Puhelujen seulonta ennen vastaamista

Puhelujen seulonnan avulla saat tietää ennen vastaamista, kuka soittaa ja miksi. Puhelujen seulonta toimii laitteellasi eikä edellytä Wi-Fiä tai mobiilidataa. Puheluita, joihin Google Assistant vastaa, käsitellään samalla tavalla kuin tavallisia saapuvia puheluita. Katso, miten puheluseulonta käsittelee dataasi.

Missä Puhelujen seulonta on käytettävissä

Voit seuloa puheluja automaattisesti kaikilla Pixel-puhelimilla Yhdysvalloissa.
Voit seuloa puheluja manuaalisesti Pixel-puhelimilla näissä maissa:
  • Australia
  • Kanada
  • Ranska
  • Saksa
  • Irlanti
  • Italia
  • Japani
  • Espanja
  • Yhdistynyt kuningaskunta
  • Yhdysvallat
Vinkki: Manuaalinen puheluseulonta on käytettävissä myös Yhdysvalloissa ja Kanadassa tietyillä Android-laitteilla.
Vinkki: Manuaalinen Puhelujen seulonta toimii vain sellaisesta maasta peräisin olevan SIM-kortin kanssa, jossa Puhelujen seulonta on saatavilla.

Automaattisen puheluseulonnan käyttöönotto puhelimella

Tärkeää:

• Puheluseulonta ei toimi kolmansien osapuolten puhelun- tai näytöntallennussovellusten kanssa. Suosittelemme laittamaan nämä sovellukset pois päältä ennen puheluseulonnan käyttöä.
  • Varmista, että käytössäsi on Puhelin-sovelluksen uusin versio. Jos näet Päivitä-vaihtoehdon, napauta sitä.

Näin otat automaattisen puheluseulonnan käyttöön:

1. Avaa Puhelin-sovellus .
  2. Valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja sitten Häiriköiden ja puhelunseulonta tai Puheluseulonta.
  3. Valitse Puheluseulonta.
  4. Valitse suojaustaso:
    • Pixel 6 ja vanhemmat:
      • Tuntemattomien puhelujen asetukset: Valitse seulottavat soittajatyypit napauttamalla.
    • Pixel 7 ja uudemmat:
      • Suojaustaso: Laita Seulo puhelut automaattisesti päälle tai pois päältä.
        • Roskasisältö
        • Mahdollisesti väärennetyt numerot
        • Ensimmäistä kertaa soittavat

Automaattisen puheluseulonnan käyttöönotto Pixel Watchilla

Tärkeää:

• Puheluseulonta on saatavilla Pixel Watchille vain Yhdysvalloissa ja edellyttää Pixel 6:ta tai uudempaa Pixel-puhelinta
  • Tarvitset nämä:
    • Googlen puhelin ‑sovellus (versio 116 tai uudempi)
    • Googlen puhelin ‑sovellus kellossa (versio 50 tai uudempi)

Voit päivittää kello‑ ja puhelinsovellukset Google Playsta.

Näin voit käyttää automaattista puheluseulontaa kellossa:

• Pixel Watchin on oltava yhteydessä Pixel-puhelimeen Bluetoothilla.

Automaattinen puhelujen seulonta

Tärkeää: Puhelin voi lopettaa videoiden, musiikin tai muun median toistamisen seuloessaan puhelua.

1. Laita Automaattinen seulonta päälle.
    • Kun joku soittaa ja puhelu seulotaan, saat äänettömän "Seulotaan tuntematonta numeroa"- tai "Seulotaan epäilyttävää puhelua" ‐ilmoituksen.
  2. Näin vastaat puheluun tai hylkäät sen:
    • Valitse Vastaa tai Hylkää.
    • Pyyhkäise ilmoituksessa ylös- tai alaspäin.
  3. Google Assistant vastaa puheluun ja kysyy, kuka soittaa ja miksi. Jos Assistant päättelee, että puhelu
    • on häirikköpuhelu, puhelin katkaisee puhelun
    • ei ole häirikköpuhelu, puhelin soi ja kertoo, miten soittaja vastasi.
Vinkki: Jos käytät kuulokkeita tai jos puhelin on yhdistetty Bluetoothiin, puhelin ei laitemallista riippuen ehkä seulo puheluita automaattisesti. Puheluseulonta ei seulo puheluita automaattisesti roaming-tilassa.

Puhelujen seulonta manuaalisesti

1. Valitse puhelun saapuessa Seulo puhelu.
    • Google Assistant seuloo puhelun ja kysyy, kuka soittaa ja miksi.
    • Saat reaaliaikaisen transkription soittajan vastauksesta.
  2. Kun soittaja vastaa, voit valita vastausehdotuksen, vastata puheluun tai hylätä puhelun. Tässä on joitakin vastauksia ja mitä soittaja voi kuulla:
    • Onko asia kiireellinen?: "Täytyykö hänet tavoittaa heti?"
    • Merkitse roskasisällöksi: "Poista tämä numero postituslistaltasi ja yhteystiedoista. Kiitos, hei."
    • Soitan takaisin: "Hän ei voi puhua juuri nyt, mutta soittaa sinulle myöhemmin. Kiitos, hei."
    • En ymmärrä: "En saanut puheestasi selvää. Voisitko toistaa, mitä sanoit?"

Puhelujen manuaalista seulontavaihtoehtoa ei löydy

Jos et voi seuloa puheluja manuaalisesti, sinun on ehkä suoritettava lisävaiheita puheluseulonnan laittamiseksi päälle.

1. Avaa Puhelin-sovellus .
  2. Valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja sitten Häiriköiden ja puhelunseulonta tai Puheluseulonta.
  3. Seuraa näytön ohjeita.
    • Jos näytöllä ei ole ohjeita tai puheluseulonta-asetusta ei ole ollenkaan, laitteesi ei toimi puheluseulonnan kanssa.

Seulottujen puhelujen transkriptiot ja nauhoitukset

Kaikista seulotuista puheluista tallennetaan seulonnan transkriptio puhelimellesi. Voit myös asettaa Pixel-puhelimen tallentamaan nauhoituksia.

1. Ota käyttöön Tallenna puhelujen seulonnan audio.
  2. Avaa Puhelin-sovellus .
  3. Valitse Äskeiset.
  4. Napauta seulottua puhelua.
  5. Valitse Transkriptio tai Transkriptio ja audio. Jos et näe näitä vaihtoehtoja, valitse Historia ja sitten Näytä transkriptio.
  6. Valinnainen: Jos haluat poistaa transkription ja nauhoituksen, kosketa seulottua puhelua pitkään. Valitse sitten Poista Delete.

Miten puhelujen seulonta toimii

• Puheluseulonta päättää puhelimellesi tallennettujen yhteystietojen avulla, seulotaanko puhelu. Jos et haluat seuloa tiettyä numeroa, tallenna se yhteystiedoksi.
  • Kaikkia häirikkö- ja automaattipuheluita ei voida havaita.
  • Seulottujen puhelujen tietoja ei tallenneta Google-tilillesi, Google Assistantin toimintasivulle eikä verkko- ja sovellustoimintaan.
  • Jos käytät soitonsiirtoa, älä käytä automaattista puheluseulontaa. Seulottuja puheluja ei siirretä.
  • Puheluseulonta ei aina ymmärrä tai litteroi soittajan puhetta.
  • Lue lisää puheluseulonnan toiminnasta.