I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Bruk funksjonen for utsatt fjerning for å beskytte produktene dine

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Hvis du vil forhindre utilsiktet fjerning av produkter fra Merchant Center-kontoen din, bør du slå på funksjonen for utsatt fjerning i innstillingene for produktbeskyttelse. Denne funksjonen forhindrer at data fjernes dersom det legges til ufullstendig produktinformasjon. Du kan også motta varsler når det registreres at produktene står i fare for å fjernes.

Slik fungerer det

Funksjonen for produktbeskyttelse utløses ved en betydelig nedgang i antallet produkter i en bestemt datakilde (for eksempel et Google-regneark). For å forhindre at produktinformasjon slettes ved et uhell, fjerner ikke Google produktene som manglet i den nyligste opplastingen av produktinformasjonen din. Hvis du ikke foretar deg noe, forblir de manglende produktene aktive frem til den opprinnelige utløpsdatoen.

Du får varsel om denne beskyttelsen via e-post hvis du har slått på e-postoppdateringer for varsler om produktinformasjon. Det vises også et varsel om at produktbeskyttelsen er utløst, i «Behandler»- eller «Nyeste oppdatering»-delen for den aktuelle datakilden. Varselet angir også hvor mange produkter som ble oppdaget i de forrige opplastingene.

Hvis det ikke var meningen å slette de aktuelle produktene fra feeden, kan du se etter feil i produktinformasjonen som har kommet til siden sist, gjøre eventuelle nødvendige rettinger og sende inn produktinformasjonen på nytt.

Hvis det var meningen å fjerne produktene vi beskyttet, fra feeden din, kan du overstyre funksjonen på følgende måter:

1. Klikk på Fjern produkter i advarselen i «Behandler»- eller «Nyeste oppdatering»-delen for den aktuelle datakilden.
  2. Slå av funksjonen i kontoinnstillingene dine, og last deretter opp produktinformasjonen på nytt.

Kvalifiserte feeder (bare i den eldre versjonen av Merchant Center)

Funksjonen for produktbeskyttelse er tilgjengelig for hovedfeeder, inkludert produktfeeder, feeder for produkter i butikk og feeder for produktlager i butikk. Den er også tilgjengelig for filopplastinger, inkludert regneark. Funksjonen er ikke tilgjengelig for ekstrafeeder, API, automatiske feeder, oppdateringer av produktlager på nettet eller oppdateringer av lokalt produktlager, med mindre det er tilknyttet en lokal feed.

Som standard er funksjonen slått av, men du kan slå den på eller justere grensen for prosentvis nedgang i kontoinnstillingene.

Veiledning

Slik justerer du funksjonen for produktbeskyttelse

1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul].
  3. Klikk på Kontoinnstillinger eller Generelle kontoalternativer.
  4. Klikk på Produktbeskyttelse-menyen, og slå på «Iverksett beskyttelsen når følgende prosentandel av produktene er i ferd med å bli fjernet».
  5. Angi grensen for prosentvis nedgang som skal utløse beskyttelsen av produktene dine.
  6. Klikk på Lagre.