Om Google betalningscenter

I Google betalningscenter kan du hantera dina betalningsmetoder för Googles produkter och tjänster både när du skickar och tar emot betalningar. Du kan använda betalningsuppgifterna i betalningscentret när du betalar för andra Google-produkter som digitalt innehåll, lagringsutrymme i Drive eller maskinvara i Google Store.

Så fungerar det

Viktigt! För vissa företagsprodukter, som Google Ads, kan det stå Kontotyp = Organisation i stället för Företag.

I betalningscentret får du hjälp med att hantera dina onlinebetalningar på många sätt, inbegripet men inte begränsat till följande:

Säljare använder sin betalningsprofil för att få betalningar från Google (”säljarbetalningar”), till exempel hantera beställningar eller spåra försäljningar. Bland säljarna ingår

• Android-apputvecklare som tjänar pengar på sina appar i Google Play
  • Chrome Web Store-utvecklare

Så skyddar vi dina personliga uppgifter

Google arbetar alltid för att skydda dina uppgifter. Vår högsta prioritet är att kunder och företag ska kunna göra säkrare transaktioner med säljare och oss.

• Vi krypterar betalningstransaktioner med branschstandarden SSL (secure socket layer).
  • Vi lagrar dina bankkontouppgifter och kreditkortsuppgifter på en enda plats på Googles säkra servrar. Dessa uppgifter är endast tillgängliga när de behövs för att slutföra transaktioner.
  • Vi delar inte din information med någon, förutom under särskilda omständigheter som anges i vår integritetspolicy.

Läs mer om betalningsprofiler

I betalningsprofilen lagras betalningsuppgifterna på ett ställe så att du kan köpa olika Google-produkter. Du kan ta emot säljutbetalningar om du säljer appar och tillägg i Google Play och Chrome Web Store. Där finns betalningsmetoder, prenumerationer, transaktionshistorik och faktureringsuppgifter som är kopplade till ditt Google-konto.

Din betalningsprofil skapas oftast

• om du använder betalningscentret som privatperson eller företag: första gången du köper något från Google eller registrerar dig för en betald Google-tjänst sker detta automatiskt.
  • om du använder betalningscentret i egenskap av säljare som säljer något i Google Play eller Chrome Web Store: när du är redo att generera intäkter från dina appar, spel eller tillägg.

Läs mer om hur du skapar och hanterar en betalningsprofil.

Varför har jag inte åtkomst till Google betalningscenter?

Om inga alternativ för att hantera dina betalningar visas i Google betalningscenter kan det bero på någon av följande orsaker:

• Du har aldrig köpt någonting från Google: din betalningsprofil skapas första gången du köper något från Google eller registrerar dig för en Google-tjänst som betalar dig.
  • Du har en särskild kontotyp: Särskilda kontotyper för barn och organisationer använder inte betalningscentret direkt. De har heller inga egna betalningsprofiler. De här kontotyperna hanteras av andra användarkonton (vanligtvis en förälder eller en eller flera representanter för organisationen). Kontakta kontots administratör om du behöver hjälp med att ändra profilinformation.