Betalingsproblemen zoals geweigerde transacties oplossen

Als u problemen ondervindt bij het betalen voor Google-producten, moet u mogelijk een probleem met uw betalingsprofiel oplossen. Als je iets op Google Play probeert te kopen en de betaling wordt geweigerd of kan niet worden verwerkt, vind je hier meer informatie over hoe je betalingsproblemen oplost.

Zoek hieronder het probleem dat je ondervindt:

'De transactie kan niet worden voltooid'

Je kunt dit bericht om verschillende redenen te zien krijgen. Probeer deze suggesties om het probleem op te lossen:

• Als dit bericht wordt gevolgd door instructies om aanvullende gegevens in te dienen, doe je dat. Met de andere vermelde stappen kun je dit probleem waarschijnlijk niet oplossen.
  • Ga na of het factuuradres voor je betaalmethode (zoals een creditcard) overeenkomt met het adres in je instellingen voor het Google-betalingscentrum. Als deze adressen niet overeenkomen, moet u uw adres in het Google-betalingscentrum updaten en de transactie opnieuw uitvoeren.
  • Gebruik een Google Play-cadeaukaart om de transactie af te ronden.
  • Gebruik de meest geschikte interface voor je apparaat:
    • Als je een desktop gebruikt, kun je de transactie op de website van het Google-product uitvoeren.
    • Als je een mobiel apparaat gebruikt, kun je de mobiele app van het product gebruiken (als er een app beschikbaar is).
  • Als je betaalde zonder account toen de fout optrad:

'Kan transactie niet voltooien: kaart verlopen'

Controleer of uw betaalmethode nog actueel is. Als dit niet het geval is, kunt u uw betaalmethode in het betalingscentrum updaten.

'Kan transactie niet voltooien. Gebruik een andere betaalmethode.'

Opmerking: Deze stappen zijn ook van toepassing als u deze foutmelding krijgt: 'Uw betaling is mislukt. Gebruik een andere betaalmethode of probeer het later opnieuw.'

Probeer het volgende:

1. Controleer of uw betaalmethode nog actueel is. Als dit niet het geval is, kunt u uw betaalmethode in het betalingscentrum updaten. Probeer daarna opnieuw de aankoop uit te voeren.
  2. Zorg ervoor dat uw rekening voldoende saldo bevat voor de aankoop.
  3. Als u nog steeds problemen ondervindt, neemt u contact op met uw bank om na te gaan of er een probleem is met uw rekening.
  4. Probeer de aankoop opnieuw te voltooien met een andere betaalmethode.

'Uw betaling is geweigerd vanwege een probleem met uw account'

Dit bericht kan om de volgende redenen worden weergegeven:

• We hebben een verdachte transactie in uw betalingsprofiel gezien.
  • We hebben meer informatie nodig om uw account tegen fraude te beschermen.
  • We hebben wat meer informatie nodig om te voldoen aan de EU-wetgeving (alleen voor Europese klanten).

Je kunt het volgende doen om het probleem op te lossen:

1. Ga naar het betalingscentrum.
  2. Onderneem actie met betrekking tot fouten of verzoeken in het betalingscentrum.
    1. Misschien moet je je identiteit verifiëren voordat je iets via je Google-account kunt kopen.
  3. Zorg dat je naam, adres en betalingsgegevens up-to-date zijn.

'Kan betaling niet verwerken: kaartsaldo te laag'

Je hebt misschien onvoldoende saldo op je rekening staan voor de aankoop. Check uw rekeningsaldo of neem contact op met uw bank.

Een ongeschikte of niet-beschikbare kaart verifiëren

De kaart is uitgegrijsd en je ziet een bericht dat de kaart moet worden geverifieerd op payments.google.com

Je kaart is als gestolen gemeld. Je moet de kaart verifiëren voordat je deze opnieuw kunt gebruiken:

1. Ga naar payments.google.com en log in op je account.
    1. Als je meerdere accounts hebt, log je in op het account met de uitgegrijsde kaart.
  2. Klik op Betaalmethoden.
  3. Klik naast de kaart waarbij Verificatie vereist staat op Verifiëren en dan Betaalkaart.
  4. Binnen 2 dagen zie je een tijdelijke afschrijving op je betaalkaartafschrift, samen met een code van 8 cijfers.
  5. Ga naar payments.google.com en geef de code van 8 cijfers op om de verificatie af te ronden.

Als je de betaalmethode opnieuw probeert te verifiëren:

1. Bevestig welke kaart je wilt verifiëren.
  2. Ga na hoelang geleden je hebt geprobeerd de kaart te verifiëren.
    • Minder dan 2 dagen geleden: Wacht maximaal 2 dagen.
    • Meer dan 2 dagen geleden: Check je betaalkaartafschrift. Je zou een tijdelijke afschrijving van Google moeten zien met de naam GOOGLE TEST en een code van 8 cijfers.
De kaart is uitgegrijsd en je ziet een bericht dat de kaart niet in aanmerking komt

Je kunt deze kaart niet gebruiken voor deze aankoop. Probeer de aankoop opnieuw met een andere kaart.

Als de kaart die je wilt gebruiken niet wordt vermeld, volg je de instructies op het scherm om een nieuwe kaart toe te voegen.

Gesloten betalingsprofiel beheren

Ontdek wat je kunt doen als je betalingsprofiel tijdelijk of definitief is gesloten.

Als je nog steeds problemen ondervindt, neem je contact op met support.