In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Een collectie maken

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Met collecties kunt u makkelijker uitgebreide advertenties en gratis productvermeldingen maken. Ook breiden ze uw productgegevens uit, wat kan leiden tot betere prestaties en een betere gebruikerservaring.

Als u een collectie wilt maken met producten in uw productgegevens, stelt u eerst een collectiefeed in uw Merchant Center-account in.

Instructies

Een collectiefeed uploaden

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik op Producten.
  3. Klik op Feeds.
  4. Selecteer het tabblad Collectiefeeds.
  5. Klik op de plusknop plus.
  6. Kies de bestemmingen waar u de collectie wilt weergeven.
  7. Geef uw collectiefeed een naam.
  8. Kies een uploadmethode en volg de instructies voor die methode.
Opmerking: U kunt de Content API ook gebruiken om collecties te maken. Ga naar de site voor ontwikkelaars voor meer informatie.

Verwerkingsresultaten van feeds beoordelen

U kunt de resultaten van alle feedverwerkingen op basis van bestanden of Google-spreadsheets bekijken. Zo vindt u de resultaten:

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik in het navigatievenster op Producten en vervolgens op Feeds.
  3. Selecteer het tabblad Collectiefeeds.
  4. Klik op de naam van de collectiefeed die u wilt bekijken.
  5. Bekijk de resultaten:
    • Eigenschappen: Dit zijn onder andere belangrijke feedeigenschappen. Welke eigenschappen worden weergegeven, hangt af van de invoermethode van de feed. Hier vindt u kenmerken zoals invoermethode, tijdzone, bestandsgrootte, gedetecteerd scheidingsteken (indien van toepassing) en meer.
    • Kenmerken: De kenmerken moeten voldoen aan de productspecificaties van het Merchant Center-programma waarvoor uw feed is aangemeld. In dit gedeelte kunt u alle kenmerken bekijken die we hebben gevonden in uw feed, inclusief de kenmerken die worden herkend en gekoppeld zijn aan de feedspecificatie. U ziet ook niet-herkende kenmerken die niet overeenkomen met een van de kenmerken in de productspecificaties. U kunt de lijst bekijken en tools zoals feedregels gebruiken om Merchant Center te laten weten welk niet-herkend kenmerk u wilt gebruiken om een Google-kenmerk in te vullen. U kunt bijvoorbeeld product name [productnaam] gebruiken in het kenmerk title [titel].
    • Gegevens verwerken: In dit gedeelte ziet u het aantal artikelen in uw feed en artikelen waarvoor artikelproblemen zijn gevonden. Bekijk de lijst met artikelproblemen voor meer informatie over het aantal artikelen met problemen in uw feed, inclusief voorbeelden en links naar documentatie om het probleem op te lossen.