Vælg, hvornår din Android-telefon forbliver oplåst

Du kan lade din telefon forblive oplåst i visse situationer, f.eks. når du har telefonen i lommen, eller når du er tæt på dit hjem. Når du bruger Hold ulåst (tidligere kaldet Smart Lock), behøver du kun at låse enheden op én gang med din pinkode, dit adgangsmønster eller din adgangskode.

Vigtigt!

Lad din telefon forblive oplåst

1. Sørg for, at du har en skærmlås. Se, hvordan du konfigurerer en skærmlås.
  2. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  3. Tryk på Sikkerhed og privatliv Og så Mere sikkerhed og privatliv Og så Extend Unlock.
  4. Angiv din pinkode, dit mønster eller din adgangskode.
  5. Vælg en af mulighederne, og følg vejledningen på skærmen.

​Vigtigt: Når Hold ulåst er i brug og aktiveret, vises der et oplåsningsikon Låst op på din låseskærm. Med Hold ulåst kan du lade din enhed forblive oplåst i op til 4 timer ad gangen.

Sådan låser du din enhed igen:

1. Tryk på afbryderknappen og knappen Lydstyrke op samtidigt.
  2. Tryk på Låsning Lås.

Deaktiver Hold ulåst

1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Sikkerhed og privatliv Og så Flere sikkerhedsindstillinger Og så Smart Lock.
  3. Angiv din pinkode, dit mønster eller din adgangskode.
  4. Tryk på Registrering på kroppen.
  5. Deaktiver Brug Registrering på kroppen.
  6. Fjern alle godkendte enheder og sikre steder. ​På nogle telefoner skal du muligvis fjerne sikre ansigter og Voice Match-stemmer.
  7. Valgfrit: Hvis du vil deaktivere skærmlåsen, kan du få flere oplysninger om indstillingerne for skærmlås.

Få flere oplysninger om låsemuligheder

Lad din telefon forblive oplåst, når du har den på dig

Slå Registrering på kroppen til eller fra

1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Sikkerhed og privatliv og så Mere sikkerhed og privatlivog så Hold ulåst og så Registrering på kroppen.
  3. Aktivér eller deaktiver Brug Registrering på kroppen.

Sådan fungerer Registrering på kroppen

• Når du låser din enhed op, forbliver den ulåst, så længe den registrerer, at du har den på dig. Når du lægger din enhed fra dig, f.eks. på et bord, kan der gå op til et minut, før din enhed låses automatisk.
  • Når du stiger ind i en bil, en bus, et tog eller et andet køretøj, kan enheden være 5-10 minutter om at låse.
    Vigtigt! Når du er på et fly eller en båd, låses din enhed muligvis ikke automatisk. Sørg for at låse den manuelt, hvis det er nødvendigt. Se, hvordan du manuelt låser din telefon.Se, hvordan du manuelt låser din telefon.

Vigtigt! Din enhed gemmer accelerometerdataene om dit gangmønster, så den bedre kan afgøre, om det er dig, der går med den. Hvis du slår Registrering på kroppen fra, sletter enheden disse data.

Lad din telefon forblive oplåst, når den er et sikkert sted

Brug sikre steder

Tip! Sikre steder fungerer bedst med Wi-Fi.

Vigtigt! Dit sikre sted er baseret på et skøn

Dit sikre sted kan strække sig ud over de fysiske vægge i dit hjem eller dit tilpassede sted. Enheden kan forblive ulåst inden for en radius på op til 100 meter.

Lokationssignaler kan kopieres eller manipuleres. En person med adgang til specialudstyr kan potentielt låse enheden op.

Stop med at se notifikationer på låseskærmen

Se muligheden for ekstralås i afbryderknappens indstillinger

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Skærm Og så Avanceret Og så Låseskærm.Hvis "Skærm" ikke vises, skal du trykke på Sikkerhed og lokation Og så Præferencer for låseskærm.
  3. Aktivér Se mulighed for lukning. Knappen til ekstralås vises på listen over indstillinger, når du trykker på afbryderknappen.

Aktivér ekstralås

Vigtigt! Låsning fungerer kun, indtil du låser din enhed op. Hvis du vil fortsætte med at bruge Låsning, skal du aktivere funktionen, hver gang du vil bruge den.
  1. Tryk på afbryderknappen og knappen Lydstyrke op samtidigt.
  2. Tryk på Låsning. Dette deaktiverer notifikationer, oplåsning med fingeraftryk og Hold ulåst, mens du er på låseskærmen.
Tilføj, fjern eller rediger din hjemmeadresse

Tilføj din hjemmeadresse

1. Tryk på Sikre steder i menuen Hold ulåst,
  2. Tryk på Start.
  3. Følg vejledningen på skærmen.
Tip! Dette opdaterer din hjemmeadresse i alle Google-produkter. Få flere oplysninger om din hjemmeadresse i Google Maps.

Fjern din hjemmeadresse

1. Tryk på Sikre steder i menuen Hold ulåst,
  2. Tryk på Start.
  3. Vælg, hvordan det skal fjernes:
    • Hvis dit hjem ikke længere skal være en sikker lokation, skal du trykke på Slå denne lokation fra.
    • Hvis du vil rydde din hjemmeadresse i alle Google-produkter, skal du trykke på Rediger Og så Ryd Ryd Og så Ryd.

