As of June 15th, you can no longer send, request, receive, claim, or withdraw money with the old Google Pay app. For these features and more, download the new Google Pay app and visit support.google.com/googlepay for tips and support.

Googlen tuotteiden ja palvelujen maksamiseen liittyvien ongelmien korjaaminen

Jos sinulla on ongelmia Googlen tuotteiden maksamisessa tai saat jonkin alla olevista ilmoituksista, maksuprofiilissasi on ehkä ongelma, joka on korjattava.

Alla on ohjeita ongelmien korjaamiseen.

"Tapahtumaa ei voi viimeistellä: vanhentunut kortti"

Tarkista onko maksutapasi ajan tasalla ja päivitä se tarvittaessa Google Payssa.

"Maksua ei voi käsitellä loppuun. Käytä toista maksutapaa."

Huom. Nämä ohjeet koskevat myös virheilmoitusta "Maksusi ei onnistunut. Käytä toista maksutapaa tai yritä myöhemmin uudelleen."

Kokeile seuraavaa:

1. Tarkista onko maksutapasi ajan tasalla ja päivitä se tarvittaessa Google Payssa. Yritä tämän jälkeen tehdä ostos uudelleen.
  2. Varmista, että tililläsi on riittävästi rahaa ostoksen tekemiseen.
  3. Jos ongelma ei ratkea, pyydä pankkiasi tarkistamaan, onko tililläsi jokin ongelma.
  4. Yritä tehdä ostos uudelleen eri maksutavalla.

"Kortin myöntäjä hylkäsi maksusi."

Näin voit korjata ongelman:

1. Varmista, että maksutapasi on ajan tasalla ja päivitä se tarvittaessa Google Payssa. Yritä tämän jälkeen tehdä ostos uudelleen.
  2. Varmista, että tililläsi on riittävästi rahaa ostoksen tekemiseen.
  3. Jos ongelma ei ratkea, pyydä pankkiasi tarkistamaan, onko tililläsi jokin ongelma.
  4. Tee ostos uudelleen jollain toisella maksutavalla.

"Maksusi hylättiin tiliäsi koskevan ongelman vuoksi"

Tämän ilmoituksen syy voi olla jokin seuraavista:

• maksuprofiilissasi havaittiin epäilyttävää toimintaa
  • Tarvitsemme lisää tietoja suojataksemme tiliäsi petoksilta.
  • Tarvitsemme lisätietoja noudattaaksemme EU-säädöksiä (vain EU-alueen asiakkaat).

Näin voit korjata ongelman:

1. Mene osoitteeseen pay.google.com.
  2. Tee ilmoitusten tai pyyntöjen edellyttämät toimenpiteet.
  3. Varmista, että nimesi, osoitteesi ja maksutietosi ovat ajan tasalla.

"Maksua ei voi käsitellä: kortin saldo on liian pieni"

Tililläsi ei ehkä ole riittävästi rahaa ostoksen maksamiseen. Tarkista tilisi saldo tai ota yhteyttä pankkiisi.

"Lahjakorttia ei voi lunastaa tiliongelman vuoksi."

Näin voit korjata ongelman:

1. Mene osoitteeseen pay.google.com.
  2. Tee ilmoitusten tai pyyntöjen edellyttämät toimenpiteet.
  3. Varmista, että nimesi, osoitteesi ja maksutietosi ovat ajan tasalla.

"Maksutapahtumaasi ei voida suorittaa loppuun"

Jos sinua pyydetään antamaan lisätietoja tämän viestin vastaanottamisen jälkeen, seuraa näytöllä olevia ohjeita. Jos sinulta ei pyydetä lisätietoja, kokeile seuraavia toimenpiteitä:

1. Kokeile toista maksutapaa.
  2. Tarkista vastaako maksutapaasi (kuten credit-korttiin) liitetty osoite Google Payn asetuksissa olevaa osoitetta. Jos osoitteet eivät vastaa toisiaan, päivitä osoitteesi osoitteessa pay.google.com ja yritä maksaa uudelleen.
  3. Jos käytät sovellusta, kokeile sen sijaan maksaa tuotteen verkkosivustolla. Jos olet verkkosivustolla, kokeile sovellusta.
  4. Jos ostat Google Playsta: Katso ehdotuksia ohjeesta “Tilin maksuongelmien korjaaminen.”
  5. Jos olet maksamassa Google Storessa vieraana: Kirjaudu Google-tilillesi. Jos sinulla ei ole Google-tiliä, luo se ensin.
  6. Jos sinulla on yhteensopiva Android-puhelin ja maksat credit-kortilla, lue lisää: Lähimaksutavan asettaminen.
  7. Jos maksat credit-kortilla: Ota tapahtuman tiimoilta yhteyttä pankkiisi tai rahoituslaitokseesi.

"Tapahtumaa ei voitu suorittaa loppuun. Ota yhteyttä Google Workspace ‑järjestelmänvalvojaan asian korjaamiseksi."

Jos saat tämän virheilmoituksen Googlen tuotetta tai palvelua ostaessasi, tilisi on yrityksesi tai oppilaitoksesi määrittämä. Ota yhteyttä Google Workspace ‑järjestelmänvalvojaan, jotta ongelma voidaan ratkaista.

Vinkki: Jos olet järjestelmänvalvoja, katso, miten voit ratkaista laskutusongelman.

Kuka järjestelmänvalvojani on?

Järjestelmänvalvojasi saattaa olla esimerkiksi

• IT-osaston tai teknisen tuen henkilö (yrityksessä tai oppilaitoksessa)
  • henkilö, joka ylläpitää sähköpostipalveluasi tai verkkosivustoasi
  • henkilö, jolta sait käyttäjänimesi.

Kelpaamaton tai harmaana näkyvä credit- tai debit-kortti

Kortti näkyy harmaana ja vaatii vahvistusta

Jos korttisi näkyy harmaana ja viestissä lukee "vahvista osoitteessa pay.google.com" tai "vahvista Google-tilisi maksutavoissa", korttisi ilmoitettiin varastetuksi. Sinun täytyy vahvistaa kortti, ennen kuin voit käyttää sitä uudelleen:

1. Mene osoitteeseen pay.google.com ja kirjaudu tilillesi.
    • Jos sinulla on useita tilejä, kirjaudu tilille, jolla harmaa kortti on.
    • Jos et käytä pay.google.comia, siirry tilisi Maksutavat‑sivulle.
  2. Valitse Maksutavat.
  3. Valitse vahvistusta vaativan kortin vierestä Vahvista ja sitten Pyydä koodi.
  4. Näet tiliotteellasi 1,95 dollarin väliaikaisen varauksen nimellä "GOOGLE". Vahvistuskoodi on sen kuusi viimeistä numeroa.
    • Koodin pitäisi saapua heti, mutta siihen voi kulua korkeintaan seitsemän päivää.
  5. Viimeistele vahvistus palaamalla tilillesi ja lisäämällä kuusinumeroinen koodi.

Kortti näkyy harmaana eikä kelpaa

Jos korttisi näkyy harmaana tai saat ilmoituksen kelpaamattomasta kortista, et voi käyttää korttia tämäntyyppiseen ostokseen. Yritä tehdä ostos uudelleen eri kortilla.

Jos listalla ei ole korttia, jota haluaisit käyttää, seuraa näytöllä olevia ohjeita uuden kortin lisäämiseksi.

Suljettu Google-maksuprofiili

Lue mitä voit tehdä, jos olet sulkenut maksuprofiilisi pysyvästi.

Ota yhteyttä niin autamme sinua

Jos ongelmasi ei ratkennut, ota yhteyttä Google-tuotteen tukeen: