Få en enda bedre meldingsopplevelse med RCS. Finn ut hvordan du slår på RCS-chat.

Bruk sanntidstekst (STT) i samtaler

Med sanntidstekst (STT) kan du bruke tekst til å kommunisere under en telefonsamtale. STT fungerer med TTY og krever ikke ekstrautstyr.

Viktig:

• Informasjonen i denne artikkelen gjelder kanskje ikke for alle enheter. Hør med operatøren din om du kan bruke STT med enheten og abonnementet du bruker. STT bruker anropsminutter, akkurat som taleanrop.
  • Google Fi støtter foreløpig ikke STT. Finn ut mer om tilgjengelighetsfunksjoner i Google Fi.

Trinn 1: Slå på STT

Gå til innstillingene for Telefon-appen for å slå på STT.

Trinn 2: Bruk STT

Du kan ringe med STT, eller du kan bytte fra tale til STT under en samtale.

Ring med STT

Viktig: Dette alternativet er tilgjengelig hvis du velger «Alltid synlig» i innstillingene for Telefon-appen.

1. Åpne Telefon-appen telefon på enheten.
  2. Velg hvem du vil ringe:
    • For å skrive inn et nummer, trykk på Tastatur Tastatur.
    • Trykk på Kontakter Kontakter for å velge en lagret kontakt.
    • For å velge fra numre du nylig har ringt, trykk på Nylige Nylige.
    • Trykk på Favoritter Hurtigoppringing for å velge blant kontaktene som er lagret i hurtigoppringing.
  3. Trykk på STT Sanntidstekst. Mens telefonen ringer, viser skjermen til den andre personen en invitasjon til å bli med i STT-samtalen Sanntidstekst.
  4. Skriv inn en melding i tekstfeltet når den andre personen svarer. Teksten er synlig for den andre personen mens du skriver.
  5. Når du er ferdig med samtalen, trykker du på Avslutt anropet avslutt-knappen. Hvis anropet er minimert, drar du anropsboblen nederst til høyre på skjermen.

Bytt fra tale til STT underveis i samtalen

Viktig: Dette alternativet er tilgjengelig hvis du velger «Alltid synlig» eller «Synlig under anrop» i innstillingene for Telefon-appen. Du kan bytte til STT i alle samtaler, uavhengig av om du startet eller mottok anropet.

1. Trykk på STT Sanntidstekst under en samtale.
  2. Skriv inn en melding i tekstfeltet. Teksten er synlig for den andre personen mens du skriver.

Slå sammen, sett på vent eller bytt til tale

Disse alternativene er tilgjengelige hos enkelte operatører.

• For å bytte fra STT til taleanrop trykker du på Mer Mer og så Bytt til taleanrop.
  • For å sette samtalen på vent trykker du på Mer Mer og så Sett på vent.
  • For å slå sammen STT-anropet med et annet tale- eller STT-anrop trykker du på Mer Mer og så Slå sammen samtaler.

Tips for bruk av STT under samtaler

• Teksten du skriver inn, vises til den andre personen i sanntid, i motsetning til chattemeldinger. Hvis du for eksempel gjør en feil og sletter den, kan den andre personen se feilen og slettingen.
  • Den andre personen kan be om å bytte til STT, selv om du har valgt «Ikke synlig» i innstillingene for Telefon-appen.
  • STT-anrop inkluderer en lydstrøm. Trykk på Kutt lyden Ignorer for å slå lyden på mikrofonen din av eller på.
  • Du kan ha flere aktive STT-anrop samtidig.
  • Du kan bruke STT til å ringe nødtjenester. For utvalgte operatører er STT tilgjengelig for nødanrop selv om du har valgt «Ikke synlig» i innstillingene for Telefon-appen.
  • STT er ikke tilgjengelig ved roaming i utlandet.

Se transkriberte samtaler

1. Åpne Telefon-appen telefon på enheten.
  2. Trykk på Nylige Nylige.
  3. Trykk på anropet Og så Anropsinformasjon.
  4. Trykk på Se transkripsjonen.

Slett transkriberte samtaler

Du kan slette transkripsjoner på en av følgende måter:

Tips: På Google Pixel-enheter lagres transkriberte samtaler bare i Telefon-appen. Andre apper har ikke tilgang til transkripsjonene. Andre enheter kan fungere på en annen måte. For å finne ut hvor transkripsjonen lagres, spør enhetsprodusenten.