Vi meddelade nyligen en uppdatering av publikationssidor. Du hittar mer information här.

Skapa ett avsnitt i Google Nyheter utifrån en del av din webbplats

Du kan skicka in en del av innehållet på en webbplats till Google Nyheter. Exempel: https://example.com/ekonomi. Om du vill göra detta skapar du ett webbplatsavsnitt först.

Skapa ett avsnitt som bygger på en webbplats

1. Öppna Utgivarcenter.
  2. Välj din publikation.
  3. Klicka på Google Nyheter.
  4. Klicka på Redigera följt av Innehållsinställningar.
  5. Klicka på + Nytt avsnitt följt av Webb under Innehållsinställningar.
  6. Skriv det namn som avsnittet ska ha under Sektionens namn.
  7. Under Webbadress skriver du webbadressen till den plats på webben där artiklarna som ska visas i avsnittet finns.
    • Vi garanterar inte att artiklarna visas i en viss ordning.
  8. Definiera vem som ska kunna se de olika avsnitten genom att välja åtkomstnivå under Visningsåtkomst.
  9. Lägg till webbplatsavsnittet i publikationen genom att klicka på Lägg till.

Obs! Google Nyheter visar AMP-sidor om sådana är tillgängliga. Om du vill veta mer om AMP i Google Nyheter läser du AMP-rendering av innehållet i Flöde.

Uppdatera webbplatsavsnittet

1. Öppna Utgivarcenter.
  2. Välj din publikation.
  3. Klicka på Google Nyheter.
  4. Klicka på Redigera följt av Innehållsinställningar.
  5. Klicka på Mer Mer under webbplatsen som ska uppdateras följt av Redigera.
  6. Skriv den nya webbadressen i popupfönstret.
  7. Klicka på Save.

Ta bort webbplatsavsnittet

1. Öppna Utgivarcenter.
  2. Välj din publikation.
  3. Klicka på Google Nyheter.
  4. Klicka på Redigera följt av Innehållsinställningar.
  5. Klicka på Mer Mer under webbplatsavsnittet som ska tas bort följt av Radera.

Tips för att skapa ett webbplatsavsnitt

• Webbadresserna som används för webbplatsavsnitt måste alltid leda till aktuellt innehåll. Eftersom vi bara använder innehåll som är mindre än 90 dagar gammalt behöver webbplatsen uppdateras regelbundet.
  • Webbadresserna som används för webbplatsavsnitt måste avse sidor med länkar till flera artiklar, t.ex. ekonomiavdelningen på en nyhetswebbplats. Om sidan inte fyller detta syfte blir avsnittet tomt.
  • Webbadresserna som används för webbplatsavsnitt måste finnas i Googles sökindex. Du kan kontrollera att sidan finns i sökindexet genom att öppna Search Console och använda granskningsverktyget för webbadresser
    • Ta bort noindex-taggen från filhuvudet, eftersom den hindrar Google från att genomsöka webbplatsen och använda den angivna webbadressen.
  • Kontrollera att du anger en giltig webbadress i Utgivarcenter. En webbadress som leder till ett 404-fel kan inte användas för ett webbplatsavsnitt.
  • Du måste ange en kanonisk webbadress i Utgivarcenter och undvika omdirigeringar. Med en kanonisk webbadress undviks tomma resultat. Innehållet renderas fortfarande som AMP när en sådan version finns tillgänglig.
  • Det språk som angetts som publikationens primära språk i Utgivarcenter måste användas på de sidor som används som webbplatsavsnitt om innehållet ska hämtas.
  • Du måste välja ett land i Utgivarcenter, så att platsen kan användas för en mer exakt sökning efter artiklar på sidan som används som webbplatsavsnitt.