Vi kunngjorde nylig en oppdatering om publiseringssider. Du finner mer informasjon om dette her.

Opprett en Google Nyheter-del fra en del av nettstedet ditt

Du kan sende inn en del av innholdet på nettstedet ditt til Google Nyheter. For eksempel https://example.com/business. Opprett en del for nettplassering før du sender inn innholdet.

Opprett en del basert på en nettplassering

1. Åpne Utgiversenter.
  2. Velg publikasjonen din.
  3. Klikk på Google Nyheter.
  4. Klikk på Endre og så Innholdsinnstillinger.
  5. Under «Innholdsinnstillinger» klikker du på + Ny del og så Nett.
  6. Under «Deltittel» skriver du inn tittelen du vil delen skal ha.
  7. Under «Nettadresse» skriver du inn nettadressen til nettplasseringen som inneholder artiklene du vil vise i denne delen.
    • Rekkefølgen på artiklene er ikke garantert.
  8. Under «Lesetilgang» velger du hvilket tilgangsnivå som skal gjelde for hver del.
  9. Klikk på Legg til for å legge til delen for nettplassering i publikasjonen din.

Viktig: Google Nyheter viser AMP-sider hvis de er tilgjengelige. For å finne ut mer om AMP-innhold i Google Nyheter, gå til AMP-gjengivelse av feedinnholdet ditt.

Oppdater nettplasseringen din

1. Åpne Utgiversenter.
  2. Velg publikasjonen din.
  3. Klikk på Google Nyheter.
  4. Klikk på Endre og så Innholdsinnstillinger.
  5. Under nettplasseringen du vil oppdatere, klikker du på Mer Mer og så Endre.
  6. Skriv inn den nye nettadressen i forgrunnsvinduet.
  7. Klikk på Lagre.

Slett nettplasseringen din

1. Åpne Utgiversenter.
  2. Velg publikasjonen din.
  3. Klikk på Google Nyheter.
  4. Klikk på Endre og så Innholdsinnstillinger.
  5. Under nettplasseringen du vil fjerne, klikker du på Mer Mer og så Slett.

Anbefalte fremgangsmåter for å opprette deler for nettplassering

• Nettadressene som brukes til deler for nettplassering, må alltid linke til nytt innhold. Siden vi ser etter innhold som er nyere enn 90 dager, må nettstedet oppdateres regelmessig.
  • Nettadressene som brukes til deler for nettplassering, må være en side som linker til flere artikler, for eksempel «Næringsliv»-delen på et nyhetsnettsted. Hvis siden ikke tjener til dette formålet, er delen tom.
  • Nettadressene som brukes til deler for nettplassering, må være i Googles søkeindeks. Gå til Search Console, og bruk verktøyet for gjennomgang av nettadresser for å se om det er noen problemer med å være i søkeindeksen.
    • Fjern «noindex»-taggen fra overskriften. Den hindrer Google i å gjennomsøke nettstedet ditt. Bruk nettadressen du har sendt inn, som nettplassering.
  • Pass på at du oppgir en gyldig nettadresse i utgiversenteret. Nettadressene som løses i 404, kan ikke brukes som nettplasseringer.
  • Du må oppgi en kanonisk nettadresse i utgiversenteret og unngå å bruke viderekoblinger. Med en kanonisk nettadresse unngår du tomme resultater. Innholdet ditt gjengir fortsatt AMP når det er tilgjengelig.
  • For at innholdet skal kunne hentes, må språket som er angitt som publikasjonens hovedspråk i utgiversenteret, samsvare med innholdet i nettadressene som brukes for nettplassering.
  • Du må velge et land i utgiversenteret, slik at stedet kan brukes til å søke mer nøyaktig etter artikler i nettadressen som brukes for nettplasseringer.