Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Linkki [link] (kokoelmat)

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Kun käyttäjät klikkaavat kokoelmaasi, heidät ohjataan sivustollesi kokoelman laskeutumissivulle. Linkin määritteellä [linkki] voit määrittää laskeutumissivun URL-osoitteen.

Käyttötilanne

Pakollinen ostoskuville.

Required Pakollinen paikallisten tuotteiden mainonnassa toimipistetavoitteita käyttävissä Maksimitulokset-kampanjoissa.

Jos lisäät vain linkin määritteen [linkki], kaikki tietokoneen ja mobiililaitteiden käyttäjät ohjataan määritteessä ilmoitetulle laskeutumissivulle. Jos käytät myös mobiililinkki [mobile_link] ‑määritettä, kaikki mobiililaitteiden käyttäjät ohjataan mobiililinkin määritteen mukaiselle laskeutumissivulle.

Muoto

Noudattamalla näitä muotoiluohjeita varmistat, että Google ymmärtää lähettämäsi datan.

Lue lisää tuotetietojen lähettämisestä saadaksesi tarkempia tietoja siitä, milloin ja miten arvoja tulee lähettää englanniksi

Tyyppi URL (sis. http tai https), vain ASCII-merkkejä, RFC 3986:n mukainen
Rajoitukset 1–500 merkkiä
Toistuva kenttä Ei
Tiedostomuoto Esimerkkiarvo
Tekstisyötteet https://www.example.com/asp/sp.asp?cat=12&id=1030
XML-syötteet <link>https://www.example.com/asp/sp.asp?cat=12&id=1030</link>

Ohjeet

Seuraamalla näitä ohjeita varmistat, että kokoelmiesi data on laadukasta.

Vähimmäisvaatimukset

Sinun on noudatettava seuraavia vaatimuksia, jotta kokoelmaasi voidaan näyttää. Jos et noudata näitä vaatimuksia, kokoelmasi hylätään. Ilmoitamme hylkäyksestä Kauppiaskeskus-tilisi Diagnostiikka-sivulla.

• Lisää vain yksi linkin määrite [linkki] kokoelmaa kohti.
  • Varmista, että URL-osoite vie laskeutumissivulle, jolla kokoelma ja siihen liittyvät tuotesuositukset näkyvät selkeästi. Älä esimerkiksi linkitä yleiselle luokkasivulle, etusivullesi tai yksittäisen tuotteen laskeutumissivulle. Käyttäjät ohjataan tälle laskeutumissivulle, jos he klikkaavat mitä tahansa kuvan osaa, joka ei ole tuote.
  • Varmista, että laskeutumissivusi soveltuu mobiililaitteille. Varmista, että määrittämäsi laskeutumissivu soveltuu sekä tietokoneille että mobiililaitteille. Laskeutumissivun on täytettävä tämä vaatimus, vaikka käyttäisitkin myös mobiililinkki [mobile_link] ‐määritettä.
  • Älä linkitä välimainossivua, paitsi jos laki sitä edellyttää.
  • Osoitteen alussa on oltava http tai https ja sen on oltava RFC 3986 ‑yhteensopiva. Esimerkiksi: https://www.example.com/writing/fiji-pens.
  • Käytä vahvistettua verkkotunnustasi. Varmista, että käytät tilin käyttöönoton aikana tai Verkkosivujen vahvistaminen ‑välilehden kautta vahvistettua verkkotunnusta. Lue lisää verkkotunnuksen vahvistamisesta ja lunastamisesta.
  • Varmista, että Google voi indeksoida URL-osoitteesi. Tarkista esimerkiksi, että robots.txt-tiedostosi on määritetty oikein. Lue lisää robots.txt-tiedostoista.
  • Korvaa symbolit tai välilyönnit URL-koodaussääntöjen mukaisilla muodoilla. Jos URL-osoitteesi sisältää esimerkiksi et-merkin ( & ), käytä sen tilalla koodia %26.
  • Älä vaadi käyttäjiltä rekisteröitymistä, kirjautumista sisään tai ryhtymistä muihin toimenpiteisiin kokoelmasi tietojen tarkastelua varten. Varmista, että käyttäjät näkevät lopullisen laskeutumissivusi heti klikattuaan kokoelmaasi.

Parhaat käytännöt

Näiden parhaiden käytäntöjen avulla voit ylittää perusvaatimukset ja optimoida kokoelmadatasi toiminnan.

• Käytä vakaata URL-osoitetta. Ilmoitetun URL-osoitteen ei tulisi muuttua, ellei laskeutumissivua siirretä. Älä käytä esimerkiksi URL-osoitteita, joissa on aikaleimoja tai osia, jotka voivat muuttua aina, kun lähetät tuotetietojasi. Kun muutat URL-osoitettasi, laskeutumissivusi on arvioitava ja indeksoitava. Tämä prosessi voi aiheuttaa tarpeetonta kuormitusta palvelimillesi.
  • Jos sinulla on erillinen mobiililaitteille suunniteltu laskeutumissivu, käytä mobiililinkin määritettä [mobile_link] sekä linkin määritettä [link]. Lue lisää mobiililinkistä

Lisäohjeet

Tarkista jokainen osio tarkasti, jotta tiedät, koskevatko vaatimukset maatasi tai tuotettasi. Jos et noudata näitä vaatimuksia, hylkäämme tuotteesi. Ilmoitamme hylkäyksestä Kauppiaskeskus-tilisi Diagnostiikka-sivulla.

Ostoskuvat

• Linkin URL-osoite ohjaa kokoelmasi laskeutumissivulle, kun käyttäjä napauttaa ostoskuvaa muualta kuin tuotteen huomiotekstien kohdalta.

Esimerkkejä

Lisää linkin määrite [link] ilman mobiililinkin määritettä [mobile_link].

Tuotetiedot: Nahkasohvakokoelma
Määrite Arvo
linkki [link] https://www.example.com/asp/sp.asp?cat=12&id=1030
mobiililinkki [mobile_link] (Jätä tyhjäksi)