Om rapporten Pris – konkurransedyktighet

Med rapporten «Pris – konkurransedyktighet» kan du se hvilke priser andre forhandlere i gjennomsnitt tar for de samme produktene som du selger. Du får se en gjennomsnittspris for hvert produkt. Dette kan hjelpe deg med å forstå hvilken pris andre forhandlere oppnår klikk med. I tillegg ser du samleverdier for referansepriser over tid.

Du kan segmentere og vise data på to måter i rapporten:

• Når du viser data etter kategori, merke eller produkttype, kan du spore hvor konkurransedyktig du er på Shopping-annonser og gratis oppføringer over tid.
  • Når du viser data etter produkt, ser du informasjon om enkeltprodukter som det finnes tilgjengelige referansemålinger for.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan rapporten Pris – konkurransedyktighet i Merchant Center fungerer.

Fordeler

Prisstatistikk kan være nyttig når du byr på annonser og fastsetter priser på produktene dine.

• Gi konkurransedyktige bud. Dra nytte av rapporteringen om prissammenligning ved å øke budene dine på produkter som er konkurransedyktige på pris.
  • Sett konkurransedyktige priser. Ta rapportfunksjonen for prissammenligning med i betraktningen når du tar beslutninger om prissetting og salgsstrategi. Dette kan innebære å finne produkter, produkttyper, merker eller kategorier med for høye priser, eller å lage strategier for kampanjer eller spesialtilbud.
  • Se statistikk i stor skala med Google BigQuery (krever at du har en Google Cloud-konto). Se data om konkurransedyktighet på pris via BigQuery i Google Cloud. Når du slår på dette, kan du utvikle egendefinerte arbeidsflyter med dine egne data og få bedriftsstatistikk som gjør at du kan ta veloverveide avgjørelser om strategien for marginene dine – med mer. Finn ut mer om Google BigQuery Data Transfer Service for Merchant Center

Før du begynner

Du må slå på Markedsstatistikk før du kan bruke denne funksjonen.

Omtaler av «gratis oppføringer» i denne artikkelen gjelder dessuten bare for gratis oppføringer på Shopping-fanen.

Slik fungerer det

Rapporten Pris – konkurransedyktighet kan grupperes etter produkt, produkttype, kategori eller merke. Hvis du grupperer etter produkt eller klikker på Se produktene, åpnes en detaljert tabell over dataene for hvert produkt.

Du kan filtrere rapportresultatene etter en tidsperiode du selv angir.

Vær oppmerksom på at produkter som selges av for få forhandlere, eller produkter som ikke får mange klikk i Shopping-annonser eller gratis oppføringer, ikke vises i denne rapporten. Denne rapporten gjelder dessuten bare for Shopping-annonser og gratis oppføringer, så den inkluderer ikke data fra andre funksjoner, som annonser for varer i butikk eller Kjøp på Google.

I produktvisningen av rapporten vises det bare data om produkter som per nå er sendt inn via Merchant Center-kontoen din, og som det finnes referansemålinger for. I kategori-, produkttype- og merkevarevisningen tas hele historien til produktene dine med i betraktningen.

Når du viser data etter kategori, merke eller produkttype, ser du disse to beregningene:

Beregning Hva den viser
Over, lik eller under referanseprisen Prosentandelen av tilfeller der produktene dine ble rangert i forhold til andre produkter, der dine var mer enn 1 % over referanseprisen.
Ingen referansepris Prosentandelen av tilfeller der produktene dine ble rangert i forhold til andre produkter, der det ikke fantes nok data til å beregne referanseprisen for dette produktet.

Når du viser data etter produkt, ser du disse beregningene:

Beregning Hva den viser
Din pris Den nåværende prisen din for en vare, slik den defineres av prisattributtet, eller av tilbudsprisattributtet hvis dette er tilgjengelig og aktivt.
Nåværende referansepris Dette er den gjennomsnittlige klikkvektede prisen for et produkt basert på alle forhandlere som fører opp det samme produktet i Shopping-annonser og gratis oppføringer. Systemet finner frem til disse produktene basert på GTIN-nummeret.

Referanseprisen beregnes på bakgrunn av data fra 1–7 dager før rapporten ble opprettet. Produkter som har flere klikk i Shopping-annonser eller gratis oppføringer, får en ferskere referansemåling, som er nærmere én dag gammel.

Ettersom referansemålingen er klikkvektet, vektes mer populære tilbud i referanseprisen.
Differanse i forhold til nåværende referansepris Den prosentvise forskjellen mellom den nåværende prisen din og den nåværende klikkvektede gjennomsnittlige referanseprisen for produktet.
Forskjell fra tidligere referansepriser Den gjennomsnittlige prosentvise forskjellen mellom prisen din og referanseprisen i den valgte datoperioden.

Slik finner du rapporten

Følg denne fremgangsmåten for å se rapporten din om Pris – konkurransedyktighet:

1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. Gå til «Vekst»-fanen.
  3. Klikk på Pris – konkurransedyktighet.

Linker til beslektet innhold