Oma toiminta Google Kuvissa ja tallennustila

Tallennustilan säästö ‑laatuisina, alkuperäislaatuisina tai peruslaatuisina varmuuskopioidut kuvat ja videot kuluttavat Google-tilin 15 Gt:n pilvitallennustilaa tai Google One ‐jäsenyydellä ostettua lisätallennustilaa. Jos et ole käyttänyt Google Kuvia vähintään kahteen vuoteen tai tallennustila on täynnä, Kuvat-sisältösi saatetaan poistaa.

Toiminta Google Kuvissa

Tärkeää: Toiminta koskee tiliä, ei laitetta. Varmista, että käytät Google Kuvia kaikilla tileillä, joiden haluat pysyvän aktiivisina.

Helpoin tapa pitää tili aktiivisena on käydä Google Kuvissa verkossa tai sovelluksen kautta. Varmista, että olet kirjautunut sisään ja yhteydessä internetiin. Esimerkkejä toiminnasta:

• Olet kirjautunut sisään ja Google Kuvissa on toimintaa Android- tai iOS-laitteella tai verkossa. Sovelluksella voit esimerkiksi
    • tarkastella varmuuskopioitua galleriaa
    • jakaa kuvia tai videoita
    • luoda albumin tai valokuvakirjan
  • varmuuskopioida kuvia tai videoita.

Kuvia ja videoita ei myöskään poisteta, jos sinulla on aktiivinen Google One ‐jäsenyys, johon ei liity maksu- tai kiintiöongelmia.

Jos et ole käyttänyt Google Kuvia vähintään kahteen vuoteen, sisältösi voidaan poistaa Google Kuvista. Ennen kuin näin tapahtuu:

• Saat ilmoituksen sähköpostitse. Otamme sinuun yhteyttä vähintään kolme kuukautta ennen kuin sisältö täyttää poistamisen ehdot. Jos saat ilmoituksen, että tilisi ei ole aktiivinen, kirjaudu Google Kuviin klikkaamalla sähköpostissa olevaa linkkiä, jotta tili pysyy aktiivisena.
  • Voit välttää poistamisen olemalla tuotteessa aktiivinen.
  • Voit ladata sisältösi palveluistamme. Lue lisää Google-datan lataamisesta.

Jos et ole ollut aktiivinen vähintään kahteen vuoteen:

• Valokuvasi ja videosi poistetaan ja siirretään roskakoriin.
    • Varmuuskopioidut kuvat ja videot, jotka on poistettu käyttämättömyyden takia, säilyvät roskakorissa 60 päivän ajan ennen kuin ne poistuvat pysyvästi.
  • Lukitun kansion varmuuskopioidut kohteet poistuvat pysyvästi.

Voit palauttaa albumin kuvat, jos ne ovat edelleen roskakorissa. Lue lisää kuvien palauttamisesta.

Tarkista asetukset, jos tiliäsi ei ole käytetty vähintään kahteen vuoteen. Kun sisältösi on poistettu käyttämättömyyden takia, varmuuskopiointi- ja ilmoitusasetukset pysyvät ennallaan. Muut asetukset, kuten kaverille jakamisen ja kasvoryhmien asetukset, nollataan. Katso, miten kasvoryhmät toimivat.

Käyttämättömyyden takia aiemmin poistettujen kohteiden varmuuskopiointi

Jos sisältösi on poistettu käyttämättömyyden takia, valokuvien ja videoiden paikallisia kopioita ei varmuuskopioida.

Näin otat varmuuskopioinnin uudelleen käyttöön:

• iPhonella tai iPadilla:
    1. Poista sovellus ja asenna se uudelleen.
    2. Kirjaudu sisään Google Kuviin.
    3. Laita varmuuskopiointi päälle.
  • Android-laitteella: Kirjaudu ulos Google Kuvista ja kirjaudu sitten uudelleen sisään.

Lue lisää Epäaktiivisen Google-tilin käytännöstä.

