Wi-Fi-yhteysongelmien korjaaminen

Jos sinulla on ongelmia Wi-Fi-yhteyden kanssa tai näet Wi-Fi-kuvakkeen, jossa on huutomerkki, Wi-Fi-ongelma, kokeile alla olevia ratkaisuja. Yritä avata verkkosivu puhelimellasi kunkin kohdan jälkeen, niin näet, onko ongelma korjattu.

Huom. Osa näistä ohjeista koskee vain Android 8.1:tä tai uudempaa versiota. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Vaihe 1: Asetusten tarkistaminen ja laitteen uudelleenkäynnistys

1. Varmista, että laitteen Wi-Fi on käytössä. Muodosta sen jälkeen yhteys uudelleen poistamalla Wi-Fi käytöstä ja ottamalla se jälleen käyttöön. Lue lisää yhteyden muodostamisesta Wi-Fi-verkkoihin
  2. Varmista, että lentokonetila ole käytössä. Muodosta sen jälkeen yhteys uudelleen sammuttamalla laite ja käynnistämällä se uudelleen. Lue lisää lentokonetilan käyttöönotosta ja käytöstä poistamisesta.
  3. Pidä puhelimen virtapainiketta painettuna muutaman sekunnin ajan. Valitse sitten näytöltä Käynnistä uudelleen Käynnistä uudelleen.

Vaihe 2: Ongelman tyypin selvittäminen

• Puhelin: Yritä muodostaa yhteys Wi-Fi-verkkoon toisella laitteella, kuten kannettavalla tietokoneella tai kaverin puhelimella. Jos muut laitteet voivat käyttää verkkoa, ongelma on todennäköisesti omassa puhelimessasi.
  • Verkko: Tarkista, voiko puhelimesi muodostaa yhteyden eri Wi-Fi-verkkoon, kuten kaverin verkkoon tai julkiseen verkkoon. Jos puhelimesi voi muodostaa yhteyden toiseen verkkoon, ongelma on todennäköisesti omassa verkossasi.
  • Internet: Jos puhelimesi muodostaa yhteyden Wi-Fi-verkkoon, mutta et pääse internetiin, ongelma on todennäköisesti internetyhteydessäsi.

Vaihe 3: Vianetsintä ongelmatyypin mukaan

Puhelin

Verkon poistaminen ja lisääminen uudelleen

Wi-Fi-verkon poistaminen puhelimesta

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet Ja sitten Internet.
  3. Laita Wi-Fi päälle tarvittaessa.
  4. Valitse alareunasta Tallennetut verkot.
  5. Etsi poistettava verkko luettelosta ja napauta sitä.
  6. Valitse Unohda.

Wi-Fi-verkon lisääminen uudelleen

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet Ja sitten Internet.
  3. Valitse listan lopusta Lisää verkko.
  4. Anna tarvittaessa verkon nimi (SSID) ja muut sen käyttöoikeustiedot.
  5. Valitse Tallenna. Lisää salasana tarvittaessa.
Ongelmia mahdollisesti aiheuttavien sovellusten tarkistaminen

Ongelma voi johtua laitteelle ladatusta sovelluksesta. Voit tarkistaa sovellukset käynnistämällä puhelimen uudelleen vikasietotilassa.

1. Käynnistä vikasietotila. Lue lisää vikasietotilan käyttöönotosta.
  2. Yritä yhdistää Wi-Fi-verkkoon uudelleen.
    • Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
    • Valitse Verkko ja internet Ja sitten Internet Ja sitten verkon nimi.
  3. Tarkista, toimiiko Wi-Fi-yhteys vikasietotilassa.
    • Jos Wi-Fi-yhteys toimii vikasietotilassa, ongelma johtuu todennäköisesti ladatusta sovelluksesta.
      • Poistu vikasietotilasta käynnistämällä puhelin uudelleen.
      • Poista äskettäin ladatut sovellukset yksi kerrallaan. Tarkista kunkin sovelluksen jälkeen, toimiiko yhteys.
      • Kun olet poistanut ongelman aiheuttaneen sovelluksen, asenna muut poistamasi sovellukset uudelleen.
    • Jos Wi-Fi-yhteys ei toimi vikasietotilassa
      Ongelma on todennäköisesti Wi-Fi-verkossa tai internetyhteydessä.
Vinkki: Lentokonetila menee automaattisesti päälle, kun vikasietotila käynnistyy. Suosittelemme laittamaan lentokonetilan pois päältä, jotta voit jatkaa GPS:n, Wi-Fin ja muiden ominaisuuksien käyttöä ja puheluiden soittamista.

