Om reserverte medieplasseringer på YouTube

Som annonsør eller annonsebyrå kan du kjøpe bestemte plasseringer på reservasjonsbasis når du ønsker å betale for antall visninger (også kalt kostnad per tusen visninger, eller CPM). Med reservasjonskampanjer kan du dessuten kjøpe visninger til fast pris.

Annonsering på reservasjonsbasis passer best om du skal fremme merkevarebevissthet, markedsføre nye produkter eller tjenester eller lansere tidligere produkter eller tjenester under et nytt merkevarenavn.

Om reservasjonskampanjer

Nå kan du kjøpe reservasjonsannonser for YouTube direkte via Reservasjon for Google Ads eller Hurtigreservasjon for Display and Video 360. Google-representanten din kan gi deg mer informasjon og tilgang.

Google-representanten din kan hjelpe deg med å få tilgang til kampanjer med CPM-toppannonser i Google Ads. Kontakt Google-representanten din hvis du vil opprette en kampanje med CPM-toppannonser. Finn ut mer om hvordan du oppretter kampanjer med CPM-toppannonser på YouTube.

Andre reservasjonsprodukter må fortsatt kjøpes via Google-representanten din.

Fordeler med annonsering på reservasjonsbasis

• Økt kontroll: Du kan kjøpe visninger til en fast pris.
  • Høy synlighet: Du er garantert at annonsen din vises øverst i startside-feeden på YouTube via YouTube-toppannonsen.
  • Eksklusiv beholdning: Du kan få tilgang til YouTube Select og målrette annonser mot eksklusivt innhold på YouTube. Finn ut mer om YouTube Select.
  • Merkevarebevissthet: Du kan nå ut til en bred målgruppe.

Kjøp av reservasjonsannonsering

Annonsører og byråer kan kjøpe reservasjonsannonsering til en fast kostnad per tusen visninger. Du kan samarbeide med Googles annonseringsteam eller utarbeide en kampanje i Hurtigreservasjon for Google Ads eller Display & Video 360, der du kan få prisanslag og visningsmål for kampanjen.

Dette er annonseformatene kan du kjøpe:

• In-stream-annonser som ikke kan hoppes over: Annonser i dette formatet kan ikke hoppes over, og de spilles av før, underveis i eller etter den aktuelle videoen. Dette er et utmerket format hvis du ønsker å formidle et enkelt, kraftfullt budskap og oppnå økt synlighet. I dette annonseformatet fremtvinges visningene, og det telles derfor ikke avspillinger av videoen. Videoannonser som ikke kan hoppes over, kan vare i maksimalt 15 eller 30 sekunder. For Hurtigreservasjon i Display & Video 360 kan videoannonser som ikke kan hoppes over, ha en varighet på opptil 60 sekunder. Finn ut mer om Hurtigreservasjon i Display & Video 360 for YouTube.
  • In-stream-annonse som kan hoppes over: Slike annonser vises når noen starter en video (før videoen) eller underveis i lange videoer, og de kan hoppes over etter fem sekunder. Det er ingen lengdegrense for in-stream-annonser som kan hoppes over, men videoer på under 3 minutter oppnår vanligvis bedre resultater. Ved bruk av dette formatet øker antallet visninger av YouTube-videoannonsen fortløpende.
  • Shorts-annonser: Shorts-annonser er 6–60-sekunders video- eller bildeannonser som kan hoppes over, og som vises mellom Shorts-videoer i YouTube Shorts-feeden. Shorts-annonser som er en del av Reservasjon, er tilgjengelige med Shorts-videoer i YouTube Select. Kontakt Google Ads-representanten din for å finne ut mer om hvordan du bruker Reservasjon for å vise YouTube Shorts-annonser.
  • Bumperannonser: Dette er videoannonser som varer i seks sekunder og ikke kan hoppes over. Finn ut mer om hvordan du oppretter videokampanjer for rekkevidde med bumperannonser.
  • Toppannonser: Dette er videoannonser som vises øverst på YouTube-startsiden. Feeden på YouTube-startsiden er en svært viktig destinasjon for seerne, og med toppannonser får du vist annonsene dine i kremplasseringen akkurat der. Når du kjøper toppannonser, får du målrettet rekkevidde for hele kampanjen samt budsjett- og frekvenskontroller. Toppannonser du har kjøpt, er tilgjengelige på YouTube i mobilapper, på datamaskiner samt i YouTube-appen for TV. Finn ut mer om YouTube-toppannonser og hvordan du oppretter kampanjer med CPM-toppannonser på YouTube.

Målretting av annonser

Følgende alternativer for innholds- og publikumsmålretting er tilgjengelige for reservasjonsannonser som kjøpes:

• YouTube Select:: Utvalgte kanaler i YouTube Select er reservasjonsprodukter som kvalifiserte kunder kan bruke for å målrette mot de mest populære kanalene på YouTube (de øverste fem prosentene) med de mest engasjerte målgruppene i et gitt marked. Utvalgte kanaler innbefatter bare kanaler. Du kan bare målrette mot disse utvalgte kanalene når du oppretter en reservasjonskampanje med Premier-rekkevidde. Finn ut mer om YouTube Select.
  • Emner: Annonsører kan velge mellom YouTube-videoer tuftet på ulike emner. Du kan for eksempel kjøre reserverte in-stream-annonser i familievennlig innhold. Toppannonser har ikke støtte for emnemålretting.
  • Interesser: Annonsørene kan målrette annonsene mot seere som er interessert i bestemte emner, for eksempel sport og hobbyer. Interessene utledes av seernes surfemønstre og innholdet de har sett på tidligere.
  • Interessemålgrupper: Du kan nå ut til brukere som tidligere har vist interesse for bestemte emner, og brukere som sannsynligvis kommer til å se på relatert innhold igjen i fremtiden. Denne typen målretting gjør det enklere å nå ut til målgrupper som ligner på målgruppene for kampanjer utenfor Internett. Den omfatter også egendefinerte interessemålgrupper, som du kan opprette direkte i Google Ads-kontoen.
  • Demografisk målretting: Med demografisk målretting kan du nå ut til kunder som sannsynligvis befinner seg i de demografiske kategoriene du velger. Du kan for eksempel nå ut til potensielle kunder basert på langvarige aspekter ved brukernes liv eller nylige kjøpsintensjoner.