Velg når Android-telefonen din kan holdes ulåst

Du kan holde telefonen din ulåst i enkelte situasjoner, for eksempel når telefonen er i lommen, eller når du er i nærheten av hjemmet ditt. Når du bruker Hold ulåst (tidligere kalt Smart Lock), trenger du bare å låse opp enheten én gang med PIN-kode, mønster eller passord.

Viktig:

Tillat at telefonen din holdes ulåst

1. Sørg for at du har en skjermlås. Finn ut hvordan du angir en skjermlås.
  2. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  3. Trykk på Sikkerhet og personvern Og så Mer sikkerhet og personvern Og så Extend Unlock.
  4. Legg inn PIN-koden, mønsteret eller passordet.
  5. Velg et alternativ og følg veiledningen på skjermen.

​Viktig: Når Hold ulåst er slått på og aktiv, vises et Lås opp-ikon Ulåst på låseskjermen. Hold ulåst holder enheten låst opp i opptil 4 timer om gangen.

Slik låser du enheten igjen:

1. Trykk på av/på- og volum opp-knappen samtidig.
  2. Trykk på Låsing Lås.

Slå av Hold ulåst

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Sikkerhet og personvern Og så Flere sikkerhetsinnstillinger Og så Smart Lock.
  3. Skriv inn PIN-koden, mønsteret eller passordet.
  4. Trykk på Kroppsregistrering.
  5. Slå av Bruk kroppsregistrering.
  6. Fjern alle godkjente enheter og pålitelige steder. ​På noen telefoner må du kanskje fjerne kjente ansikter og Voice Match-stemmer.
  7. Valgfritt: For å slå av skjermlåsen din, finn ut mer om innstillinger for skjermlås.

Finn ut mer om låsealternativer

Hold telefonen ulåst mens du har den med deg

Slå kroppsregistrering av eller på

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Sikkerhet og personvern og så Mer sikkerhet og personvern og så Hold ulåst og så Kroppsregistrering.
  3. Slå Bruk kroppsregistrering på eller av.

Sånn fungerer kroppsregistrering

• Hvis du låser opp enheten, holder enheten seg ulåst så lenge den registrerer at du har den med deg. Når du har lagt fra deg enheten, for eksempel på et bord, kan det ta opptil 1 minutt før den låses automatisk.
  • Når du går inn i en bil, en buss, et tog eller lignende, kan det ta 5–10 minutter før enheten låses.
    Viktig: Når du er i et fly eller på en båt, låses enheten muligens ikke automatisk. Sørg for at du låser den manuelt hvis det er nødvendig. Finn ut hvordan du låser telefonen din manuelt.Finn ut hvordan du låser telefonen din manuelt.

Viktig: Akselerometerdata om gåmønsteret ditt lagres på enheten for å kunne fastslå når det er du som bærer den. Når du slår av kroppsregistrering, slettes disse dataene fra enheten.

Hold telefonen ulåst når den er på et pålitelig sted

Bruk pålitelige steder

Tips: Pålitelige steder fungerer best med Wi-Fi.

Viktig: Et pålitelig sted er et områdeestimat

Det pålitelige stedet ditt kan strekke seg utenfor veggene i hjemmet ditt eller det tilpassede stedet. Resultatet er at enheten kan forbli ulåst innenfor en radius på opptil 100 meter.

Posisjonssignaler kan kopieres eller manipuleres. Folk med tilgang til spesialutstyr kan dermed låse opp enheten din.

Slutt å vise varsler på låseskjermen

Vis alternativet for låsing i innstillingene for strøm

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Skjerm Og så Avansert Og så Dette vises på låseskjermen. Hvis du ikke ser «Skjerm», trykker du på Sikkerhet og posisjon Og så Innstillinger for låseskjerm.
  3. Slå på Vis alternativet for låsing. Låseknappen vises i listen over innstillinger når du trykker på av/på-knappen.

Slå på låsing

Viktig: Låsing fungerer bare til du låser opp enheten din. Hvis du vil fortsette å bruke låsing, må du slå funksjonen på hver gang du vil bruke den.
  1. Trykk på av/på- og volum opp-knappen samtidig.
  2. Trykk på Låsing. Dette slår av varsler, opplåsing med fingeravtrykk og Hold ulåst mens du er på låseskjermen.
Legg til, fjern eller endre hjemstedet

Legg til hjemstedet ditt

1. Trykk på Pålitelige steder i Hold ulåst-menyen.
  2. Trykk på Hjem.
  3. Følg instruksjonene på skjermen.
Tips: Dette oppdaterer hjemmet ditt i Google. Finn ut mer om hjemmeadressen din i Google Maps.

Fjern hjemstedet ditt

1. Trykk på Pålitelige steder i Hold ulåst-menyen.
  2. Trykk på Hjem.
  3. Velg fjerningstypen:
    • For å slå av hjemmet ditt som et pålitelig sted, trykk på Slå av denne posisjonen.
    • For å fjerne hjemmeadressen din i Google, trykk på Endre Og så Tøm Tøm Og så Tøm.

Sånn endrer du hjemstedet

1. Trykk på Pålitelige steder i Hold ulåst-menyen.
  2. Trykk på Hjem.
  3. Trykk på Endre Og så hjemmeadressen din eller kartet.
  4. Angi adressen du vil bruke som hjemmet ditt.

