I Hjælp kan du finde indhold om både Merchant Center Next og den klassiske version af Merchant Center. Se efter logoet øverst i hver artikel for at sikre, at artiklen omhandler den version af Merchant Center, du bruger.

Om rapporten over prisens konkurrencedygtighed

Et tilpasset ikon for artiklens overskrift i det klassiske Merchant Center

Rapporten over prisens konkurrencedygtighed viser, hvordan andre forhandlere prissætter de samme produkter, som du sælger. Du kan se en gennemsnitspris for hvert produkt, som giver dig en idé om, hvilke priser der giver andre forhandlere klik, samt samlede metrics om benchmarkpriser over tid.

Du kan segmentere og se data på 2 måder i rapporten:

• Når du filtrerer data efter kategori, brand eller produkttype, kan du se, hvor konkurrencedygtig du er i Shopping-annoncer og gratis fortegnelser over tid.
  • Når du filtrerer data efter produkt, kan du se oplysninger om individuelle produkter, hvor der er en tilgængelig benchmarkmetric.

I denne artikel kan du se, hvordan rapporten over prisens konkurrencedygtighed i Merchant Center fungerer.

Fordele

Du kan bruge prisoplysninger som vejledning, når du byder på annoncer og prissætter dine produkter.

• Konkurrencedygtige bud. Brug rapportering om prissammenligning til at hæve dine bud på produkter, der er konkurrencedygtige med hensyn til pris.
  • Konkurrencedygtige priser. Brug rapportering om prissammenligning som hjælp, når du fastsætter priser og udvikler din strategi til merchandising. Det kan f.eks. omfatte at identificere produkter, produkttyper, brands eller kategorier, der er prissat for højt, eller lægge en strategi for kampagner eller særtilbud.
  • Se indsigt i stor målestok med Google BigQuery (kræver en Google Cloud-konto). Se data om prisens konkurrencedygtighed via Google Clouds BigQuery. Ved at aktivere dette kan du udvikle tilpassede arbejdsgange på baggrund af dine egne data og få virksomhedsindsigt til at administrere avancer og meget mere. Få flere oplysninger om Google BigQuery Data Transfer Service til Merchant Center

Før du begynder

Omtale af "gratis fortegnelser" i denne artikel henviser kun til gratis fortegnelser på fanen Shopping.

Sådan fungerer det

Rapporten over prisens konkurrencedygtighed kan filtreres efter produkt, produkttype, kategori eller brand. Hvis du filtrerer efter produkt, eller hvis du klikker på Vis produkter, åbnes der en detaljeret tabel med data for hvert enkelt produkt.

I rapporten kan du angive en tidsperiode, som du vil se resultater for.

Bemærk, at produkter, der sælges af for få forhandlere, og produkter, der ikke får særlig mange klik i Shopping-annoncer eller gratis fortegnelser, ikke vises i denne rapport. Denne rapport gælder desuden kun for Shopping-annoncer og gratis fortegnelser. Det betyder, at den ikke omfatter data fra andre funktioner, f.eks. annoncer for lokalt butikslager.

Produktvisningen i rapporten indeholder kun data for de produkter, der i øjeblikket er indsendt på din Merchant Center-konto, og som der er tilgængelige benchmarkmetrics for. Kategori-, brand- og produkttypevisningen indeholder hele historikken for dine produkter.

Når du filtrerer rapporten efter kategori, brand eller produkttype, kan du se disse to metrics:

Metric Hvad den viser
Over, lig med eller under benchmarkpris Procentdelen af forekomster, hvor dine produkter blev rangeret i forhold til andre produkter, og hvor dine produkter lå mere end 1 % over benchmarkprisen inden for +/- 1 % af benchmarkprisen eller 1 % under benchmarkprisen.
Ingen benchmarkpris Procentdelen af forekomster, hvor dine produkter blev rangeret i forhold til andre produkter, og hvor der ikke var nok data til at beregne benchmarkprisen for det pågældende produkt.

Når du filtrerer data efter produkt, kan du se disse metrics:

Metric Hvad den viser
Din pris Din aktuelle pris for en vare, som den er defineret ved hjælp af attributten pris [price] eller, hvis den er tilgængelig og aktiv, af attributten tilbudspris[sale_price].
Aktuel benchmarkpris Den gennemsnitlige klikbaserede pris for et produkt hos alle forhandlere, der også viser det pågældende produkt i Shopping-annoncer og gratis fortegnelser. Produkterne matches på baggrund af deres GTIN.

Benchmarkprisen beregnes ved hjælp af data, der bliver hentet, 1-7 dage før rapporten oprettes. Produkter med en højere klikvolumen i Shopping-annoncer eller gratis fortegnelser får en mere opdateret benchmarkpris, da de indsamlede data vil være tættere på kun at være 1 dag gamle.

Da benchmarkprisen vægtes efter antal klik, vil populære tilbud blive vægtet højere i benchmarkprisen.
Forskel mellem benchmark og nuværende pris Den procentvise forskel mellem din aktuelle pris og den aktuelle gennemsnitlige benchmarkpris vægtet ud fra antal klik for produktet.
Forskel mellem benchmark og tidligere pris Den gennemsnitlige procentvise forskel mellem din pris og benchmarkprisen i det valgte datointerval.

Sådan finder du rapporten

Du finder rapporten over prisens konkurrencedygtighed ved at følge denne vejledning:

1. Log ind på din Merchant Center-konto.
  2. Gå til fanen "Vækst".
  3. Klik på Prisens konkurrencedygtighed.