Krijg toegang tot nog meer berichtfuncties met RCS. Meer informatie over hoe je RCS-chats aanzet

Realtime tekst (RTT) gebruiken voor gesprekken

Met realtime tekst (RTT) kun je tekst gebruiken om te communiceren tijdens een telefoongesprek. RTT werkt met TTY en je hebt geen extra accessoires nodig.

Belangrijk:

• De informatie in dit artikel is mogelijk niet op alle apparaten van toepassing. Wil je weten of je RTT kunt gebruiken met jouw apparaat en abonnement, neem dan contact op met je provider. Net zoals telefoongesprekken maakt RTT gebruik van belminuten.
  • Google Fi ondersteunt op dit moment geen RTT. Meer informatie over de toegankelijkheidsfuncties van Google Fi

Stap 1: RTT aanzetten

Ga naar de instellingen van de app Telefoon om RTT aan te zetten.

Stap 2: RTT gebruiken

Je kunt een gesprek met RTT starten of je kunt tijdens een gesprek overschakelen van spraak naar RTT.

Een gesprek met RTT starten

Belangrijk: Deze optie is beschikbaar als je in de instellingen van de app Telefoon hebt gekozen voor Altijd zichtbaar.

1. Open de app Telefoon telefoon op je apparaat.
  2. Kies wie je wilt bellen:
    • Tik op Toetsenblok Toetsenblok om een nummer in te voeren.
    • Tik op Contacten Contacten om een opgeslagen contact te kiezen.
    • Tik op Recent Recent om een keuze te maken uit nummers die je kort geleden hebt gebeld.
    • Tik op Favorieten Snelkeuze om een keuze te maken uit de contacten die zijn opgeslagen in je snelkeuzelijst.
  3. Tik op RTT Realtime tekst. Terwijl de telefoon overgaat, ziet de andere persoon een uitnodiging om deel te nemen aan het RTT-gesprek Realtime tekst.
  4. Als de ander heeft opgenomen, typ je een bericht in het tekstveld. De tekst die je typt, is meteen zichtbaar voor je gesprekspartner.
  5. Tik op Gesprek beëindigen beëindigingsknop als je klaar bent met het gesprek. Als het gesprek wordt geminimaliseerd, sleep je de gespreksbubbel naar de rechterbenedenhoek van het scherm.

Overschakelen van spraak naar RTT tijdens een gesprek

Belangrijk: Deze optie is beschikbaar als je in de instellingen van de app Telefoon hebt gekozen voor Altijd zichtbaar of Zichtbaar tijdens gesprek. Je kunt in elk gesprek overschakelen naar RTT, of je het gesprek nu hebt gestart of ontvangen.

1. Tik tijdens een gesprek op RTT Realtime tekst.
  2. Typ een bericht in het tekstveld. De tekst die je typt, is meteen zichtbaar voor je gesprekspartner.

Samenvoegen, in de wacht zetten of overschakelen naar spraak

Deze opties zijn beschikbaar bij bepaalde providers.

• Als je wilt overschakelen van RTT naar spraak, tik je op Meer Meer en dan Overschakelen naar audiogesprek.
  • Als je het gesprek in de wacht wilt zetten, tik je op Meer Meer en dan In de wacht.
  • Als je het RTT-gesprek wilt samenvoegen met een ander audio- of RTT-gesprek, tik je op Meer Meer en dan Gesprekken samenvoegen.

Tips voor het gebruik van RTT tijdens een gesprek

• De tekst die je typt, is in realtime zichtbaar voor de andere persoon, wat niet het geval is bij chatberichten. De ander kan het bijvoorbeeld zien als je een fout maakt en deze daarna verwijdert.
  • De andere persoon kan verzoeken om over te schakelen naar RTT, zelfs als je Niet zichtbaar hebt gekozen in de instellingen van de app Telefoon.
  • RTT-gesprekken bevatten een audiostream. Tik op Geluid uit Dempen om je microfoon uit of aan te zetten.
  • Je kunt meerdere RTT-gesprekken tegelijk voeren.
  • Je kunt RTT gebruiken om de hulpdiensten te bellen. Bij bepaalde providers is RTT beschikbaar voor noodoproepen, ook als je 'Niet zichtbaar' hebt gekozen in de instellingen van de app Telefoon.
  • RTT is niet beschikbaar tijdens roaming in het buitenland.

Een gesprekstranscript bekijken

1. Open de app Telefoon telefoon op je apparaat.
  2. Tik op Recent Recent.
  3. Tik op het gesprek En dan Gespreksgegevens.
  4. Tik op Transcript bekijken.

Een gesprekstranscript verwijderen

Je kunt een transcript op deze manieren verwijderen:

Tip: Op Google Pixel-apparaten wordt een gesprekstranscript alleen opgeslagen in de app Telefoon. Andere apps hebben geen toegang tot je gesprekstranscript. Op andere apparaten werkt dit misschien anders. Als u wilt weten hoe uw transcript wordt opgeslagen, neemt u contact op met de fabrikant van uw apparaat.