Hinnan kilpailukyky ‑raportti

Hinnan kilpailukyky ‑raportista näet, miten muut samaa tuotetta myyvät jälleenmyyjät ovat hinnoitelleet tuotteen. Näet kunkin tuotteen keskimääräisen hinnan. Sen avulla ymmärrät paremmin, mihin hintaan muut jälleenmyyjät houkuttelevat klikkauksia. Näet myös vertailuhintojen pitkän aikavälin koontitiedot.

Raportin datan voi ryhmitellä kahdella tavalla:

• Kun tarkastelet dataa kategorian, brändin tai tuotetyypin mukaan, voit seurata, miten kilpailukyky Shopping-mainoksissa ja maksuttomissa listauksissa kehittyy ajan mittaan.
  • Ryhmittelemällä datan tuotteen mukaan näet tiedot yksittäisestä tuotteesta, josta on saatavilla vertailutilastoja.

Tässä artikkelissa kerrotaan Kauppiaskeskuksen Hinnan kilpailukyky ‑raportin käytöstä.

Edut

Hintatiedoista on apua, kun teet mainosten hintatarjouksia ja hinnoittelet tuotteitasi.

• Kilpailukykyiset hintatarjoukset. Tutki vertailuhintojen raportteja ja korota hinnaltaan kilpailukykyisten tuotteiden hintatarjouksia.
  • Kilpailukykyiset hinnat. Hyödynnä vertailuhintojen raportteja, kun teet hinnoittelupäätöksiä ja laadit myyntistrategiaa. Voit esimerkiksi selvittää, mitkä tuotteet, tuotetyypit, brändit ja luokat on hinnoiteltu liian korkealle, tai voit laatia datan pohjalta mainoskampanja- tai erikoistarjousstrategian.
  • Tutustu ison mittakaavan hyödynnettäviin tietoihin Google BigQueryn avulla (tarvitset Google Cloud ‑tilin). Katso hinnan kilpailukykydata Google Cloudin BigQuerysta. Näin voit kehittää omaan dataasi perustuvia työnkulkuja ja hyödyntää liiketoimintatietoja kateratkaisuissa ja muissa ylläpitopäätöksissä. Lue lisää Google BigQueryn datansiirtopalvelun käytöstä Kauppiaskeskuksessa

Ennen kuin aloitat

Sinun on otettava Markkinakatsaus käyttöön tämän toiminnon käyttämiseksi.

Tässä artikkelissa "maksuttomat listaukset" viittaavat vain Shopping-välilehden maksuttomiin listauksiin.

Näin se toimii

Hinnan kilpailukyky ‑raportin voi ryhmittää tuotteen, tuotetyypin, luokan tai brändin mukaan. Jos käytät tuoteryhmittelyä tai klikkaat Näytä tuotteet, esiin avautuu yksityiskohtainen taulukko kunkin tuotteen datasta.

Voit suodattaa raportin datan valitsemasi ajanjakson mukaan.

Huom. Tässä raportissa ei huomioida tuotteita, joita ei myy tarpeeksi moni jälleenmyyjä tai joilla ei ole paljon klikkauksia Shopping-mainoksissa tai maksuttomissa listauksissa. Lisäksi tämä raportti koskee vain Shopping-mainoksia ja maksuttomia listauksia, joten siinä ei huomioida paikallisten tuotteiden mainosten tai Osta Googlen kautta ‑listausten dataa.

Raportin tuotenäkymässä on dataa vain tuotteista, jotka on toimitettu Kauppiaskeskus-tilille ja joista on saatavilla vertailutietoja. Luokka-, brändi- ja tuotetyyppinäkymissä huomioidaan tuotteidesi kattavat historiatiedot.

Kun tarkastelet dataa luokan, brändin tai tuotetyypin mukaan, näet nämä kaksi tilastoa:

Mittari Sisältö
Vertailuhinnan yläpuolella, alapuolella tai tasolla Tämä osoittaa prosentuaalisen osuuden kerroista, jolloin tuotettasi verrattiin muihin tuotteisiin ja tuotteesi hinta oli yli yhden prosentin vertailuhintaa korkeampi.
Ei vertailuhintaa Tämä osoittaa prosentuaalisen osuuden kerroista, jolloin tuotettasi verrattiin muihin tuotteisiin eikä dataa ollut riittävästi tuotteen vertailuhinnan laskemiseksi.

Kun katsot dataa tuotteen mukaan, näet nämä mittarit:

Mittari Sisältö
Oma hinta Tämä osoittaa tuotteen tämänhetkisen hinnan, joka perustuu price [hinta] ‑määritteen tai, jos saatavilla ja käytössä, sale_price [alennushinta] ‑määritteen arvoon.
Nykyinen vertailuhinta Tämä on keskimääräinen klikkausmäärällä painotettu hinta tietylle tuotteelle, ja se perustuu kaikkien kyseistä tuotetta Shopping-mainoksissa ja maksuttomissa listauksissa mainostavien jälleenmyyjien tietoihin. Tuotteet yhdistetään GTIN-tunnusten perusteella.

Vertailuhinta lasketaan datasta, joka on kerätty 1–7 päivää ennen raportin luomista. Shopping-mainoksissa tai maksuttomissa listauksissa enemmän klikkauksia saaneille tuotteille valitaan tuoreempi vertailuhinta, joka on lähempänä yhtä päivää ennen luomista.

Koska vertailuhinnan laskennassa painotetaan klikkauksia, suosituimmilla tarjouksilla on suurempi painoarvo.
Tämänhetkinen hintaero vertailuhintaan Tämä osoittaa tuotteen tämänhetkisen oman hintasi ja nykyisen klikkauksilla painotetun keskimääräisen vertailuhinnan välisen prosentuaalisen eron.
Ero historialliseen vertailuhintaan Tämä osoittaa oman hintasi ja vertailuhinnan keskimääräisen prosentuaalisen eron valitulla ajanjaksolla.

Raportin löytäminen

Näet Hinnan kilpailukyky ‑raportin näin:

1. Kirjaudu Kauppiaskeskus-tilillesi.
  2. Siirry Kasvu-välilehdelle.
  3. Klikkaa Hinnan kilpailukyky.