De functies voor Aangepast batterijgebruik en batterijoptimalisatie ingeschakeld houden

Als je wilt dat apps de batterij van je telefoon alleen gebruiken als het echt nodig is, kun je Aangepast batterijgebruik en batterijoptimalisatie ingeschakeld houden. Deze instellingen zijn standaard ingeschakeld.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

De batterij van de Pixel leert je gedrag continu en optimaliseert zichzelf op basis van je meest recente app-gebruik. Als je een nieuw apparaat instelt of nadat je de fabrieksinstellingen hebt teruggezet, kan het een paar weken duren voordat de optimalisatie helemaal is doorgevoerd. Laat Aangepast batterijgebruik en Batterijoptimalisatie aanstaan voor de beste resultaten.

Het is normaal dat de batterij van je Pixel na een software-update wat sneller leegraakt dan normaal. Dit komt omdat de telefoon hard bezig is om de nieuwe software te downloaden en te optimaliseren en om alles in gebruik te nemen.

Als je na een paar dagen nog steeds een ongebruikelijk hoog batterijverbruik hebt, kun je ons dit laten weten. We helpen je graag verder.

De batterij van de Pixel leert je gedrag continu en optimaliseert zichzelf op basis van je meest recente app-gebruik. Als je een nieuw apparaat instelt of nadat je de fabrieksinstellingen hebt teruggezet, kan het een paar weken duren voordat de optimalisatie helemaal is doorgevoerd. Laat Aangepast batterijgebruik en Batterijoptimalisatie aanstaan voor de beste resultaten.

Het is normaal dat de batterij van je Pixel na een software-update wat sneller leegraakt dan normaal. Dit komt omdat de telefoon hard bezig is om de nieuwe software te downloaden en te optimaliseren en om alles in gebruik te nemen.

Als je na een paar dagen nog steeds een ongebruikelijk hoog batterijverbruik hebt, kun je ons dit laten weten. We helpen je graag verder.

Controleren of Aangepast batterijgebruik is ingeschakeld voor je telefoon

Als je Aangepast batterijgebruik ingeschakeld houdt, worden apps die je minder vaak gebruikt, minder uitgevoerd als je ze niet gebruikt. Je telefoon kan leren hoe je je apps in de loop van de tijd gebruikt. Zo kan de batterij worden gespaard op manieren die voor jou het beste werken.

1. Open de app Instellingen op de telefoon.
  2. Tik op Batterij En dan Batterijbesparing.
  3. Tik op Aangepast batterijgebruik En dan vouw Meer  uit.
  4. Zet Aangepast batterijgebruik gebruiken aan als deze functie uitstaat.
Tip: Aangepast batterijgebruik leert van je telefoongebruik om voortdurend te optimaliseren hoe apps de batterij gebruiken. De functie kan de prestaties beperken en meldingen vertragen om de levensduur van de batterij te verlengen.

Batterijoptimalisatie aanzetten voor elke app

Belangrijk: Als je batterijoptimalisatie voor een app uitschakelt, kan die app vaker actief zijn hoewel je deze niet gebruikt, zelfs als Aangepast batterijgebruik is ingeschakeld. Er wordt dan meer batterijlading gebruikt dan nodig is.

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Apps En dan Alle apps bekijken.
  3. Kies de app en tik dan op Batterij.
  4. Tik bij Batterijgebruik beheren op Geoptimaliseerd.

Tip: Voor sommige belangrijke services is batterijoptimalisatie niet beschikbaar.