Google Nieuws helpen je op internet gecrawlde content te vinden

We gebruiken geautomatiseerde systemen om onze nieuwsindex samen te stellen. We proberen zo veel mogelijk van je content weer te geven. We kunnen echter niet garanderen dat elk artikel wordt gepubliceerd of prominent wordt weergegeven. Onze Nieuws-algoritmen hanteren verschillende signalen om nuttige en relevante nieuwscontent te vinden.

Controleren of je artikelen geschikt zijn voor Google Nieuws

Uitgevers hoeven hun site niet in te dienen om in aanmerking te komen voor weergave van content in Google Nieuws. Google ontdekt met behulp van algoritmen nieuwscontent via zoektechnologieën. Uitgevers moeten echter voldoen aan ons contentbeleid om in aanmerking te komen voor weergave in Google Nieuws.

Belangrijk: Als je wilt controleren of content van je domein door Google wordt geïndexeerd, gebruik je de site-operator 'site:yoursite.com'. Zonder de operator wordt de content van je domein mogelijk niet weergegeven als we vergelijkbare, maar relevantere content hebben gevonden.

Controleer of Google je site kan crawlen en indexeren

Belangrijk: Als je artikelen een andere publicatienaam of een link naar een ander sitedomein bevatten, is het mogelijk dat we je content niet kunnen crawlen. Dit probleem kan worden veroorzaakt door verouderde informatie in ons systeem. Je kunt dit probleem oplossen door de algemene informatie en content van je site te updaten via het Uitgeverscentrum.

Gebruik de URL-inspectietool in Search Console om een specifieke URL te controleren. Via deze tool kun je zien hoe de crawlers van Google je pagina zien en waarom onze systemen mogelijk moeite hebben met de indexering van je content.

Als je je volledige site wilt controleren, gebruik je het statusrapport voor indexdekking. Ga naar het Helpcentrum van Search Console voor meer informatie.

Je kunt een Google Nieuws-sitemap gebruiken om de snelheid te verbeteren waarmee onze crawler je content vindt en om problemen te verhelpen. Google Nieuws-sitemaps staan los van Google Zoeken-sitemaps. Meer informatie over Google Nieuws-sitemaps.

Als je de kans wilt vergroten dat je artikelen worden weergegeven in de Google Nieuws-app en -website, lees dan praktische tips voor op internet gecrawlde content.

Tip: Als je een site in meerdere talen beheert, moet je sitebezoekers niet automatisch omleiden naar verschillende taalversies. Meer informatie over hoe je sites met meerdere talen en regio's beheert