I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Så löser du: Återkallad produkt

Följ återkallningsprocessen som har beslutats av tillverkaren eller myndigheten

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

En eller flera av dina produkter har inte godkänts i Merchant Center på grund av en produktåterkallelse. Produkter som bedöms vara osäkra eller defekta måste återkallas för att säkerställa användarsäkerhet och fortsatt förtroende hos konsumenter. Google underkänner en produkt om den inte följer policyerna för Shopping-annonser eller om den återkallas av en myndighet eller tillverkare. En produkt som underkänns kan inte visas och bör tas bort från din produktdata.

Som återförsäljare är du ansvarig för att se till att du uppfyller alla gällande lagar och förordningar utöver Googles policyer för Shopping-annonser. Om produkten återkallas kan du vara ansvarig för att utföra den återkallelseprocess som definieras av relevant myndighet eller tillverkare.

Lös problemet genom att läsa återkallelsemeddelandet som du hittar i ditt Merchant Center-konto bredvid de berörda produkterna.

Gör så här

Steg 1: Hitta de berörda produkterna

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Välj Produkter i navigeringsmenyn och klicka sedan på Diagnostik.
  3. Klicka på fliken Problem med vara för att se aktuella problem som påverkar dina produkter.
Ladda ned en lista (.csv) med alla produkter som berörs av alla problem:
  • Klicka på nedladdningsknappen Download bredvid filterknappen Filter, under diagrammet och ovanför listan över problem.
Ladda ned en lista (.csv) med alla produkter som berörs av ett visst problem:
  • Leta reda på problemet i kolumnen Problem och klicka sedan på nedladdningsknappenDownload i slutet av raden.
Visa en lista med upp till 50 produkter med det aktuella problemet:
  • Leta reda på problemet i kolumnen Problem och klicka sedan på Visa exempel i kolumnen Varor som påverkas.
  • Leta reda på det relevanta exemplet och klicka på länken i kolumnen Referens för att få åtkomst till den aktuella rapporten.

Steg 2: Lös problemet

Lös problemet på något av följande sätt:

1. Ta bort de berörda produkterna från din produktdata. Se till att följa återkallningsprocessen som har beslutats av tillverkaren eller myndigheten.
  2. Om du anser att produkten har flaggats felaktigt kontaktar du vårt supportteam (eller din kontakt på Google).

Steg 3: Verifiera uppdateringar

När du har följt instruktionerna från tillverkaren och tagit bort produkten från produktflödet kontrollerar du att du har löst problemet genom att kontrollera att det inte längre visas på sidan Diagnostik.

Tänk på att det kan ta lite tid innan ändringarna syns på sidan Diagnostik.

En del av de här instruktionerna är kanske inte är tillämpliga om du använder en tredjepartsplattform. Vänd dig till tredjepartsplattformen för information om hur du åtgärdar problemet eller slutför åtgärden. Läs mer om hur du får support om du använder en plattform som inte tillhör Google.