Förbättra meddelandefunktionen med RCS. Läs om att aktivera RCS-chattar.

Använda realtidstext (RTT) i samtal

Med realtidstext (RTT) kan du kommunicera med text under ett telefonsamtal. RTT fungerar ihop med texttelefon och kräver inga extra tillbehör.

Viktigt!

• Informationen i den här artikeln gäller kanske inte alla enheter. Kontakta operatören om du vill ta reda på om du kan använda RTT med den enhet och det abonnemang du har. RTT debiteras per minut precis som ett röstsamtal.
  • Google Fi har för närvarande inte stöd för RTT. Läs mer om tillgänglighetsfunktioner i Google Fi.

Steg 1: Aktivera RTT

Du aktiverar RTT i inställningarna för appen Telefon.

Steg 2: Använda RTT

Du kan ringa ett samtal med RTT eller växla från röst till RTT under ett samtal.

Ringa ett samtal med RTT

Obs! Det här alternativet är tillgängligt om du väljer Alltid synlig i inställningarna i appen Telefon.

1. Öppna appen Telefon telefon på enheten.
  2. Välj vem du vill ringa till:
    • Om du vill slå numret trycker du på Knappsats Knappsats.
    • Om du vill välja en sparad kontakt trycker du på Kontakter Kontakter.
    • Om du vill välja ett nummer som du nyligen har ringt trycker du på Senaste Senaste.
    • Om du vill välja en kontakt som sparats som kortnummer trycker du på Favoriter Snabbval.
  3. Tryck på RTT Realtidstext. När telefonen ringer visas en inbjudan till RTT-samtalet Realtidstext på den andra personens skärm.
  4. När personen svarar skriver du ett meddelande i textfältet. Den andra personen ser texten medan du skriver.
  5. När du är klar med samtalet trycker du på Avsluta samtal avslutaknappen. Om samtalet har minimerats drar du samtalsbubblan till skärmens nedre högra hörn.

Växla från röst till RTT under samtal

Viktigt! Det här alternativet är tillgängligt om du väljer Alltid synlig eller Synlig under samtal i inställningarna för appen Telefon. Du kan växla till RTT under alla samtal, oavsett om du ringde upp eller tog emot samtalet.

1. Under ett samtal trycker du på RTT Realtidstext.
  2. Skriv ett meddelande i textfältet. Den andra personen ser texten medan du skriver.

Koppla ihop eller parkera samtal eller växla till röstsamtal

Dessa alternativ är tillgängliga för utvalda operatörer.

• Om du vill växla från RTT till ett röstsamtal trycker du på Mer Mer följt av Växla till röstsamtal.
  • Om du vill parkera samtalet trycker du på Mer Mer följt av Parkera.
  • Om du vill koppla ihop RTT-samtalet med ett annat röst- eller RTT-samtal trycker du på Mer Mer följt av Koppla ihop samtal.

Tips på hur du använder RTT under ett samtal

• Texten du skriver visas för den andra personen i realtid. Detta skiljer sig från chattmeddelanden. Om du till exempel skriver fel och rättar det ser den andra personen både felskrivningen och rättelsen.
  • Den andra personen kan begära att byta till RTT även om du har valt Inte synlig i inställningarna för appen Telefon.
  • RTT-samtal har en ljudström. Du slår på eller stänger av mikrofonen genom att trycka på Ljud av Ljud av.
  • Du kan ringa flera RTT-samtal samtidigt.
  • Du kan använda RTT för att ringa nödsamtal. För utvalda operatörer är RTT tillgängligt för nödsamtal även om du har valt Inte synlig i inställningarna för telefonappen.
  • RTT är inte tillgängligt vid roaming utomlands.

Visa en transkription av ett samtal

1. Öppna appen Telefon telefon på enheten.
  2. Tryck på Senaste Senaste.
  3. Tryck på samtalet Följt av Samtalsinformation.
  4. Tryck på Visa transkription.

Radera en transkription av ett samtal

Du kan radera en transkription på flera sätt:

Tips! På Google Pixel-enheter sparas transkriptionerna bara i appen Telefon och andra appar har inte tillgång till dem. På andra enheter kan det fungera annorlunda. Kontakta tillverkaren om du vill veta hur transkriptioner sparas på din enhet.