Om Googles betalingssenter

I Googles betalingssenter kan du administrere hvordan du betaler for eller får betalt gjennom Google-produkter og -tjenester, på ett og samme sted. Du kan bruke betalingsopplysningene som er lagret i betalingssenteret, til å betale for andre Google-produkter, for eksempel digitalt innhold på Google Play, lagringsplass på Google Disk eller maskinvare på Google Store.

Slik fungerer det

Viktig: For enkelte bedriftsprodukter, for eksempel Google Ads, kan det hende kontotypen står som «Organisasjon» i stedet for «Bedrift».

Med betalingssenteret kan du administrere betalingene dine på nettet på mange måter, inkludert, men ikke begrenset til

Selgere bruker betalingsprofilen sin til å motta betalinger fra Google («selgerutbetalinger»), for eksempel ved å administrere bestillinger eller spore salg. Disse selgerne kan være

• Android-apputviklere som tjener penger på appene sine i Google Play
  • Chrome Nettmarked-utviklere

Slik beskytter vi personopplysningene dine

Hos Google gjør vi vårt ytterste for å beskytte informasjonen din. Vi har som høyeste prioritet å gi kunder og bedrifter mulighet til å gjennomføre sikrere transaksjoner med selgere og oss.

• Vi krypterer betalingstransaksjoner med SSL-teknologi (secure socket layer) av bransjestandard.
  • Vi lagrer bankkontoopplysningene dine og kredittkortinformasjonen din på ett enkelt sted på Googles sikre servere. Det gis bare tilgang til denne informasjonen når det er nødvendig for å utføre transaksjoner.
  • Vi deler ikke informasjonen din med andre, unntatt under de begrensede omstendighetene som er beskrevet i personvernreglene våre.

Finn ut mer om betalingsprofiler

I betalingsprofilen din lagres betalingsopplysningene dine på ett sted, slik at du kan betale på tvers av ulike Google-produkter. Du kan få selgerutbetalinger hvis du selger apper og utvidelser i Google Play og Chrome Nettmarked. Her finner du betalingsmåtene, abonnementene, transaksjonsloggene og faktureringsinformasjonen som er knyttet til Google-kontoen din.

Det opprettes vanligvis en betalingsprofil i følgende tilfeller:

• Du bruker betalingssenteret som en enkeltperson eller bedrift: Betalingsprofilen opprettes automatisk den første gang du kjøper noe fra Google eller registrerer deg for en betalt Google-tjeneste.
  • Du bruker betalingssenteret som selger på Google Play eller Chrome Nettmarked: Betalingsprofilen opprettes når du er klar til å begynne å tjene penger på apper, spill eller utvidelser.

Finn ut mer om oppretting og administrering av betalingsprofiler

Hvorfor har jeg ikke tilgang til Googles betalingssenter?

Hvis du går til Googles betalingssenter, men ikke finner alternativer for administrering av betalinger, kan det for eksempel skyldes følgende:

• Du har aldri kjøpt noe fra Google: Betalingsprofilen din opprettes den første gangen du kjøper noe fra Google eller registrerer deg for en Google-tjeneste du mottar betaling fra.
  • Du har en spesiell kontotype: Betalingssenteret er ikke direkte knyttet til spesielle kontotyper for barn og organisasjoner, og de har heller ikke egne betalingsprofiler. Disse kontoene administreres av andre brukerkontoer, vanligvis en forelder eller én eller flere representanter for organisasjonen. Hvis du trenger hjelp med å endre profilinformasjonen, kan du kontakte administratoren for kontoen.