In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Oplossing: Winkelcode gevonden in niet-gekoppelde groep van bedrijfslocaties

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Een of meer winkelcodes in uw winkelvoorraadgegevens zijn niet gevonden in de bedrijfsgroep die aan uw Google Merchant Center-account is gekoppeld. De relevante winkelcodes komen wel overeen met winkelcodes in een andere bedrijfsgroep die is gekoppeld aan de eigenaren of beheerders van het gekoppelde bedrijfsprofiel.

Opmerking: Controleer de bedrijfsprofielen en de geïdentificeerde winkelcodes zorgvuldig om te zorgen dat deze zijn gekoppeld aan de bedrijfsprofielen die u wilt gebruiken voor uw lokale producten. Dat er een winkelcode overeenkomt met bedrijfsprofielen in een andere bedrijfsgroep, kan het gevolg zijn van een opmaakfout of van een overeenkomst met een identieke winkelcode die is gekoppeld aan een niet-gerelateerd bedrijfsprofiel.

Uw probleem oplossen

Stap 1 van 3: De betreffende winkelcodes bekijken

1. Ga naar uw Merchant Center-account, selecteer Producten in het navigatiemenu en klik op Feeds.
  2. Klik op de naam van uw feed met lokale productvoorraad.
  3. Klik op het tabblad Verwerken op Bestand downloaden.
  4. Open het bestand en filter op de fout Winkelcode gevonden in niet-gekoppelde bedrijfsgroep.

Stap 2 van 3: De groepen van bedrijfslocaties checken

1. Ga in Bedrijfsprofielmanager naar Bedrijven.
  2. Blader door uw groepen van bedrijfslocaties om de betreffende winkelcode te vinden.
  3. Actie ondernemen:
    • Als het om maar een paar winkels gaat, kunt u ze verplaatsen naar de groep van bedrijfslocaties die aan uw Merchant Center-account is gekoppeld. Volg hiervoor deze instructies.
    • Als het om al uw winkels gaat, updatet u uw Merchant Center-groep voor bedrijfslocaties door de juiste groep te koppelen. Volg hiervoor deze instructies.

Stap 3 van 3: Productgegevens opnieuw indienen

1. Nadat u uw bedrijf heeft geclaimd, dient u uw voorraadfeed opnieuw in op een van deze manieren:
  2. Controleer daarna of u het probleem heeft opgelost door te controleren of het niet meer staat vermeld in het verwerkingsrapport.
Opmerking: Het kan tot 24 uur duren voordat uw bedrijfslocaties zijn gesynchroniseerd met uw Merchant Center-account. Daarom raden we aan uw voorraadfeed te uploaden 24 uur nadat u de accounts heeft gekoppeld of de winkelcode heeft geüpdatet in uw bedrijfsprofiel.