Vi meddelade nyligen en uppdatering av publikationssidor. Du hittar mer information här.

Hjälpa Google Nyheter att hitta innehåll som genomsökts på webben

Vi sammanställer vårt nyhetsindex med hjälp av automatiska system. Vår målsättning är att visa så mycket av ditt innehåll som möjligt. Vi kan dock inte garantera att varje artikel publiceras eller får en viss plats i rankningen. Våra algoritmer för Nyheter använder olika signaler för att ta fram användbart och relevant nyhetsinnehåll.

Kontrollera om artiklarna är kvalificerade för Google Nyheter

Utgivare behöver inte skicka in webbplatsen för att bli kvalificerad att visa innehållet på Google Nyheters plattformar. Google använder sig av teknik från Sök för att hitta nyhetsinnehåll med hjälp av algoritmer. Däremot måste utgivare följa våra innehållspolicyer för att visas på Google Nyheters plattformar.

Obs! Använd webbplatsoperatorn site:dinwebbplats.se för att verifiera att innehållet från din domän indexeras av Google. Utan den här operatorn kanske innehållet från domänen inte visas om vi har liknande innehåll som är mer relevant.

Verifiera att Google kan genomsöka och indexera din webbplats

Obs! Om dina artiklar visar ett annat publikationsnamn eller länkar till en annan webbplatsdomän kanske vi inte kan genomsöka innehållet. Det här problemet kan bero på inaktuell information i vårt system. Åtgärda problemet genom att uppdatera webbplatsens allmänna information och innehåll i Utgivarcenter.

Använd granskningsverktyget för webbadresser i Search Console om du vill kontrollera en viss webbadress. Då kan du se hur Googles sökrobotar visar din webbsida och få reda på varför systemet kanske har problem med att indexera innehållet.

Kontrollera hela webbplatsen med hjälp av statusrapporten om indextäckning. Mer information hittar du i hjälpcentret för Search Console.

Du kan använda en webbplatskarta för Google Nyheter för att förbättra hur snabbt sökroboten hittar innehållet och kan åtgärda problem. Webbplatskartor för Google Nyheter skiljer sig från webbplatskartor för Google Sök. Läs mer om webbplatskartor för Google Nyheter.

Om du vill öka sannolikheten för att dina artiklar ska visas i appen och på webbplatsen för Google Nyheter läser du om de bästa metoderna för innehåll som genomsökts på webben här.

Tips! Om du driver en webbplats på flera språk ska du inte automatiskt omdirigera besökare till andra språkversioner. Läs mer om hur du hanterar webbplatser med flera regioner och språk.