Åtgärda betalningsproblem som avvisade transaktioner

Om du har problem med att betala för Googles produkter kanske du behöver åtgärda något i din betalningsprofil. Om du försöker köpa något på Google Play men din betalning avvisas eller inte går igenom kan du läsa om hur du åtgärdar betalningsproblem.

Hitta problemet du har stött på nedan:

Transaktionen kan inte slutföras

En mängd olika situationer kan leda till att det här meddelandet visas. Försök att lösa problemet med de här förslagen:

• Om meddelandet följs av anvisningar om att skicka ytterligare uppgifter till oss måste du skicka in dem. Andra lösningar fungerar sannolikt inte.
  • Kontrollera om faktureringsadressen för din betalningsmetod (t.ex. kreditkort) stämmer överens med den registrerade adressen i inställningarna för Google betalningscenter. Om de inte stämmer överens ska du uppdatera din adress i Google betalningscenter och försöka utföra transaktionen igen.
  • Försök att slutföra transaktionen med ett presentkort till Google Play.
  • Använd det gränssnitt som fungerar bäst med enheten:
    • Om du använder en dator kan du testa att genomföra transaktionen via Google-produktens webbplats.
    • Om du använder en mobil enhet kan du testa att använda produktens mobilapp (om en sådan app är tillgänglig).
  • Om du handlar som gäst när felet inträffar:

Det gick inte att slutföra transaktionen: kortet har upphört att gälla

Kontrollera om din betalningsmetod är aktuell. Om den inte är det uppdaterar du den i betalningscentret.

Det gick inte att slutföra transaktionen. Använd en annan betalningsmetod.”

Obs! Du kan också följa de här stegen om du skulle se felmeddelandet ”Din betalning genomfördes inte. Försök med en annan betalningsmetod eller försök igen senare”.

Försök med följande:

1. Kontrollera om din betalningsmetod är aktuell. Om den inte är det uppdaterar du den i betalningscentret. Prova sedan att betala igen.
  2. Se till att du har tillräckligt med pengar på kontot.
  3. Om du fortfarande har problem kan du kontakta din bank för att se om det finns ett problem med ditt konto.
  4. Försök att genomföra köpet igen med en annan betalningsmetod.

”Din betalning avvisades på grund av ett problem med kontot”

Om du får det här meddelandet kan det bero på att

• vi har upptäckt en misstänkt transaktion i din betalningsprofil
  • vi behöver mer information för att skydda ditt konto mot bedrägerier
  • vi behöver mer information enligt lagstiftningen inom EU (gäller endast kunder i Europa).

För att åtgärda problemet kan du testa följande:

1. Besök betalningscentret.
  2. Åtgärda eventuella fel som visas i betalningscentret eller komplettera med mer information om det står att du behöver göra det.
    1. Du kan behöva verifiera din identitet innan du kan köpa något med Google-kontot.
  3. Kontrollera att namn, adress och betalningsuppgifter är aktuella.

Det gick inte att bearbeta betalningen: saldot på kortet är för lågt

Du kanske inte har tillräckligt med pengar på kontot för att genomföra betalningen. Kontrollera ditt saldo eller kontakta din bank.

Verifiera ett kort som inte stöds eller inte är tillgängligt

Kortet är nedtonat och det står att det måste verifieras på payments.google.com

Kortet har anmälts stulet. Du måste verifiera kortet innan du kan använda det igen:

1. Öppna play.google.com och logga in på kontot.
    1. Om du har flera konton loggar du in på kontot för det nedtonade kortet.
  2. Klicka på Betalningsmetoder.
  3. Klicka på Verifiera följt av Byt kort bredvid kortet som markerats med Verifiering krävs.
  4. Inom två dagar visas en tillfällig debitering tillsammans med en åttasiffrig kod på kontoutdraget.
  5. Slutför verifieringen genom att öppna payments.google.com och ange den åttasiffriga koden.

Gör följande om du försöker verifiera betalningsmetoden igen:

1. Bekräfta vilket kort som ska verifieras.
  2. Kontrollera hur lång tid som har gått sedan du försökte verifiera kortet.
    • Mindre än två dagar: vänta i upp till två dagar.
    • Längre än två dagar: titta på kontoutdraget. Det bör finnas en tillfällig debitering från Google med meddelandet GOOGLE TEST och en åttasiffrig kod.
Kortet är nedtonat och det står att kortet inte är kvalificerat

Det gör inte att betala det här köpet med kortet. Testa att genomföra köpet igen med ett annat kort.

Om kortet du vill använda inte finns med i listan lägger du till ett nytt kort genom att följa anvisningarna på skärmen.

Hantera avslutad betalningsprofil

Läs mer om vad du gör om du har stängt betalningsprofilen tillfälligt eller permanent.

Kontakta supporten om problemen kvarstår.