Triar quan vols que el telèfon Android es mantingui desbloquejat

En determinades circumstàncies, pots mantenir el telèfon desbloquejat, com ara quan el tens a la butxaca o ets a prop de casa. Quan utilitzes Desbloqueig ampliat (abans Smart Lock), només cal que el desbloquegis una vegada amb el PIN, el patró o la contrasenya.

Important:

Deixar que el telèfon es mantingui desbloquejat

1. Assegura't de tenir un bloqueig de pantalla. Informació sobre com pots definir un bloqueig de pantalla.
  2. Al dispositiu, obre l'aplicació Configuració.
  3. Toca Seguretat i privadesa A continuació, Més seguretat i privadesa A continuació, Extend Unlock.
  4. Introdueix el PIN, el patró o la contrasenya.
  5. Selecciona una opció i segueix els passos en pantalla.

Important: quan Desbloqueig ampliat està activat i actiu, a la pantalla de bloqueig es mostra una icona de desbloqueig Desbloquejat. Desbloqueig ampliat mantindrà el dispositiu desbloquejat durant un màxim de 4 hores.

Per tornar a bloquejar el dispositiu:

1. Prem els botons d'engegada i d'apujar el volum alhora.
  2. Toca Bloqueig de seguretat Bloqueja.

Desactivar Desbloqueig ampliat

1. Al dispositiu, obre l'aplicació Configuració.
  2. Toca Seguretat i privadesa A continuació, Més opcions de configuració de seguretat A continuació, Smart Lock.
  3. Introdueix el PIN, el patró o la contrasenya.
  4. Toca Detecció corporal.
  5. Desactiva Utilitza Detecció corporal.
  6. Suprimeix tots els dispositius i llocs de confiança. En alguns telèfons, és possible que hagis de suprimir les cares de confiança i les veus de Voice Match..
  7. Opcional: Per desactivar el bloqueig de pantalla, obtén més informació sobre com pots configurar-lo.

Obtén informació sobre les opcions de bloqueig

Mantenir el telèfon desbloquejat quan el portes a sobre

Activa o desactiva la detecció corporal

1. Al dispositiu, obre l'aplicació Configuració.
  2. Toca Seguretat i privadesa i, a continuació, Més seguretat i privadesa i, a continuació, Desbloqueig ampliat i, a continuació, Detecció corporal.
  3. Activa o desactiva Utilitza Detecció corporal.

Com funciona la detecció corporal

Important: les dades de l'acceleròmetre sobre la teva manera de caminar s'emmagatzemen al dispositiu per determinar quan el portes a sobre. Quan desactivis l'opció "Detecció corporal", el dispositiu suprimirà aquestes dades.

Mantenir el telèfon desbloquejat quan és en un lloc de confiança

Utilitza els llocs de confiança

Consell: els llocs de confiança funcionen millor amb Wi‑Fi.

Important: la ubicació de confiança és una estimació

És possible que la ubicació de confiança ultrapassi les parets de casa teva o del teu lloc personalitzat. Aquesta funció pot mantenir desbloquejat el dispositiu en un radi de fins a 100 metres.

Els senyals d'ubicació es poden copiar o manipular. Algú amb accés a un equip especial podria desbloquejar el dispositiu.

Deixa de mostrar notificacions a la pantalla de bloqueig

Mostrar l'opció de bloqueig de seguretat a les opcions del botó d'engegada

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Pantalla A continuació, Configuració avançada A continuació, Pantalla de bloqueig. Si no trobes l'opció "Pantalla", toca Seguretat i ubicació A continuació, Preferències de pantalla de bloqueig.
  3. Activa Mostra l'opció de bloqueig de seguretat. El botó de bloqueig de seguretat es mostrarà a la llista d'opcions en prémer el botó d'engegada.

Activa el bloqueig de seguretat

Important: el bloqueig de seguretat només funcionarà fins que desbloquegis el dispositiu. Si vols continuar fent servir aquesta funció, activa-la cada vegada que vulguis utilitzar-la.
  1. Prem els botons d'engegada i d'apujar el volum alhora.
  2. Toca Bloqueig de seguretat. Aquesta opció desactiva les notificacions, el desbloqueig amb empremta digital i Desbloqueig ampliat des de la pantalla de bloqueig.
Afegeix, suprimeix o edita la ubicació de casa

Afegeix la ubicació de casa

1. Al menú de Desbloqueig ampliat, toca Llocs de confiança.
  2. Toca Casa.
  3. Segueix els passos en pantalla.
Consell: els canvis en la ubicació de casa teva s'actualitzen a tots els productes de Google. Obtén més informació sobre l'adreça de casa que figura a Google Maps.

Suprimeix la ubicació de casa

1. Al menú de Desbloqueig ampliat, toca Llocs de confiança.
  2. Toca Casa.
  3. Selecciona el tipus de supressió:
    • Per desactivar casa teva com a ubicació de confiança, toca Desactiva aquesta ubicació.
    • Per esborrar l'adreça de casa teva en tots els serveis de Google, toca Edita A continuació, Esborra Esborra A continuació, Esborra.

