning

Viktig:

• Bilder og videoer du flytter til den låste mappen, fjernes fra de eksisterende minnene og bildekopibestillingene dine. De vises heller ikke på Google-smartskjermer, for eksempel på Nest Hub eller via Chromecast, men det kan ta opptil en time før de forsvinner.
  • Elementer i den låste mappen overføres ikke via USB-USB-enhetsoverføringer og blir ikke lagret når du tilbakestiller enheten til fabrikkstandard eller sletter appdata.
  • Hvis du sletter Foto-appen, slettes også den låste mappen og eventuelle elementer i den for godt.
Hvor finner jeg elementene i Låst mappe?
Elementene du har flyttet til Låst mappe, finner du under «Verktøy» på Bibliotek-fanen i Foto-appen.

Hvor finner jeg ikke elementene i Låst mappe?

For at de sensitive bildene og videoene dine skal holdes private, gjelder dette for elementer i Låst mappe:

• De er ikke synlige i søkeresultater, album, delte elementer eller nye minner.
  • De fjernes fra eksisterende minner og utkast til bestillinger av bildekopier.
  • De er ikke tilgjengelige for deling via tredjepartsapper.

Viktig: Sensitive bilder og videoer vises ikke på Google-smartskjermer, for eksempel på Nest Hub eller via Chromecast – selv om det kan ta opptil en time før elementene forsvinner.

Kan jeg se elementer fra Låst mappe andre steder på Pixel-enheten min?
For å beskytte innholdet ditt kan ingen andre apper på enheten få tilgang til elementer i Låst mappe, bortsett fra Google Foto og kameraet på enheten.
Hvorfor er et element jeg har plassert i Låst mappe, synlig i andre deler av Foto?
Når du flytter et bilde eller en video til Låst mappe, blir kun det opprinnelige elementet flyttet fra plasseringen i Google Foto. Når et element blir flyttet til Låst mappe, blir alle nye kopier værende der de er lagret – inkludert elementer i papirkurven – med mindre du også flytter eller sletter disse.
Hvorfor har jeg ikke tilgang til Låst mappe?
Låst mappe er for tiden utilgjengelig på heladministrerte enheter og for enkelte kontotyper. Ta kontakt med enhets- eller kontoadministratoren din for å få mer informasjon.