iCloud-foto's en -video's overzetten naar Google Foto's

Je kunt aanvragen dat een kopie van je iCloud-foto's en -video's wordt overgezet naar Google Foto's.

Belangrijk: Je foto's en video's worden niet verwijderd uit iCloud. Na de overdracht worden aanvullende foto's en video's die worden opgeslagen in iCloud, niet automatisch gesynchroniseerd met Google Foto's.

Waar de overdrachtsservice beschikbaar is

Deze service is beschikbaar in de volgende landen/regio's:

• Australië
  • Canada
  • Europese Unie
  • IJsland
  • Liechtenstein
  • Nieuw-Zeeland
  • Noorwegen
  • Zwitserland
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
Wat wordt overgezet van iCloud naar Google Foto's

Als je foto's en video's wilt overzetten, geldt het volgende:

• De content moet zijn opgeslagen in iCloud-foto's.
  • De content moet zijn opgeslagen als een van de volgende bestandsindelingen:
    • .3g2
    • .3gp
    • .asf
    • .avi
    • .divx
    • .gif
    • .jpg
    • .m2t
    • .m2ts
    • .m4v
    • .mkv
    • .mmv
    • .mod
    • .mov
    • .mp4
    • .mpg
    • .mts
    • .png
    • .webp
    • .wmv
    • .tod
    • Bepaalde RAW-bestanden

De volgende contenttypen worden niet overgezet van iCloud naar Google Foto's:

• Gedeelde albums
  • Slimme albums
  • Fotostream-content
  • Live Photos
  • Foto's en video's die niet zijn opgeslagen in iCloud
Wat je nodig hebt voor een overdracht

Check het volgende voordat je een overdracht aanvraagt van iCloud-foto's naar Google Foto's:

• Je gebruikt iCloud-foto's om je foto's en video's op te slaan.
  • Je Apple-ID gebruikt verificatie in 2 stappen.
  • Je hebt een Google-account om Google Foto's te gebruiken.
  • Je Google-account beschikt over voldoende opslagruimte voor de overdracht.
    • Tip: Apple geeft aan het begin van het overdrachtsproces de vereiste opslagruimte weer.
    • In je Drive-opslag kun je zien hoeveel ruimte je nog hebt in je Google-account.
    • Als je onvoldoende opslagruimte hebt voor de overdracht, vind je hier meer informatie over hoe je meer opslagruimte kunt kopen.

Een overdracht van je foto's en video's aanvragen

Belangrijk: Bepaalde gegevens en indelingen die beschikbaar zijn voor iCloud-foto's werken misschien niet als je je content overzet naar Google Foto's. Bekijk welke bestanden worden overgezet van iCloud naar Google Foto's

Zo vraag je de overdracht van iCloud naar Google Foto's aan:

1. Log met je Apple-ID in op privacy.apple.com.
  2. Selecteer Verzoek om een kopie van je gegevens over te zetten.
  3. Log in met je Google-account om de overdracht te starten.
  4. Volg de instructies op het scherm om je verzoek af te ronden.

Tip: Het overdrachtsproces duurt 3 tot 7 dagen. Als je het overdrachtsverzoek annuleert voordat het is afgerond, blijven items die al zijn gekopieerd in Google Foto's staan.

Over de overdracht van foto's en video's

• Alleen de meest recente bewerkingen van foto's en video's worden overgezet.
  • Als je foto's of video's al in Google Foto's staan, wordt er om ruimte te besparen maar één kopie van de foto of video bewaard.
  • Waar mogelijk worden foto's overgezet binnen hun albums. Video's worden afzonderlijk overgezet en staan niet in albums.
    • Tip: De bestandsnamen van albums en video's die worden overgezet naar Google Foto's, beginnen met Kopie van.