Rediger din hjemmeadresse

1. Tryk på Sikre steder i menuen Hold ulåst,
  2. Tryk på din hjemmeadresse.
  3. Tryk på Rediger Og så din hjemmeadresse eller kortet.
  4. Angiv den adresse, du vil bruge som din hjemmeadresse.

Tip!Hvis der er mere end én bygning på den samme adresse, kan det ønskede sikre sted være forskelligt fra den faktiske adresse. Du kan tilføje den faktiske placering af dit hjem i bygningskomplekset for at få bedre placeringsnøjagtighed. Se, hvordan du tilføjer tilpassede steder (nedenfor).

Tilføj, fjern eller rediger tilpassede steder

Tilføj et tilpasset sted

1. Tryk på Sikre steder i menuen Hold ulåst.
  2. Tryk på Tilføj sikkert sted. Der åbnes et kort med din aktuelle placering.
    • Hvis du vil bruge din nuværende lokation, skal du trykke på Vælg denne lokation Og så Vælg.
    • Hvis du vil vælge en anden placering, skal du trykke på Søg Søg.
  3. Navngiv den sikre lokation (f.eks. "Arbejde"). Tryk på OK.

Rediger eller fjern et tilpasset sted

1. Tryk på Sikre steder i menuen Hold ulåst.
  2. Vælg stedet på listen over sikre muligheder i forbindelse med Hold ulåst.
  3. Vælg, hvordan det skal redigeres:
    • Slet
    • Omdøb
    • Rediger adresse
Lad din enhed forblive ulåst, når den har forbindelse til en godkendt enhed

Tilføj en sikker Bluetooth-enhed

1. Sørg for, at Bluetooth er aktiveret på din enhed. Se, hvordan du aktiverer Bluetooth.
  2. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  3. Tryk på Sikkerhed og privatliv og så Mere sikkerhed og privatliv og så Hold ulåst.
  4. Tryk på Godkendte enheder og så Tilføj godkendt enhed.
  5. Tryk på en enhed på listen over enheder.
    • Du kan lade din telefon eller tablet forblive ulåst i længere tid, når den har forbindelse til en godkendt enhed, f.eks. et Bluetooth-ur eller et højttalersystem i bilen. Vi anbefaler, at du undgår enheder, du altid har sammen med din telefon eller tablet, som f.eks. Bluetooth-tastaturer og -etuier.
  6. Valgfrit: Hvis du vil fjerne en Bluetooth-enhed, skal du trykke på den enhed, du vil fjerne. Tryk derefter på Fjern.
  7. Lås din enhed op. Hvis enheden har forbindelse til den godkendte enhed, forbliver den oplåst.

Vigtigt! Sørg for kun at bruge sikre Bluetooth-enheder.

Det er muligt, at andre kan lade din enhed forblive oplåst ved at efterligne din Bluetooth-forbindelse.

Hvis du får en notifikation på din enhed: Hvis enheden ikke kan afgøre, om du bruger en sikker forbindelse, modtager du en notifikation. Du skal muligvis låse din enhed op.

Bluetooth-rækkevidde kan variere. Rækkevidden afhænger af faktorer som f.eks. din enhedsmodel, Bluetooth-enheden og dine omgivelser. Bluetooth-forbindelsens rækkevidde kan være op til 100 meter. Hvis en person tager din telefon eller tablet, mens den er i nærheden af din godkendte enhed, og din godkendte enhed har låst den op, kan vedkommende få adgang til enheden.

Ældre Android-versioner

Hvis du bruger Android 9 eller ældre, kan du muligvis finde disse valgmuligheder på din enhed.

Brug "Ok Google"
Sig "Ok Google" fra en sikker låseskærm. Hvis vi genkender din stemme, kan du besøge websites eller bede Google om at gøre ting for dig uden at låse din telefon op manuelt. Se, hvordan du aktiverer "Ok Google".
Konfigurer, optimer eller fjern et sikkert ansigt

Vigtigt! Denne ansigtsgenkendelse er mindre sikker end en pinkode, et mønster eller en adgangskode. En person, der ligner dig, kan låse telefonen op.

Konfigurer og brug et sikkert ansigt

1. Tryk på Sikkert ansigt i Smart Lock-menuen.
  2. Tryk på Konfigurer, og følg vejledningen på skærmen. Når du har konfigureret et sikkert ansigt, vil telefonen søge efter dit ansigt, hver gang du tænder den, og låse op, hvis den genkender dig.
    • Smart Lock gemmer ikke nogen billeder af dig. Data, der anvendes til genkendelse af dit ansigt, gemmes kun på din telefon. Disse data er ikke synlige eller tilgængelige for apps og sikkerhedskopieres ikke til Googles servere.

Tip! Når din telefon leder efter dit ansigt, vises ikonet for Sikkert ansigt Sikkert ansigt. Hvis din telefon ikke genkender dit ansigt, kan du låse den op med din pinkode, dit mønster eller din adgangskode.

Gør din telefons ansigtsgenkendelse bedre

1. Tryk på Sikkert ansigt i Smart Lock-menuen.
  2. Tryk på Gør ansigtsgenkendelsen bedre.
  3. Tryk på Næste, og følg vejledningen på skærmen.

Fjern et sikkert ansigt

1. Tryk på Sikkert ansigt i Smart Lock-menuen.
  2. Tryk på Fjern sikkert ansigt.
  3. Når du bliver spurgt, om du vil fjerne det sikre ansigt, skal du trykke på Fjern.