Internet ja verkko

Reitittimen ja modeemin käynnistäminen uudelleen

Jos käytät omaa Wi-Fi-reititintäsi ja modeemiasi, yritä käynnistää ne uudelleen.

1. Irrota reitittimen ja modeemin virtajohto pistorasiasta 15 sekunniksi.
  2. Kytke virtajohdot takaisin.
  3. Tarkista, että kaikki johdot on kiinnitetty oikein molemmissa päissä.
  4. Odota hetki, kunnes modeemin ja reitittimen valot toimivat oikein. (Saat lisätietoja laitteen ohjekirjasta tai valmistajan tukisivustolta.)

Jos valot eivät toimi oikein, ongelma voi johtua modeemista, reitittimestä tai internetyhteydestä.

Ota yhteyttä verkon järjestelmänvalvojaan tai internetpalveluntarjoajaasi. Kyseessä voi olla esimerkiksi palvelukatkos, tai yhteytesi on ehkä nollattava.

Kirjautuminen julkiseen verkkoon

Tärkeää: Kahviloiden, lentokenttien ja muiden julkisten paikkojen verkot edellyttävät usein kirjautumissivun käyttämistä. Jos kirjaudut sisään tai hyväksyt ehdot, julkisen verkkoyhteyden pitäisi toimia.

Jos et näe valtuutussivua julkiseen verkkoon yhdistämisen jälkeen:

• Tarkista, oletko saanut ilmoituksen, jossa sinua pyydetään kirjautumaan sisään.
  • Avaa uusi sivu uudessa ikkunassa.

Jos nämä keinot eivät toimi, katkaise yhteys verkkoon ja muodosta se uudelleen:

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet Ja sitten Internet.
  3. Kosketa verkon nimeä pitkään. Valitse Unohda.
  4. Laita Wi-Fi pois päältä ja sitten uudelleen päälle.
  5. Kosketa luettelossa olevaa verkon nimeä.
  6. Saat ilmoituksen, jossa sinua pyydetään kirjautumaan sisään. Napauta ilmoitusta.
  7. Kirjaudu verkkoon hyväksymällä käyttöehdot.
Kaikkien verkkoasetusten nollaaminen
  1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä Ja sitten Nollaa valinnat Ja sitten Nollaa Wi-Fin, mobiiliverkon ja Bluetoothin asetukset.
  3. Valitse alareunasta Nollaa valinnat.

Wi-Fi-hotspot

Varmista, että hotspot on käytössä
  1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet Ja sitten Hotspot ja yhteyden jako.
  3. Valitse Wi-Fi-hotspot.
  4. Laita päälle Käytä Wi-Fi-hotspotia.
    • Jos se oli jo päällä, laita se pois päältä ja sitten uudelleen päälle.
    • Jos puhelinta ei aiemmin ole käytetty hotspotina, valitse ensin Luo Wi-Fi-hotspot.

Vinkki: Jos kaipaat lisätietoja, Lue lisää hotspoteista ja yhteyden jakamisesta.

Yhteyden ottaminen matkapuhelinoperaattoriin
Tärkeää: Mobiiliyhteyden hotspotit eivät ole käytettävissä kaikkien mobiilioperaattoreiden liittymillä.

Jos sinulla on ongelmia, pyydä lisätietoja operaattoriltasi. Kysy, voiko puhelimellasi ottaa mobiiliyhteyden hotspotin käyttöön ja kuuluuko ominaisuus datapakettiisi.

Wi-Fi-yhteys menee pois päältä, kun hotspot on päällä
Jotkin laitteet, kuten Pixel 7a, eivät tue hotspotia ja Wi-Fi-yhteyttä samaan aikaan. Kun hotspot on päällä, Wi-Fi menee automaattisesti pois päältä.
Hotspot laitetaan automaattisesti pois päältä

Kun hotspotiin ei ole yhdistetty laitteita 10 minuuttiin, hotspot sammuu automaattisesti.

Jos laite ei tue samaan aikaan hotspotia ja Wi-Fi-yhteyttä, Wi-Fi otetaan myös uudelleen käyttöön ja yritetään muodostaa yhteys viimeksi tunnettuun verkkoon.

Kun muodostat yhteyden uudelleen

Kun yhteys verkkoon on muodostettu, tarkista uusimman järjestelmäpäivityksen saatavuus. Päivitykset voivat korjata monia ongelmia. Lue lisää Android-version tarkistamisesta ja päivittämisestä.

Eikö yhdistäminen onnistu vieläkään?

Jos yhteyden muodostus ei vieläkään onnistu, ota yhteyttä internetpalveluntarjoajaasi, reitittimesi valmistajaan tai verkkosi järjestelmänvalvojaan.