Løs betalingsproblemer som avviste transaksjoner

Hvis du har problemer med å betale for Google-produkter, må du kanskje løse et problem med betalingsprofilen din. Hvis du prøver å kjøpe noe i Google Play, men betalingen din blir avvist eller ikke kan behandles, kan du finne ut hvordan du løser betalingsproblemer.

Finn problemet ditt nedenfor:

«Transaksjonen din kan ikke fullføres»

Det finnes mange ulike situasjoner som kan føre til at denne meldingen vises. Prøv forslagene nedenfor for å løse problemet:

• Hvis denne meldingen etterfølges av instruksjoner for å sende inn ytterligere informasjon til oss, ber vi om at du følger disse. De andre trinnene som er oppført, løser sannsynligvis ikke dette problemet.
  • Se om faktureringsadressen for betalingsmåten din (for eksempel et kredittkort) samsvarer med adressen som er registrert i innstillingene dine i Googles betalingssenter. Hvis adressene ikke samsvarer, må du oppdatere adressen din i Googles betalingssenter og prøve å gjennomføre transaksjonen på nytt.
  • Prøv å bruke et Google Play-gavekort til å gjennomføre transaksjonen.
  • Prøv å bruke det beste grensesnittet for enheten du bruker:
    • Hvis du bruker en datamaskin, kan du prøve å gjennomføre transaksjonen via nettstedet for Google-produktet.
    • Hvis du bruker en mobilenhet, kan du prøve å bruke mobilappen for produktet (hvis det finnes en app).
  • Hvis du brukte «Betal uten innlogging» da feilen oppsto:

«Kan ikke fullføre transaksjonen: Kortet er utløpt»

Sjekk om betalingsmåten din er oppdatert. Hvis den ikke er det, må du oppdatere den i betalingssenteret.

«Kan ikke fullføre transaksjonen. Du må bruke en annen betalingsmåte.»

Merk: Denne fremgangsmåten gjelder også hvis du ser feilmeldingen «Betalingen din gikk ikke gjennom. Prøv en annen betalingsmåte, eller prøv på nytt senere.»

Prøv følgende:

1. Sjekk om betalingsmåten din er oppdatert. Hvis den ikke er det, må du oppdatere den i betalingssenteret. Prøv deretter å gjennomføre kjøpet på nytt.
  2. Sørg for at du har nok penger på kontoen din.
  3. Hvis du fortsatt har problemer, kan du kontakte banken for å se om det er et problem med kontoen.
  4. Prøv å gjennomføre kjøpet på nytt med en annen betalingsmåte.

«Betalingen din ble avvist på grunn av et problem med kontoen din»

Hvis du ser denne meldingen, kan det skyldes at:

• Vi har oppdaget en mistenkelig transaksjon i betalingsprofilen din.
  • Vi trenger litt mer informasjon for å kunne beskytte kontoen din mot svindel
  • Vi trenger mer informasjon for å overholde lov og rett i EU (gjelder bare kunder i Europa).

Du kan prøve følgende for å løse problemet:

1. Gå til betalingssenteret.
  2. Gjør det som trengs for å løse eventuelle feil eller besvare forespørsler i betalingssenteret.
    1. Du må kanskje bekrefte identiteten din før du kan kjøpe noe via Google-kontoen din.
  3. Sørg for at navn, adresse og betalingsopplysninger er oppdatert.

«Kan ikke behandle betalingen: lite penger på kortet»

Du ikke har nok penger på kontoen din til å kunne å utføre betalingen. Sjekk kontosaldoen din, eller kontakt banken din.

Verifiser et kort som ikke støttes eller ikke er tilgjengelig

Kortet er nedtonet, og det står «bekreft på payments.google.com».

Kortet ditt er rapportert som stjålet. Du må bekrefte kortet før du kan bruke det igjen:

1. Gå til play.google.com, og logg på kontoen din.
    1. Hvis du har flere kontoer, logger du på kontoen der det nedtonede kortet er lagret.
  2. Klikk på Betalingsmåter.
  3. Klikk på Bekreft og så Belast kort ved siden av kortet der det står «Bekreftelse kreves».
  4. Innen to dager finner du en midlertidig belastning på kontoutskriften sammen med en åttesifret kode.
  5. For å fullføre bekreftelsen, gå til payments.google.com og skriv inn den åttesifrede koden.

Hvis du prøver å bekrefte betalingsmåten på nytt:

1. Bekreft hvilket kort du vil bekrefte.
  2. Se hvor lenge siden du prøvde å bekrefte kortet ditt.
    • Hvis det har gått mindre enn to dager: Vent i opptil to dager.
    • Hvis det har gått mer enn to dager: Sjekk kontoutskriften for kortet. Du skal kunne finne en midlertidig belastning fra Google kalt «GOOGLE TEST» med en 8-sifret kode.
Kortet er nedtonet, og det står «kortet er ikke kvalifisert»

Du kan ikke bruke dette kortet for dette kjøpet. Prøv å gjennomføre kjøpet på nytt med et annet kort.

Hvis kortet du vil bruke, ikke er oppført, følger du veiledningen på skjermen for å legge til et nytt kort.

Administrer stengt betalingsprofil

Finn ut mer om hva du kan gjøre hvis du har stengt betalingsprofilen din midlertidig eller permanent.

Hvis du fortsatt har problemer, kan du ta kontakt med støtteteamet vårt.