In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Oplossing: Teruggeroepen product

Volg de procedure voor teruggeroepen producten van de fabrikant of overheidsinstantie

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Een of meer van uw producten zijn afgekeurd in Merchant Center vanwege een terugroepactie. Producten waarvan wordt vastgesteld dat ze onveilig of defect zijn, moeten worden teruggeroepen om de veiligheid en het vertrouwen van consumenten te waarborgen. Google keurt een product af als het niet voldoet aan het beleid voor Shopping-advertenties of als het onderdeel is van een terugroepactie van de overheid of fabrikant. Als een product wordt afgekeurd, komt het niet in aanmerking voor weergave en moet het uit uw productgegevens worden verwijderd.

Als verkoper moet u voldoen aan het Shopping-advertentiebeleid van Google. Daarnaast bent u verantwoordelijk voor de naleving van alle toepasselijke wet- en regelgeving. Als uw product wordt teruggeroepen, bent u mogelijk verantwoordelijk voor het uitvoeren van het terugroepproces zoals gedefinieerd door de relevante instantie of fabrikant.

In de terugroepmelding staat wat u moet doen om dit probleem op te lossen. Deze vindt u in uw Merchant Center-account naast de betreffende producten.

Instructies

Stap 1: Bekijk de betreffende producten

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Selecteer Producten in het navigatiemenu en klik op Diagnostische gegevens.
  3. Klik op het tabblad Problemen met artikelen om de huidige problemen met uw producten te bekijken.
Een lijst (.csv) van alle getroffen producten downloaden voor alle problemen:
  • Klik op de downloadknop Download naast de filterknop Filter onder de grafiek en boven de lijst met problemen.
Een lijst (.csv) van alle getroffen producten downloaden voor een bepaald probleem:
  • Zoek het probleem in de kolom Probleem en klik op de downloadknop Download aan het einde van de rij.
Een lijst bekijken van maximaal vijftig producten met dit specifieke probleem:
  • Zoek het probleem in de kolom 'Probleem' en klik dan op Voorbeelden bekijken in de kolom 'Getroffen artikelen'.
  • Zoek het relevante voorbeeld en klik op de link in de kolom Referentie om het betreffende terugroeprapport te openen.

Stap 2: Los het probleem op

Volg een van de volgende stappen om dit probleem op te lossen:

1. Verwijder de betreffende producten uit uw productgegevens. Zorg ervoor dat u het terugroepproces volgt dat is opgezet door de fabrikant of overheidsinstantie.
  2. Als u vindt dat uw product ten onrechte is gemarkeerd, neemt u contact op met ons supportteam (of uw Google-contactpersoon).

Stap 2: Controleer updates

Controleer of het probleem is opgelost nadat u de instructies van de fabrikant heeft voltooid en het product uit uw productfeed heeft verwijderd. Het probleem is opgelost als het niet meer wordt vermeld op de pagina Diagnostische gegevens.

Opmerking: Het kan even duren voordat uw wijzigingen zichtbaar zijn op de pagina Diagnostische gegevens.

Als u met een platform van derden werkt, zijn sommige van deze instructies misschien niet op u van toepassing. Volg de instructies van uw platform van derden om het probleem op te lossen of de taak af te ronden. Meer informatie over hoe u support kunt krijgen als u een niet-Google-platform gebruikt