Återställa en Android-enhet till standardinställningarna

Om du vill rensa all data från telefonen kan du återställa telefonen till standardinställningarna. Återställning till standardinställningarna kallas även formatering eller maskinvaruåterställning.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 9 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Batteriet i Pixel lär sig kontinuerligt dina beteenden och optimerar sig själv utifrån din senaste appanvändning. När du konfigurerar en ny enhet eller återställer standardinställningarna kan det ta några veckor innan optimeringen får full effekt. Du får bäst resultat om du låter Smart batteri och Batterioptimering vara på.

Det är normalt att Pixels batteri laddas ur lite snabbare än vanligt efter en programvaruuppdatering. Det beror på att telefonen lägger batterikraft på att ladda ned och optimera den nya programvaran.

Hör av dig om du fortfarande lägger märke till ovanlig batteriurladdning efter några dagar så hjälper vi dig gärna.

Förbereda en återställning av standardinställningarna

Viktigt! Om du återställer standardinställningarna rensas all data på telefonen.

Om du har tänkt återställa enheten för att åtgärda ett problem rekommenderar vi att du testar andra lösningar först. Läs mer om hur du felsöker problem på Android.

Ha användarnamnet och lösenordet till Google-kontot till hands

När du har genomfört återställningen av telefonen återställer du din data genom att ange säkerhetsuppgifter. Genom att ange uppgifterna visar du att du själv eller någon du litar på genomförde återställningen.

1. Kontrollera att du har uppgifterna till ett Google-konto på telefonen.
  2. Du måste kunna ange lösenordet för Google-kontot på telefonen. Kontrollera det genom att logga in på kontot på en annan enhet eller dator. Om du inte kommer ihåg lösenordet ber du om inloggningshjälp.
  3. Om du har ställt in ett skärmlås kontrollerar du att du har telefonens pinkod, grafiska lösenord eller lösenord till hands. Om du inte kan låsa upp telefonen läser du om vad du kan göra.

Tips! Om du nyligen har återställt lösenordet för Google-kontot måste du vänta i 24 timmar innan du kan återställa standardinställningarna.

Säkerhetskopiera data till Google-kontot

När du återställer standardinställningarna raderas all data på telefonen. Data som lagras i Google-kontot kan återställas, men alla appar och data i dem avinstalleras.

Försäkra dig om att den data du vill återställa finns i Google-kontot. Läs mer om hur du säkerhetskopierar data.

Ladda och ansluta

Det kan ta upp till en timme att återställa standardinställningarna.

1. Ladda telefonen till minst 70 %.
  2. Anslut telefonen till wifi eller ett mobilnätverk. När återställningen är klar måste enheten vara ansluten så att du kan logga in på Google-kontot.

Återställa standardinställningarna på telefonen

För det mesta går det att återställa telefonen via appen Inställningar. Om du inte kan öppna appen Inställningar på telefonen kan du testa att återställa standardinställningarna med hjälp av strömbrytaren och volymknapparna.

Vi rekommenderar att du tittar efter anvisningar för just den enhet du har på tillverkarens supportsida.