Tips: Hvis det er mer enn én bygning på samme adresse som hjemstedet ditt, kan det pålitelige stedet du vil ha, skille seg fra adressen. For å få bedre posisjonsnøyaktighet kan du legge til den faktiske posisjonen for hjemstedet i bygningskomplekset. Se hvordan du kan legge til tilpassede steder (nedenfor).

Legg til, fjern eller endre tilpassede steder

Slik legger du til et tilpasset sted

1. I Hold Unlock-menyen trykker du på Pålitelige steder.
  2. Trykk på Legg til et pålitelig sted. Et kart for den nåværende posisjonen din åpnes.
    • For å bruke den nåværende posisjonen din, trykk på Velg denne posisjonen Og så Velg.
    • For å velge et annet sted, trykk på Søk Søk.
  3. Gi det pålitelige stedet et navn (f.eks. «Jobb»). Trykk på OK.

Slik endrer eller fjerner du et tilpasset sted

1. I Hold Unlock-menyen trykker du på Pålitelige steder.
  2. Velg det aktuelle stedet fra listen over pålitelige Hold Unlock-alternativer.
  3. Velg endringstypen:
    • Slett
    • Gi nytt navn
    • Endre adressen
Hold enheten din ulåst når den er koblet til godkjente enheter

Legg til godkjente Bluetooth-enheter

1. Sørg for at Bluetooth er påslått på enheten din. Finn ut hvordan du slår på Bluetooth.
  2. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  3. Trykk på Sikkerhet og personvern og så Mer sikkerhet og personvern og så Hold ulåst.
  4. Trykk på Godkjente enheter og så Legg til en godkjent enhet.
  5. Trykk på en enhet i listen over enheter.
    • Du kan holde enheten ulåst lenger når den er koblet til godkjente enheter, for eksempel en Bluetooth-klokke eller et bilhøyttalersystem. Vi anbefaler at du unngå enheter du alltid har sammen med enheten din, for eksempel Bluetooth-tastatur eller deksler.
  6. Valgfritt: For å fjerne en Bluetooth-enhet, trykk på enheten du vil fjerne. Trykk deretter på Fjern.
  7. Lås opp enheten. Hvis den er koblet til den godkjente enheten, holdes den ulåst.

Viktig: Sørg for at du bare bruker godkjente Bluetooth-enheter.

Det er mulig for andre å sørge for at enheten forblir ulåst, ved å imitere Bluetooth-tilkoblingen din.

Hvis du får et varsel på enheten: Du mottar et varsel når enheten ikke kan fastslå at du bruker en sikker tilkobling. Du må muligens låse opp enheten.

Rekkevidden for Bluetooth-tilkoblingen kan variere. Rekkevidden er avhengig av ulike faktorer, f.eks. enhetsmodellen, Bluetooth-enheten og området du er i. Bluetooth-tilkoblingen kan ha en rekkevidde på opptil 100 meter. Hvis noen tar enheten mens den er i nærheten av den godkjente enheten din, kan hen få tilgang til den dersom den godkjente enheten har låst den opp.

Eldre Android-versjoner

Hvis du bruker Android 9 eller eldre, finner du muligens disse alternativene på enheten din.

Bruk «Ok Google»
Si «Ok Google» fra en sikker låseskjerm. Hvis stemmen din gjenkjennes, kan du be Google om å gå til nettsteder eller gjøre ulike ting – uten at du trenger å låse opp telefonen din manuelt. Finn ut hvordan du kan slå på «Ok Google».
Konfigurer, forbedre eller fjern kjente ansikter

Viktig: Ansiktsgjenkjenningen er mindre sikker enn PIN-kode, mønster eller passord. Noen som ligner på deg, kan låse opp telefonen din.

Konfigurer og bruk kjente ansikter

1. Trykk på Kjent ansikt i Smart Lock-menyen.
  2. Trykk på Konfigurer og følg veiledningen på skjermen. Etter at du har angitt et kjent ansikt, ser telefonen etter ansiktet ditt hver gang du slår den på, og den låses opp hvis den gjenkjenner deg.
    • Smart Lock lagrer ikke bilder av deg. Dataene som brukes til å gjenkjenne ansiktet ditt, lagres bare på telefonen. Apper kan ikke se eller bruke dataene, og de blir ikke sikkerhetskopiert på Googles tjenere.

Tips: Når telefonen din søker etter ansiktet ditt, ser du det kjente ansiktet Kjent ansikt. Hvis telefonen ikke gjenkjenner ansiktet ditt, kan du låse opp telefonen med PIN-kode, mønster eller passord.

Forbedre ansiktsgjenkjenningen på telefonen

1. Trykk på Kjent ansikt i Smart Lock-menyen.
  2. Trykk på Gjør ansiktsgjenkjenningen bedre.
  3. Trykk på Neste og følg veiledningen på skjermen.

Fjern kjente ansikter

1. Trykk på Kjent ansikt i Smart Lock-menyen.
  2. Trykk på Fjern det kjente ansiktet.
  3. Trykk på Fjern når du blir spurt om du vil fjerne det kjente ansiktet.