In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Oplossing: Dubbel bedrijfsprofiel

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Als een of meer winkelcodes in uw winkelvoorraadgegevens verwijzen naar een bedrijfsprofiel waarvan is vastgesteld dat het een duplicaat is, worden de bijbehorende voorraadgegevens geweigerd. Bedrijfsprofielen kunnen een duplicaat zijn van een bedrijfsprofiel waartoe u al toegang heeft of een bedrijf waartoe u geen toegang heeft. In de interface van Bedrijfsprofiel wordt aangegeven of u toegang heeft tot de oorspronkelijke vermelding.

Uw probleem oplossen

Stap 1 van 3: De betreffende winkelcodes bekijken

1. Ga naar uw Merchant Center-account, selecteer Producten in het navigatiemenu en klik op Feeds.
  2. Klik op de naam van uw feed met lokale productvoorraad.
  3. Klik op het tabblad Verwerken op Bestand downloaden.
  4. Open het bestand en filter op de fout Dubbel bedrijfsprofiel.

Stap 2 van 3: De dubbele winkelvermeldingen checken

1. Ga in Bedrijfsprofielmanager naar Bedrijven.
  2. Zoek alle bedrijfsprofielen met de status Dubbele vermelding.
    • Stel het statusfilter in op Dubbele vermelding om alle bedrijven weer te geven waartoe u toegang heeft.
  3. Klik op het bedrijf dat is aangeduid als Dubbele vermelding om naar de overzichtspagina van dit bedrijf te gaan.
  4. Op de overzichtspagina wordt het dubbele bedrijf weergegeven in een rood vak.
  5. Als u toegang heeft tot het oorspronkelijke bedrijf waarvan dit bedrijfsprofiel een duplicaat is, ziet u de link Origineel bekijken. Heeft u geen toegang, dan ziet u in plaats daarvan de link Toegang aanvragen.
  6. Als u toegang heeft tot beide profielen, checkt u of het geverifieerde profiel in de groep van bedrijfslocaties zit die aan uw Merchant Center-account is gekoppeld. Update uw voorraadfeed zodat deze overeenkomt met de winkelcode van het geverifieerde profiel. Als u het geverifieerde profiel naar een andere groep van bedrijfslocaties moet verplaatsen, volgt u deze stappen.
  7. Als u van mening bent dat uw bedrijf ten onrechte is gemarkeerd als dubbele vermelding, volgt u deze instructies.

Stap 3 van 3: Productgegevens opnieuw indienen

1. Nadat u uw winkelcodes heeft geüpdatet, dient u uw voorraadfeed opnieuw in op een van deze manieren:
  2. Controleer daarna of u het probleem heeft opgelost door te controleren of het niet meer staat vermeld in het verwerkingsrapport.
Opmerking: Het kan tot 24 uur duren voordat uw bedrijfslocaties zijn gesynchroniseerd met uw Merchant Center-account. Daarom raden we aan uw voorraadfeed te uploaden 24 uur nadat u de accounts heeft gekoppeld of de winkelcode heeft geüpdatet in uw bedrijfsprofiel.