Paranna viestikokemustasi RCS:n avulla. Katso, miten RCS-chatit laitetaan päälle.

Puhelusta lähetettävä teksti

Puhelusta lähetettävän tekstin (RTT) avulla voit kirjoittaa tekstiä puhelun aikana. RTT toimii tekstipuhelimen (teletypewriter, TTY) kanssa eikä vaadi lisävarusteita.

Tärkeää:

• Artikkelin tiedot eivät välttämättä koske kaikkia laitteita. Selvitä operaattorilta, toimiiko RTT laitteesi ja palvelusopimuksesi kanssa. RTT kuluttaa puheaikaa aivan kuten äänipuhelutkin.
  • Google Fi ei tällä hetkellä tue RTT:tä. Lue lisää Google Fin saavutettavuusominaisuuksista.

Vaihe 1: Ota RTT käyttöön

Voit ottaa RTT:n käyttöön Puhelin-sovelluksen asetuksista.

Vaihe 2: Käytä RTT:tä

Voit aloittaa puhelun RTT:llä tai vaihtaa äänestä RTT:hen puhelun aikana.

RTT:llä soittaminen

Tärkeää:  Vaihtoehto on valittavissa, jos valitsit Puhelin-sovelluksen asetuksista "Aina näkyvissä".

1. Avaa laitteen Puhelin-sovellus puhelin.
  2. Valitse, kenelle haluat soittaa:
    • Syötä numero valitsemalla Näppäimistö Näppäimistö.
    • Valitse tallennettu yhteystieto napauttamalla Yhteystiedot Yhteystiedot.
    • Valitse jokin viimeksi käyttämistäsi numeroista napauttamalla Äskeiset Äskeiset.
    • Valitse jokin viimeksi käyttämistäsi yhteystiedon pikavalinnoista napauttamalla Suosikit Pikavalinta.
  3. Valitse RTT Puhelusta lähetettävä teksti. Kun puhelin soi, vastaanottaja näkee kutsun liittyä RTT-puheluun Puhelusta lähetettävä teksti.
  4. Kun henkilö vastaa puhelimeen, kirjoita viesti tekstikenttään. Kirjoittamasi teksti tulee heti näkyviin vastaanottajan näytölle.
  5. Kun haluat lopettaa puhelun, valitse Lopeta puhelu lopetuspainike. Jos puhelu on pienennettynä, vedä puhelukupla näytön oikeaan alareunaan.

Äänipuhelusta RTT:hen vaihtaminen puhelun aikana

Tärkeää:  Vaihtoehto on valittavissa, jos valitsit Puhelin-sovelluksen asetuksista "Aina näkyvissä" tai "Näkyvissä puhelun aikana". Voit vaihtaa RTT:hen kaikissa puheluissa, soitetuissa ja vastatuissa.

1. Napauta puhelun aikana RTT Puhelusta lähetettävä teksti.
  2. Kirjoita viesti tekstikenttään. Kirjoittamasi teksti tulee heti näkyviin vastaanottajan näytölle.

Yhdistäminen, pito tai äänipuheluun vaihtaminen

Vain osa operaattoreista tarjoaa näitä vaihtoehtoja.

• Jos haluat vaihtaa RTT:stä äänipuheluun, napauta Lisää Lisää ja sitten Vaihda äänipuheluun.
  • Jos haluat laittaa puhelun pitoon, napauta Lisää Lisää ja sitten Pitoon.
  • Jos haluat yhdistää RTT-puhelun toiseen ääni- tai RTT-puheluun, napauta Lisää Lisää ja sitten Yhdistä puhelut.

Vinkkejä RTT:n käyttöön puhelun aikana

• Kirjoittamasi teksti näkyy vastaanottajalle reaaliaikaisesti, toisin kuin chat-viestit. Jos esimerkiksi teet virheen, jonka sitten poistat, vastaanottaja näkee virheen ja sen poiston.
  • Toinen henkilö voi pyytää RTT:hen vaihtamista, vaikka olisit valinnut Puhelin-sovelluksen asetuksista "Ei näkyvissä".
  • RTT-puhelu sisältää äänistriimin. Mykistä puhelu tai poista mykistys valitsemalla Mykistä Mykistäminen.
  • Samaan aikaan voi olla käynnissä useita RTT-puheluja.
  • RTT:llä voi soittaa hätäkeskukseen. Joillakin operaattoreilla RTT on käytettävissä hätäpuheluissa silloinkin, kun Puhelin-sovelluksen asetuksista on valittu "Ei näkyvissä".
  • RTT ei ole saatavilla, kun käytät roamingia ulkomailla.

Puhelun transkription näkeminen

1. Avaa laitteen Puhelin-sovellus puhelin.
  2. Napauta Äskeiset Äskeiset.
  3. Napauta puhelua Ja sitten Puhelun tiedot.
  4. Valitse Katso transkriptio.

Puhelun transkription poistaminen

Transkription voi poistaa seuraavilla tavoilla:

Vinkki: Google Pixel ‐laitteilla puhelun transkriptio tallennetaan vain Puhelin-sovellukseen, eikä muilla sovelluksilla ole pääsyä siihen. Muut laitteet voivat toimia toisin. Pyydä lisätietoja transkription tallennustavasta laitteesi valmistajalta.