I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Slik løser du det: Tilbakekalt produkt

Følg tilbakekallingsprosessen angitt av produsenten eller det aktuelle offentlige organet

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Ett eller flere av produktene dine er avvist i Merchant Center på grunn av tilbakekalling. Produkter som anses som utrygge eller defekte, må tilbakekalles for å verne om brukernes sikkerhet og opprettholde tilliten fra forbrukerne. Google avviser produkter hvis de ikke overholder retningslinjene for Shopping-annonser, eller hvis de er tilbakekalt av myndighetene eller produsenten. Når et produkt blir avvist, kan det ikke vises, og det bør fjernes fra produktinformasjonen din.

Som forhandler er du ansvarlig for å overholde alle gjeldende lover og regler i tillegg til Googles retningslinjer for Shopping-annonser. Hvis et produkt tilbakekalles, kan du være ansvarlig for å gjennomføre tilbakekallingsprosessen slik den er definert av relevante myndigheter eller produsenten selv.

For å løse dette problemet må du se på tilbakekallingsvarselet. Dette finner du i Merchant Center-kontoen din, ved siden av de berørte produktene.

Veiledning

Trinn 1: Se de berørte produktene

1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. Velg Produkter på navigasjonsmenyen, og klikk på Diagnostikk.
  3. Klikk på Vareproblemer-fanen for å se problemene som berører produktene dine for øyeblikket.
Slik laster du ned en liste (i CSV-format) over alle berørte produkter for alle problemer:
  • Klikk på nedlastingsknappen Download ved siden av filterknappen Filter (under diagrammet, over listen over problemer).
Slik laster du ned en liste (i CSV-format) over alle berørte produkter for et bestemt problem:
  • Finn problemet i «Problem»-kolonnen, og klikk deretter på nedlastingsknappen Download ytterst på raden.
Slik ser du en liste over opptil 50 produkter med et bestemt problem:
  • Finn problemet i «Problem»-kolonnen, og klikk deretter på Se eksempler i «Berørte varer»-kolonnen.
  • Finn det relevante eksempelet, og klikk på linken i Referanse-kolonnen for å få tilgang til den relevante tilbakekallingsrapporten.

Trinn 2: Løs problemet

Du kan løse dette problemet ved å gjøre ett av følgende:

1. Fjern de berørte produktene fra produktinformasjonen din. Sørg for at du følger tilbakekallingsprosessen som er angitt av produsenten eller det aktuelle offentlige organet.
  2. Hvis du mener at produktet ditt er flagget ved en feil, kan du kontakte brukerstøtteteamet vårt (eller Google-kontakten din).

Trinn 3: Bekreft oppdateringene

Når du har fulgt veiledningen fra produsenten og fjernet produktet fra produktfeeden din, må du kontrollere om problemet er løst. Dette gjør du ved å sjekke at det ikke lenger står oppført på Diagnostikk-siden.

Husk at det kan ta litt tid før endringene dine gjenspeiles på Diagnostikk-siden.

Hvis du bruker en tredjepartsplattform, kan det hende at deler av denne veiledningen ikke gjelder for deg. Gå til tredjepartsplattformen for å få veiledning om hvordan du løser problemet eller fullfører oppgaven. Finn ut hvordan du får brukerstøtte hvis du bruker en plattform utenfor Google.