Edita la ubicació de casa

1. Al menú de Desbloqueig ampliat, toca Llocs de confiança.
  2. Toca la ubicació de casa teva.
  3. Toca Edita A continuació, L'adreça de casa teva o el mapa.
  4. Introdueix l'adreça que vols utilitzar com a casa teva.

Consell: si a l'adreça de casa teva hi ha diversos edificis, pot ser que el lloc de confiança sigui diferent de l'adreça real. Pots afegir la ubicació real de casa teva dins del complex d'edificis per obtenir una ubicació més precisa. Obtén informació sobre com pots afegir llocs personalitzats (a continuació).

Afegir, suprimir o editar llocs personalitzats

Afegir un lloc personalitzat

1. Al menú de Unlock ampliat, toca Llocs de confiança.
  2. Toca Afegeix un lloc de confiança. S'obrirà un mapa de la teva ubicació actual.
    • Per utilitzar la teva ubicació actual, toca Selecciona aquesta ubicació A continuació, Selecciona.
    • Per seleccionar una altra ubicació, toca Cerca Cerca.
  3. Posa nom a la ubicació de confiança (per exemple, "Feina"). Toca D'acord.

Editar o suprimir un lloc personalitzat

1. Al menú de Unlock ampliat, toca Llocs de confiança.
  2. Tria el lloc que vulguis de la llista d'opcions de confiança de Unlock ampliat.
  3. Selecciona com el vols editar:
    • Suprimeix
    • Canvia el nom
    • Edita l'adreça
Mantenir el dispositiu desbloquejat quan està connectat a un dispositiu de confiança

Afegir un dispositiu Bluetooth de confiança

1. Al dispositiu, assegura't que el Bluetooth estigui activat. Informació sobre com pots activar el Bluetooth.
  2. Al dispositiu, obre l'aplicació Configuració.
  3. Toca Seguretat i privadesa i, a continuació, Més seguretat i privadesa i, a continuació, Desbloqueig ampliat.
  4. Toca Dispositius de confiança i, a continuació, Afegeix un dispositiu de confiança.
  5. A la llista de dispositius, toca'n un.
    • Pots mantenir el telèfon o la tauleta desbloquejats durant més temps quan estiguin connectats a un dispositiu de confiança, com ara un sistema d'altaveus per al cotxe o un rellotge connectats per Bluetooth. Recomanem evitar els dispositius que sempre acompanyen el telèfon o la tauleta, com ara fundes o teclats Bluetooth.
  6. Opcional: per suprimir un dispositiu Bluetooth, toca el que vulguis suprimir. A continuació, toca Suprimeix.
  7. Desbloqueja el dispositiu. Si està connectat al dispositiu de confiança, es mantindrà desbloquejat.

Important: assegura't d'utilitzar només dispositius Bluetooth de confiança.

Si algú imita la connexió Bluetooth que fas servir, és possible que pugui mantenir el dispositiu desbloquejat.

Si reps una notificació al dispositiu: quan el dispositiu no pot determinar si utilitzes una connexió segura, reps una notificació. És possible que hagis de desbloquejar el dispositiu.

L'abast de les connexions Bluetooth varia, ja que depèn de factors com el model del dispositiu, el dispositiu Bluetooth i l'entorn actual, però pot arribar fins als 100 metres. Si algú t'agafa el telèfon o la tauleta mentre és a prop del dispositiu de confiança, és possible que pugui accedir a la informació que conté si el dispositiu de confiança l'ha desbloquejat.

Versions anteriors d'Android

Si fas servir Android 9 o una versió anterior, és possible que trobis aquestes opcions al dispositiu.

Utilitzar "Ok Google"
Digues "Ok Google" des d'una pantalla de bloqueig segura. Si reconeixem la teva veu, pots demanar a Google que faci accions o que vagi a llocs web sense desbloquejar el telèfon manualment. Obtén informació sobre com pots activar "Ok Google".
Configura, millora o suprimeix una cara de confiança

Important: el reconeixement facial és menys segur que un PIN, un patró o una contrasenya. Algú que s'assembli a tu podria desbloquejar el telèfon.

Configura i fes servir una cara de confiança

1. Al menú de Smart Lock, toca Cara de confiança.
  2. Toca Configura i segueix els passos en pantalla. Si defineixes una cara de confiança, el telèfon la cercarà cada cop que l'encenguis i es desbloquejarà quan la reconegui.
    • Smart Lock no emmagatzema fotos teves. Les dades que s'utilitzen per reconèixer la teva cara només es conserven al telèfon. Les aplicacions no poden veure-les ni fer-les servir, i tampoc no se'n crea cap còpia de seguretat als servidors de Google.

Consell: quan el telèfon cerqui la teva cara, veuràs la icona de cara de confiança Cara de confiança. Si el telèfon no reconeix la teva cara, pots desbloquejar-lo amb un PIN, un patró o una contrasenya.

Millora el reconeixement facial del telèfon

1. Al menú de Smart Lock, toca Cara de confiança.
  2. Toca Millora el reconeixement facial.
  3. Toca Següent i segueix els passos en pantalla.

Suprimeix una cara de confiança

1. Al menú de Smart Lock, toca Cara de confiança.
  2. Toca Suprimeix una cara de confiança.
  3. Quan se't demani si vols suprimir la cara de confiança, toca Suprimeix.