Ilmoitimme äskettäin julkaisusivujen päivityksestä. Lue lisää täältä.

Google Uutisten osion luominen verkkosivuston osasta

Voit lähettää Google Uutisiin osan verkkosivustosi sisällöstä, esimerkiksi https://example.com/business. Luo ennen sisällön lähettämistä verkkosijainnin osio.

Osion luominen verkkosijainnin perusteella

1. Avaa Julkaisijakeskus.
  2. Valitse julkaisu.
  3. Valitse Google Uutiset.
  4. Valitse Muokkaa ja sitten Sisältöasetukset.
  5. Valitse Sisältöasetukset-kohdasta + Uusi osio ja sitten Verkko.
  6. Kirjoita Osion nimi ‑kohtaan otsikko, jonka haluat näkyvän osiossa.
  7. Lisää URL-osoite-kohtaan sen verkkosijainnin URL-osoite, joka sisältää tässä osiossa näytettävät artikkelit.
    • Artikkeleiden järjestystä ei voida taata.
  8. Valitse Katseluoikeus-kohdasta pääsyoikeustaso, joka määrittää, ketkä voivat löytää osiot.
  9. Voit lisätä julkaisuusi verkkosijaintiosuuden valitsemalla Lisää.

Tärkeää: Google Uutiset näyttää AMP-sivut, jos sellaisia on saatavilla. Saat lisätietoa Google Uutisten AMP-sisällöstä artikkelista Syötesisällön AMP-renderöinti.

Verkkosijainnin päivittäminen

1. Avaa Julkaisijakeskus.
  2. Valitse julkaisu.
  3. Valitse Google Uutiset.
  4. Valitse Muokkaa ja sitten Sisältöasetukset.
  5. Valitse päivitettävän verkkosijainnin kohdalta Lisää Lisää ja sitten Muokkaa.
  6. Lisää uusi URL-osoite ponnahdusikkunassa.
  7. Valitse Save (Tallenna).

Verkkosijainnin poistaminen

1. Avaa Julkaisijakeskus.
  2. Valitse julkaisu.
  3. Valitse Google Uutiset.
  4. Valitse Muokkaa ja sitten Sisältöasetukset.
  5. Valitse poistettavan verkkosijainnin kohdalta Lisää Lisää ja sitten Poista.

Parhaat käytännöt verkkosijaintiosuuden luomiseen

• Verkkosijaintiosuuksissa käytettävien URL-osoitteiden on johdettava uuteen sisältöön. Haluamme käyttää enintään 90 vuorokautta vanhaa sisältöä, joten sivusto on päivitettävä säännöllisesti.
  • Verkkosijaintiosuuksissa käytettävien URL-osoitteiden on johdettava sivulle, jolta pääsee lukemaan useita artikkeleita. Tällainen sivu on esimerkiksi uutissivuston Talous-osio. Jos sivua ei ole tehty tähän tarkoitukseen, osio jää tyhjäksi.
  • Verkkosijaintiosuuksissa käytettävien URL-osoitteiden on oltava mukana Google Haun hakemistossa. Siirry Search Consoleen ja tarkista URL-tarkastustyökalulla, onko hakemistoon sisältymisessä ongelmia.
    • Poista otsikosta noindex-tagi, sillä se estää Googlea indeksoimasta sivustoa. Käytä lisäämääsi URL-osoitetta verkkosijaintina.
  • Varmista, että Julkaisijakeskukseen lisäämäsi URL-osoite on kelvollinen. Verkkosijainteina ei voida käyttää URL-osoitteita, jotka palauttavat 404-viestin.
  • Lisää Julkaisijakeskuksessa ensisijainen URL-osoite ja vältä uudelleenohjauksia. Ensisijaisen URL-osoitteen avulla vältetään tyhjät tulokset. Sisältösi renderöidään silti AMP:ksi, kun se on saatavilla.
  • Julkaisijakeskuksessa julkaisun ensisijaiseksi kieleksi asetetun kielen on vastattava haettavan sisällön verkkosijainnin URL-osoitteita.
  • Sinun on valittava Julkaisijakeskuksessa maa, jotta artikkeleita voidaan hakea tarkemmin verkkosijainnin URL-osoitteista sijainnin avulla.