Mukautuvan virran ja akun optimoinnin käyttö

To kun pidät mukautuvan virran ja akun käytön optimoinnin käytössä, sovellukset käyttävät puhelimesi akkua vain silloin, kun se on tarpeen. Nämä asetukset ovat oletuksena käytössä.

Tärkeää: Osa näistä vaiheista koskee vain Android 9:ää tai sitä uudempia versioita. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Pixelin akku oppii jatkuvasti käyttäytymisestäsi ja optimoi itsensä sovelluskäyttösi perusteella. Optimoinnissa voi kulua muutama viikko uuden laitteen käyttöönoton tai tehdasasetusten palauttamisen jälkeen. Saat parhaat tulokset, kun pidät mukautuvan virran ja akun optimoinnin päällä.

On normaalia, että Pixelin akkua kuluu hieman tavallista enemmän ohjelmistopäivityksen jälkeen. Tämä johtuu siitä, että puhelin pyrkii lataamaan ja optimoimaan uuden ohjelmiston ja saamaan kaiken toimimaan.

Jos huomaat vielä muutaman päivän kuluttua epätavallista akun kulumista, ota meihin yhteyttä, niin autamme mielellämme.

Pixelin akku oppii jatkuvasti käyttäytymisestäsi ja optimoi itsensä sovelluskäyttösi perusteella. Optimoinnissa voi kulua muutama viikko uuden laitteen käyttöönoton tai tehdasasetusten palauttamisen jälkeen. Saat parhaat tulokset, kun pidät mukautuvan virran ja akun optimoinnin päällä.

On normaalia, että Pixelin akku tyhjenee hieman tavallista enemmän ohjelmistopäivityksen jälkeen. Tämä johtuu siitä, että puhelin pyrkii lataamaan ja optimoimaan uuden ohjelmiston ja saamaan kaiken toimimaan.

Jos akun tyhjeneminen on edelleen epätavallista muutaman päivän kuluttua, ota meihin yhteyttä, niin autamme mielellämme.

Puhelimen mukautuvan virran tilan tarkistaminen

Kun mukautuva virta on käytössä, harvemmin käyttämäsi sovellukset kuluttavat vähemmän virtaa ollessaan taustalla. Ajan myötä puhelimesi voi oppia, miten käytät sovelluksia. Tämä voi auttaa säästämään akkua sinulle sopivilla tavoilla.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Akku Ja sitten Virransäästö.
  3. Valitse Mukautuva virta Ja sitten Laajenna enemmän .
  4. Laita Käytä mukautuvaa virtaa päälle, jos se on pois päältä.
Vinkki: Mukautuva virta oppii puhelimesi käytöstä ja optimoi sovellusten akun käyttöä jatkuvasti. Mukautuva virta voi alentaa suorituskykyä ja viivästyttää ilmoituksia akunkeston pidentämiseksi.

Akun käytön optimointi kussakin sovelluksessa

Tärkeää: Jos kytket akun käytön optimoinnin pois päältä jonkin sovelluksen kohdalta, kyseinen sovellus voi kuluttaa enemmän akkua taustalla ollessaan myös mukautuvasta virrasta riippumatta. Tällöin akkua voi kulua tarpeettoman paljon.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset Ja sitten Näytä kaikki sovellukset.
  3. Valitse sovelluksesi. Valitse sitten Akku.
  4. Valitse Rajaa akunkäyttöä ‐kohdasta Optimoitu.

Vinkki: Akun käytön optimointi ei vaikuta tiettyihin tärkeisiin palveluihin.

Muita lähteitä