Om rapporten Pris – konkurransedyktighet

Merk: Du må slå på Markedsstatistikk før du kan bruke denne funksjonen.

I «Pris – konkurransedyktighet»-rapporten kan du se hvilke priser andre selgere i gjennomsnitt tar for de samme produktene som du selger. Du ser en gjennomsnittspris for hvert produkt, noe som kan hjelpe deg med å forstå hvilken pris andre annonsører oppnår klikk med. I tillegg ser du oppsamlede verdier for referansepriser over tid.

Du kan segmentere og vise data på to måter i rapporten:

• Når du ser på data etter kategori, merke eller produkttype, kan du spore hvor konkurransedyktig du er i Shopping-annonseauksjoner over tid.
  • Når du ser på data etter produkt, ser du informasjon om enkeltprodukter som det finnes tilgjengelige referansemålinger for.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan rapporten Pris – konkurransedyktighet i Merchant Center fungerer.

Fordeler

Prisstatistikk kan være nyttig når du byr på annonser og fastsetter priser på produktene dine.

• Gi konkurransedyktige bud. Bruk rapportfunksjonen for prissammenligning til å øke budene dine for produkter som er konkurransedyktige på pris i Shopping-annonser.
  • Sett konkurransedyktige priser. Ta rapportfunksjonen for prissammenligning med i betraktningen når du tar beslutninger om prissetting og salgsstrategi. Dette kan innebære å finne produkter, produkttyper, merker eller kategorier med for høye priser, eller å lage strategier for kampanjer eller spesialtilbud.

Slik fungerer det

Rapporten Pris – konkurransedyktighet kan grupperes etter produkt, produkttype, kategori eller merke. Hvis du grupperer etter produkt eller klikker på Se produktene, åpnes en detaljert tabell over dataene for hvert produkt.

Du kan angi en tidsperiode å filtrere rapportresultatene etter.

Vær oppmerksom på at produkter som selges av for få selgere, eller produkter som ikke får mange klikk i Shopping-annonser, ikke vises i denne rapporten. I tillegg er denne rapporten bare for Shopping-annonser, så den inkluderer ikke data fra andre programmer, som Annonser for varer i butikk eller Shopping Actions.

I produktvisningen i rapporten blir det utelukkende vist data om produkter du per nå har sendt inn via Merchant Center-kontoen din, og som det finnes referanseberegninger for. I kategori-, produkttype- og merkevarevisningen tas hele historien til produktene dine med i betraktningen.

Når du viser data etter kategori, merke eller produkttype, ser du disse to beregningene:

Beregning Hva den viser
Over, lik eller under referanseprisen Prosentandelen auksjoner der produktene dine var mer enn 1 % over, innenfor +/− 1 % av eller 1 % under referanseprisen.
Ingen referansepris Prosentandelen av auksjoner der det ikke fantes nok data til å beregne referanseprisen for dette produktet.

Når du viser data etter produkt, ser du disse beregningene:

Beregning Hva den viser
Din pris Den nåværende prisen din for en vare, slik den defineres av prisattributtet, eller av tilbudsprisattributtet hvis dette er tilgjengelig og aktivt.
Nåværende referansepris Den gjennomsnittlige klikkvektede prisen for et gitt produkt for alle selgere som annonserer for det samme produktet i Shopping-annonser. Systemet bruker GTIN-numre for å se hvilke produkter som er de samme.

Referanseprisen beregnes ved å bruke data fra 1–7 dager før rapporten ble opprettet. Produkter som har flere klikk i Shopping-annonser, får en ferskere referansemåling som er nærmere én dag gammel.

Ettersom referansemålingen er klikkvektet, vektes mer populære tilbud i referanseprisen.
Differanse i forhold til nåværende referansepris Den prosentvise forskjellen mellom den nåværende prisen din og den nåværende klikkvektede gjennomsnittlige referanseprisen for produktet.
Forskjell fra tidligere referansepriser Den gjennomsnittlige prosentvise forskjellen mellom prisen din og referanseprisen i den valgte datoperioden.

Slik finner du rapporten

Følg denne fremgangsmåten for å se rapporten din om Pris – konkurransedyktighet:

1. ÅpneMerchant Center-kontoen din.
  2. Gå til «Vekst»-fanen.
  3. Klikk på Pris – konkurransedyktighet.

Linker til beslektet innhold