Onboardingguide

Välj var dina kunder ska betala

När du skapar ditt Merchant Center-konto blir du ombedd att välja var du vill att dina kunder ska betala – på din webbplats, på Google eller i din lokala butik.

Betala på webbplatsen

Du kan välja att visa produkterbjudanden på Googles plattformar och låta kunderna hitta information om dina produkter på olika Google-tjänster med obetalda annonser. Läs mer om Googles plattformar.

Fördelar

• Leverera multimedieinformation brett. Din detaljerade produktinformation kan visas på Google Sök och andra Google-tjänster.
  • Få kontakt med kunderna där de befinner sig. Nå kunderna när de söker efter dina produkter.
  • Öka din synlighet. Få fler besökare med köpavsikt till webbplatsen.

Läs de policyer du måste följa för det här alternativet

Betala i din lokala butik

Aktivera Googles plattformar lokalt om du vill visa produkter från din fysiska butik i obetalda produktannonser på Google-plattformar som Google Sök, Google Bilder, Google Maps och Google Shopping. (Tillgängligheten för olika typer på varje Google-plattform varierar från land till land. Läs mer

Fördelar

• Leverera multimedieinformation brett. Din detaljerade produktinformation kan visas på Google Sök och andra Google-plattformar.
  • Marknadsför utbudet i butiken: visa lokala användare att de kan hitta det de letar efter i din butik, direkt när de börjar söka på Google.
  • Få kontakt med kunderna där de befinner sig. Nå kunderna när de söker efter dina produkter.

Läs de policyer du måste följa för det här alternativet

Betala på Google

Om du har valt USA eller Frankrike som land för ditt företag kan du vara berättigad att delta i Shopping Actions, som gör att du kan sälja dina produkter direkt på Google. Läs mer om Shopping Actions

Fördelar

• Främja kundlojalitet: Låt användarna veta att de snabbt och direkt kan skaffa varor från din butik eller ditt lager utan fraktförseningar.
  • Visas på Google-plattformar: Förbättra shoppingupplevelsen med en smidig upplevelse på flera Google-plattformar.
    • I USA kan du sälja dina produkter direkt på Google.
    • I Frankrike kan du sälja dina produkter på shopping.google.fr och på Google Assistent.

Läs deltagandekriterierna för att ta reda på om betalning på Google passar ditt företag och läs igenom policyerna du måste följa för det här alternativet.

Du kan även aktivera Google Ads och starta en Shopping-kampanj när kontot har aktiverats. Klicka här om du vill läsa mer om hur du kommer igång med Shopping-annonser.