Gendan fabriksdataene på din Android-enhed

Du kan fjerne data fra din Android-telefon eller -tablet ved at gendanne fabriksdataene på den. Dette kaldes også "formatering" eller en "fuldstændig nulstilling (hard reset)".

Vigtigt! Hvis du gendanner fabriksdataene, ryddes alle dataene på din enhed.

Hvis du gendanner fabriksdataene for at løse et problem, anbefaler vi, at du først prøver andre løsninger. Se, hvordan du foretager fejlfinding af Android-problemer.

Bemærk! Nogle af disse trin fungerer kun i Android 9 og nyere. Se, hvilken Android-version du har.

Gør klar til at gendanne fabriksdataene

Trin 1: Sørg for, at du kender brugernavnet og adgangskoden til den Google-konto, der er knyttet til din enhed

Du skal angive sikkerhedsoplysninger, for at gendanne dine data efter nulstilling. Når du angiver oplysningerne, viser du, at det er dig eller en anden bruger, du har tillid, der har udført gendannelsen.

Sørg for, at du har sikkerhedsoplysningerne, inden du gendanner din enhed.

1. Sørg for, at du kender en Google-konto på enheden.
    1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
    2. Tryk på Konti.
    3. Se et brugernavn til en Google-konto.
  2. Sørg for, at du kender adgangskoden til den Google-konto, der er knyttet til enheden. Log ind på kontoen på en anden enhed eller computer for at bekræfte. Hvis du ikke kan huske adgangskoden, kan du få hjælp til at logge ind.
  3. Hvis du har konfigureret en skærmlås, skal du sørge for, at du kender enhedens pinkode, mønster eller adgangskode. Hvis du ikke kan låse din enhed op, kan du se, hvad du kan gøre.

Tip! Hvis du har nulstillet adgangskoden til din Google-konto for nylig, skal du vente 24 timer, før du kan gendanne fabriksdataene.

Trin 2: Sikkerhedskopiér dine data til din Google-konto

Hvis du gendanner fabriksdataene, ryddes dine data på enheden. Data, der er gemt på din Google-konto, kan gendannes, men alle apps og deres tilknyttede data afinstalleres.

Sørg for, at dine data er på din Google-konto, så du er klar til at gendanne dem. Sådan gør du:

Trin 3: Tilslut, og opret forbindelse

Det kan tage op til en time at gendanne fabriksdataene.

1. Slut din enhed til en strømkilde. Din enhed skal være tilsluttet, indtil gendannelsen er fuldført.
  2. Slut enheden til Wi-Fi eller dit mobilnetværk. Når gendannelsen er fuldført, skal du have forbindelse til Wi-Fi for at logge ind på din Google-konto.

Gendan fabriksdataene på din Android-enhed

1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på System Og så Avanceret Og så Nulstil valg.
    • Hvis "Avanceret" ikke vises, skal du trykke på Nulstil valg.
  3. Tryk på Ryd alle data (gendan fabriksindstillingerne) Og så Nulstil telefon eller Nulstil tablet. Angiv om nødvendigt din pinkode, dit mønster eller din adgangskode.
  4. Tryk på Ryd alt for at rydde alle data fra enhedens interne lagerplads.
  5. Når din enhed er færdig med at rydde alt, skal du vælge at genstarte enheden.
  6. Konfigurer din enhed, og gendan dine sikkerhedskopierede data.

Hvis du ikke kan åbne appen Indstillinger på din enhed, kan du prøve at gendanne fabriksdataene på din Android-enhed ved hjælp af afbryderknappen og lydstyrkeknapperne. Vi anbefaler, at du går til producentens supportwebsite for at få en enhedsspecifik vejledning.