In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Link [link] (collecties)

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Als klanten op uw collectie klikken, worden ze doorgestuurd naar een landingspagina voor de collectie op uw website. Gebruik het kenmerk link [link] om de URL voor deze landingspagina in te stellen.

Wanneer te gebruiken

Required Vereist voor de promotie van producten in de buurt binnen Performance Max voor winkeldoelen.

Als u alleen het kenmerk link [link] indient, worden alle gebruikers van desktopcomputers en mobiele apparaten naar de landingspagina geleid die voor dat kenmerk is opgegeven. Als u ook het kenmerk mobiele link [mobile_link] opgeeft, worden alle gebruikers van mobiele apparaten doorgestuurd naar de landingspagina die is opgegeven voor het kenmerk mobiele link.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Bekijk het artikel over productgegevens indienen voor meer informatie over wanneer en hoe u waarden in het Engels indient

Type URL (inclusief http of https), alleen ASCII-tekens en volgens RFC 3986
Limieten 1-500 tekens
Herhaald veld Nee
Bestandsindeling Voorbeeldwaarde
Tekstfeeds https://www.example.com/asp/sp.asp?cat=12&id=1030
XML-feeds <link>https://www.example.com/asp/sp.asp?cat=12&id=1030</link>

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw collecties van duidelijke gegevens te voorzien.

Minimum vereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw collectie weer te geven. Als u niet aan deze vereisten voldoet, keuren we uw collectie af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Dien het kenmerk link slechts één keer in per collectie.
  • Zorg ervoor dat deze URL een link bevat naar een landingspagina waarop de collectie en de bijbehorende aanbevolen producten duidelijk worden weergegeven. Maak bijvoorbeeld geen link naar een algemene categoriepagina, uw homepage of de landingspagina van een afzonderlijk product. Gebruikers komen op deze landingspagina terecht als ze op de afbeelding (waarop geen product wordt weergeven) klikken.
  • Zorg dat uw landingspagina geschikt is voor mobiele apparaten. Zorg dat de ingediende landingspagina werkt op zowel computers als mobiele apparaten. Uw landingspagina moet voldoen aan deze eis, zelfs als u ook het kenmerk mobiele link [mobile_link] gebruikt.
  • Gebruik geen link naar een interstitial-pagina, tenzij dit wettelijk verplicht is.
  • Begin met http of https en voldoe aan RFC 3986. Bijvoorbeeld: https://www.example.com/writing/fiji-pens.
  • Gebruik uw geverifieerde domeinnaam. Gebruik de domeinnaam die u heeft geverifieerd tijdens het maken van het account of op het tabblad Websiteverificatie. Meer informatie over het verifiëren en claimen van uw domeinnaam
  • Zorg ervoor dat Google uw URL kan crawlen. Zorg bijvoorbeeld dat uw robots.txt-bestand juist is geconfigureerd. Meer informatie over robots.txt-bestanden
  • Vervang alle symbolen en spaties door de speciale codes voor URL's. Als de URL bijvoorbeeld een en-teken (&) bevat, vervangt u dit teken door %26.
  • Zorg dat gebruikers zich niet hoeven te registreren, niet hoeven in te loggen of andere acties moeten ondernemen om informatie over uw collectie te bekijken. Zorg dat gebruikers uw uiteindelijke landingspagina direct te zien krijgen nadat ze op uw collectie hebben geklikt.

Praktische tips

Met deze praktische tips kunt u uw collectiegegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Gebruik een stabiele URL. Pas de gebruikte URL alleen aan als uw landingspagina wordt verplaatst. Gebruik bijvoorbeeld geen URL's met tijdstempels of onderdelen die kunnen veranderen op het moment dat u uw productgegevens indient. Wanneer u uw URL wijzigt, moet uw landingspagina worden geëvalueerd en gecrawld. Dit proces kan uw servers onnodig belasten.
  • Als u een afzonderlijke landingspagina heeft voor mobiele apparaten, gebruikt u het kenmerkmobiele link[mobile_link] samen met het kenmerk link. Meer informatie over mobiele link [mobile_link]

Aanvullende richtlijnen

Lees elke sectie zorgvuldig door en bepaal of de vereisten van toepassing zijn op uw land of product. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit laten we u weten in Diagnostische gegevens in uw Merchant Center-account.

Voorbeelden

Dien het kenmerk link in zonder het kenmerk mobiele link

Productgegevens voor een collectie leren banken
Kenmerk Waarde
Link [link] https://www.example.com/asp/sp.asp?cat=12&id=1030
Mobiele link [mobile_link] (Leeg laten)