Krijg toegang tot nog meer berichtfuncties met RCS. Meer informatie over hoe je RCS-chats aanzet

Doe meer met Google Berichten

Als je Google Berichten gebruikt, kun je meer doen dan alleen tekstberichten sturen.

Een bericht beantwoorden

Je kunt antwoorden sturen op berichten. Als je een antwoord stuurt op een specifiek bericht in een gesprek, wordt de inhoud van het oorspronkelijke bericht samen met je antwoord geciteerd.

Belangrijk: Als je een computer gebruikt, kun je antwoorden op berichten bekijken, maar geen antwoorden sturen. Antwoorden zijn alleen beschikbaar als je een chatfunctie hebt aangezet. Vind meer informatie over chatfuncties.

1. Open de Google Berichten-app .
  2. Houd je vinger op het bericht waarop je wilt reageren in een gesprek.
  3. Tik op de pijl Beantwoorden .
  4. Typ je bericht.

Herinneringen voor je berichten beheren

Een herinnering instellen voor een bericht

Zo stel je een herinnering in voor een bericht:

1. Open Google Berichten .
  2. Ga naar het bericht waarvoor je een herinnering wilt instellen.
  3. Houd je vinger op het bericht.
  4. Tik op Herinnering .
  5. Kies een optie.

Tip: Als je een herinnering wilt instellen vanuit de gesprekslijst, houd je je vinger op een gesprek.

Een herinnering bewerken of verwijderen

1. Open Google Berichten .
  2. Tik rechts van het bericht of gesprek op Herinnering .
  3. Kies een nieuwe tijd om de herinnering te bewerken.
  4. Tik op Verwijderen om de herinnering te verwijderen.

Een verificatiecode krijgen via een bericht

Sommige apps en websites sturen je een verificatiecode, beveiligingscode of een eenmalig wachtwoord om in te loggen of je identiteit te bevestigen.

Code kopiëren uit een bericht

1. Open Google Berichten .
  2. Open een bericht met een verificatiecode.
  3. Klik op {Code} kopiëren.
  4. Plak de code in de app of website.
Tip: Google kan je berichten of verificatiecodes niet bekijken. De codes worden niet als onderdeel van deze functie naar Google-servers gestuurd.

Zoeken naar berichten, foto's, plaatsen en meer

Zoeken in berichten

1. Open Google Berichten .
  2. Tik op Zoeken Zoeken.
  3. Voer je zoektermen in. Je kunt filters gebruiken om je zoekopdracht te verfijnen.

Tip: Als je voorbeelden wilt verwijderen, zet je linkvoorbeelden uit via de instellingen.

Berichten plannen om later te sturen

Berichten plannen

Belangrijk: Je kunt berichten plannen om te sturen op telefoons met Android 7 en hoger. Als je telefoon op het geplande tijdstip geen wifi- of dataverbinding heeft, wordt je bericht gestuurd als je apparaat weer verbinding maakt.
  1. Open Google Berichten .
  2. Open een gesprek.
  3. Typ je bericht.
  4. Houd je vinger op de knop Sturen Verzenden.
  5. Maak een keuze uit de suggesties.
    • Optioneel: Als je zelf een datum en tijd kiest, wordt er een agenda geopend. Nadat je een datum hebt gekozen, wordt er een klok geopend zodat je een tijd kunt kiezen. Tik op Volgende.
  6. Tik op Sturen Verzenden.
Tip: Als je een gesprek met een gepland bericht opent, zie je de melding Gepland bericht.

Een gepland bericht bewerken, sturen of verwijderen

1. Open Google Berichten .
  2. Open het gesprek met het geplande bericht.
  3. Tik naast het geplande bericht op Plannen .
  4. Je kunt het geplande bericht updaten, sturen of verwijderen.

Een bericht groter maken

Inzoomen op een bericht om de tekst groter te maken

1. Open Google Berichten .
  2. Ga naar een gesprek en selecteer een bericht.
  3. Knijp om in te zoomen op het bericht en de tekst groter te maken.

Tip: Knijp om uit te zoomen om de tekst weer de standaardgrootte te maken.

Vind meer informatie over hoe je de weergave-instellingen wijzigt op een Android-apparaat.