We hebben onlangs een update aangekondigd voor de publicatiepagina's. Je leest hier meer informatie.

Een Google Nieuws-sectie maken van een deel van je website

Je kunt een sectie van de content van je website indienen bij Google Nieuws. Bijvoorbeeld https://example.com/business. Als je je content wilt indienen, moet je eerst een sectie voor de weblocatie maken.

Een sectie maken op basis van een weblocatie

1. Open het Uitgeverscentrum.
  2. Selecteer je publicatie.
  3. Klik op Google Nieuws.
  4. Klik op Bewerken en dan Contentinstellingen.
  5. Klik onder Contentinstellingen op + Nieuwe sectieen dan Web.
  6. Geef onder Sectietitel de titel op die je wilt weergeven voor je sectie.
  7. Geef onder URL de URL op van de weblocatie met de artikelen die je voor deze sectie wilt weergeven.
    • De volgorde van de artikelen is niet gegarandeerd.
  8. Selecteer onder Toegang bekijken het toegangsniveau om te bepalen wie welke sectie kan vinden.
  9. Klik op Toevoegen om de sectie voor de weblocatie aan je publicatie toe te voegen.

Belangrijk: Google Nieuws geeft AMP-pagina's weer als deze beschikbaar zijn. Ga naar AMP-weergave van je feedcontent voor meer informatie over AMP-content in Google Nieuws.

Je weblocatie updaten

1. Open het Uitgeverscentrum.
  2. Selecteer je publicatie.
  3. Klik op Google Nieuws.
  4. Klik op Bewerken en dan Contentinstellingen.
  5. Klik onder de weblocatie die je wilt updaten op Meer Meer en dan Bewerken.
  6. Geef de nieuwe URL op in het pop-upvenster.
  7. Klik op Opslaan.

Je weblocatie verwijderen

1. Open het Uitgeverscentrum.
  2. Selecteer je publicatie.
  3. Klik op Google Nieuws.
  4. Klik op Bewerken en dan Contentinstellingen.
  5. Klik onder de weblocatie die je wilt verwijderen op Meer Meer en dan Verwijderen.

Praktische tips voor het maken van een weblocatiesectie

• De URL's die worden gebruikt voor weblocatiesecties moeten regelmatig linken naar nieuwe content. De site moet regelmatig worden geüpdatet omdat we zoeken naar content die minder dan 90 dagen oud is.
  • De URL's die worden gebruikt voor secties van weblocaties, moeten een pagina zijn die links naar meerdere artikelen bevat, bijvoorbeeld de sectie Zakelijk van een nieuwssite. Als de pagina hier niet aan voldoet, is de sectie leeg.
  • De URL's die worden gebruikt voor weblocatiesecties moeten in de zoekindex van Google staan. Ga naar Search Console en gebruik de URL Inspectietool om te controleren of er problemen zijn met de zoekindex.
    • Verwijder de noindex-tag uit de header, omdat Google je site anders niet kan crawlen en gebruik de URL die je als weblocatie hebt opgegeven.
  • Geef een geldige URL op in het Uitgeverscentrum. De URL's die worden omgezet in 404, kunnen niet worden gebruikt als weblocaties.
  • Je moet een canonieke URL invoeren in het Uitgeverscentrum en het gebruik van omleidingen vermijden. Met een canonieke URL vermijd je lege resultaten. Je content wordt nog steeds weergegeven met AMP als deze beschikbaar is.
  • De taal die in het Uitgeverscentrum is ingesteld als primaire taal van de publicatie, moet overeenkomen met de content van de URL's die voor de weblocatie worden gebruikt om de content op te halen.
  • Je moet een land selecteren in het Uitgeverscentrum zodat de locatie kan worden gebruikt om nauwkeuriger te zoeken naar artikelen in de URL die wordt gebruikt voor weblocaties.