Het scherm van je Pixel-telefoon projecteren

Als je een Chromecast of een ander apparaat hebt dat kan casten, kun je het scherm en geluid van je Pixel mirroren op een tv. Voor een snellere verbinding als je games of e-sports speelt, kun je je Pixel-telefoon via een bedraad dockstation aansluiten op je beeldscherm of tv.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 8.0 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

Je scherm casten

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Verbonden apparaten En dan Verbindingsvoorkeuren En dan Casten.
    • Kies of je één app of je hele scherm wilt casten.
  3. Tik in de lijst op het apparaat waarop je het scherm wilt tonen.

Tip: Je kunt Cast toevoegen aan 'Snelle instellingen'. Meer informatie over 'Snelle instellingen'

Stoppen met het casten van je scherm

1. Veeg omlaag vanaf de bovenkant van het telefoonscherm.
  2. Tik in de Cast-melding op Verbinding verbreken.

Je app-scherm delen in een videogesprek

Als je een app voor videovergaderingen gebruikt, zoals Google Meet, kun je één app delen of het volledige scherm dat wordt getoond op je apparaat. Deelnemers kunnen alles volgen terwijl je door een app of je scherm navigeert.

Delen van app-scherm starten
  1. Selecteer in een app voor videovergaderingen dat je je scherm wilt delen.
  2. Tik op Eén app als hierom wordt gevraagd.
  3. Tik in de app-kiezer op de app die je wilt delen.
  4. Begin met delen.
Eén app delen in Google Meet
  1. Start een videovergadering in Google Meet. Meer informatie over Google Meet
  2. Tik onderaan op Nu presenteren Scherm delen.
  3. Tik op Eén app presenteren.
  4. Tik in de app-kiezer op de app die je wilt presenteren.

Tips:

• Deelnemers kunnen alleen de content bekijken van de app die je hebt geselecteerd.
  • Als je je scherm deelt vanuit een app, kunnen deelnemers alleen die app zien.
  • Als je naar andere apps op de achtergrond navigeert, wordt de stream onderbroken en zien anderen alleen de geselecteerde app.
  • Je meldingen en statusbalk zijn verborgen.
Je scherm projecteren via Snelle instellingen

Met Snelle instellingen kun je vanaf elk scherm op je telefoon screencasten. Je kunt je hele scherm delen of slechts één app. Meer informatie over Snelle instellingen

1. Swipe omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  2. Tik op Casten.
Delen van app-scherm beëindigen

Eindigen in app

1. Tik onderaan op Nu presenteren Scherm delen.
  2. Tik op Presenteren stoppen.

Beëindigen in Snelle instellingen

1. Swipe omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  2. Tik op Presenteren stoppen.

Beëindigen door de vergadering te beëindigen of je scherm te vergrendelen

1. Tik onderaan op Gesprek verlaten .
  2. De presentatie wordt gestopt.

Tip: Totdat je stopt met delen, zien deelnemers het laatste frame dat je hebt gedeeld voordat je het scherm vergrendelde.

Beëindigen door de app te sluiten

1. Swipe omhoog vanaf de onderkant van het scherm en houd vast tot er een lijst met actieve apps wordt getoond.
  2. Swipe omhoog op een app om deze te sluiten.
Projecteren met een bedraad dockstation

Gebruik een bedrade verbinding voor een snellere verbinding als je games of e-sports speelt. Bepaalde bedrade dockstations zijn geschikt voor Pixel-telefoons. Op een geschikt dockstation met een ethernetpoort kun je ook verbinding maken met LAN.

Als je wilt kunnen projecteren op je Pixel-telefoon, volg je de stappen die zijn meegeleverd bij het geschikte dockstation om dit in te stellen. Voorbeeld:
  1. Installeer de DisplayLink Presenter-app op je telefoon.
    Tip: Je hoeft de app niet open te hebben als je de telefoon aansluit op het dockingstation.
  2. Sluit je Pixel-telefoon met een USB-C-kabel aan op het geschikte dockstation.
  3. Sluit je router met een HDMI-kabel aan op je beeldscherm of tv.
  4. Sluit de stroomkabel van je geschikte dockstation aan.

Tip: De Pixel 3 en latere Pixel-telefoons werken met het MediaGear USB-C Hub Docking Station (item 853265008171). Andere dockingstations werken mogelijk ook.