Tallennustilan ylläpito

Tärkeää:

• Jokainen Google-tili sisältää 15 Gt tallennustilaa, joka jaetaan Gmailin, Google Driven ja Google Kuvien kesken.
  • Jos sinulla on Pixel 5 tai sitä vanhempi laite, saat maksutta rajattomasti tallennustilaa kuville ja videoille, jotka on varmuuskopioitu laitteeltasi. Lue lisää tallennustilavaihtoehdoista.
  • Kuvat ja videot, jotka on varmuuskopioitu korkea‐ tai peruslaatuisina ennen 1.6.2021, eivät kuluta Google-tilin tallennustilaa.
  • Alkuperäislaatuisina varmuuskopioidut kuvat ja videot kuluttavat Google-tilin tallennustilaa. Lue lisää kuvien ja videoiden varmuuskopiointivaihtoehdoista.
  • Alkuperäislaatuisina varmuuskopioidut kuvat, jotka on pakattu Tallennustilan säästö ‐laatuisina (aiemmalta nimeltään korkea laatu), kuluttavat Google-tilin tallennustilaa.

Tallennustilan ylläpitotyökalun avulla voit tarkistaa, paljonko vapaata tallennustilaa on vielä jäljellä, sekä vapauttaa tilaa tai ostaa sitä lisää.

Tarkemmin sanottuna voit

• tarkistaa, paljonko tallennustilaa on vielä jäljellä
  • katsoa arvion siitä, kuinka pitkäksi aikaa tallennustila riittää (arvio perustuu siihen, kuinka usein varmuuskopioit kohteita Google-tilillesi)
  • tarkistaa tallennustilaa kuluttavia kohteita, jotka saatat haluta poistaa, kuten sumeita kuvia, kuvakaappauksia ja suuria videoita
  • ostaa lisää tallennustilaa tilaamalla Google One ‑paketin (jos niitä on saatavilla).

Arviota tallennustilan riittävyydestä ei ehkä voi antaa, jos

• et ole varmuuskopioinut sisältöä johdonmukaisesti parin viime kuukauden aikana
  • tallennustilasi on melkein täynnä, eikä tarkkaa arviota sen riittävyydestä siksi voi antaa
  • olet saanut tilin käyttöösi työpaikan, oppilaitoksen, perheen tai muun ryhmän kautta
  • tallennustila on täynnä.

Jos tallennustila on täynnä tai olet ylittänyt kiintiön, et voi enää varmuuskopioida kuvia tai videoita. Jos kiintiön ylitys kestää kaksi vuotta, Google Kuvat ‑sisältö saatetaan poistaa. Lue lisää tallennuskiintiöstä. Voit milloin tahansa vapauttaa tilaa tallennustilan ylläpitotyökalun ja Google Onen tallennustilan ylläpidon kautta sekä Google Kuvista. Lue lisää Google-tallennustilan ylläpidosta.

Jos tarvitset muistoillesi lisää tilaa, voit laajentaa tallennustilaasi tilaamalla Google Onen (jos se on saatavilla). Yhdysvalloissa paketin hinta on alimmillaan 1,99 $/kk (sisältää 100 Gt tallennustilaa).
Lue lisää Google-tallennustilasta.

Ohjeita Google Kuvien toimintaan ja tallennustilaan

Tietoja G Suiten tai Workspacen epäaktiivisista tileistä

Jos sinulla on Workspace-tili, kuvia ja videoita ei poisteta.

Saat tiedon, milloin sisältösi poistetaan

Jos käytäntömuutos koskee tiliäsi, ilmoitamme sinulle hyvissä ajoin (vähintään kolme kuukautta) ennen sisällön mahdollista poistoa. Otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse ja ilmoituksilla. Lue lisää Google-tilin sähköpostiosoitteiden ylläpidosta.

Menehtyneen läheisen sisällön säilyttäminen

Ymmärrämme, että kaikki käyttäjät eivät ole jättäneet selkeitä ohjeita siitä, mitä heidän verkossa oleville tileilleen tulee tehdä. Google voi (joissakin tapauksissa) toimittaa edesmenneen käyttäjän tilin sisältöä tämän lähiomaisille ja edustajille. Lue lisää edesmenneen käyttäjän datan pyytämisestä.

Jotta voit estää käyttämättömyyden aiheuttaman datan poistamisen, kerro meille, miten dataasi ylläpidetään kuoleman tai pitkän käyttämättömyyden sattuessa. Lue lisää Tilin käyttämättömyydenhallinnasta.

Käyttämättömän tilin salasanan vaihtaminen

Jos olet unohtanut harvoin käyttämäsi tilin salasanan, voit vahvistaa henkilöllisyytesi ja nollata salasanasi Google-tilin palautussivulla. Katso lisäohjeita sisäänkirjautumiseen tilin palautusvinkeistä.

Muita lähteitä