Onboardingguide

Välj dina program

Alla Merchant Center-program – inklusive Shopping-annonser, Googles plattformar och Shopping Actions – erbjuder olika sätt för dig att visa dina produkter för kunderna. När du har angett din företagsinformation är du redo att välja program. Vi rekommenderar att du väljer alla program som passar dina affärsmål. Du kommer att kunna lägga till fler program eller avbryta befintliga program när du är klar med den inledande processen.

Du behöver inte slutföra den inledande processen på en gång. Dina framsteg sparas automatiskt och du kan återvända vid ett senare tillfälle för att avsluta den. Du ser förloppet för vart och ett av de program du har valt i avsnittet Väntande uppgifter på sidan Översikt i Merchant Center.

Obs! Om du vill se en fullständig lista över tillgängliga program efter att du har skapat ditt konto klickar du på Tillväxt i menyn till vänster och klickar sedan på Hantera program. Information om relevanta program kan också visas på sidan Möjligheter på ditt Merchant Center-konto. Du kan när som helst registrera dig för och utforska dessa program.

Välj de program som passar dina affärsmål

Välj de program som passar dina behov. Information du delar när du registrerar dig i ett program kommer automatiskt att fyllas i för alla andra program du väljer. Det betyder att du bara behöver ange programinformation, till exempel produktdata eller leveranspolicy, en gång.

Googles plattformar

Du kan välja att visa produktdata med programmet Googles plattformar och låta kunderna hitta information om dina produkter på olika Google-tjänster. Det är gratis att visa produkter på Googles plattformar. Läs mer om Googles plattformar.

Tillgänglighet

Googles plattformar finns i USA.

Fördelar

• Leverera multimedieinformation brett. Din detaljerade produktinformation kan visas på Google Sök och andra Google-tjänster.
  • Få kontakt med kunderna där de är. Nå kunderna när de söker efter dina produkter.
  • Öka din synlighet. Få fler besökare med köpavsikt till webbplatsen.

Läs de policyer du måste följa för att annonsera produkter med Googles plattformar.

Shopping-annonser

Med Shopping-annonser används dina produktdata snarare än sökord för att avgöra när och var dina annonser ska visas. Den produktdata du skickar in via Merchant Center innehåller uppgifter om produkterna du säljer. Vi använder informationen när vi matchar användarnas sökningar med dina annonser, så att de mest relevanta produkterna visas. Läs mer om Shopping-annonser

Tillgänglighet

Shopping-annonser finns i fler än 40 länder.

Fördelar

• Mer kvalificerade potentiella kunder: Du kan få bättre potentiella kunder om du visar produktinformation direkt i dina annonser. Detta kan hjälpa kunderna att fatta informerade köpbeslut och gör dem också mer benägna att genomföra ett köp på din webbplats.
  • Enkel och butiksfokuserad kampanjhantering: I stället för att använda sökord – det huvudsakliga verktyget som Google Ads använder för att ta fram relevanta produkter – använder Shopping-annonser de produktattribut du har definierat i ditt Merchant Center-dataflöde för att visa annonser i relevanta sökningar.
  • Bredare närvaro: Flera av dina Shopping-annonser kan visas vid en och samma sökning. När det är relevant kan en Shopping-annons och en textannons visas samtidigt. Detta betyder att din räckvidd eller en enda sökning kan fördubblas.
  • Effektiv rapportering och konkurrensinformation: Se resultaten för dina produkter på den detaljnivå du vill ha. Genom att filtrera produktvyn kan du till exempel se hur många klick ett visst märke av högklackade skor har fått – utan att du behöver skapa nya produktgrupper. Med benchmarkingdata får du en bild av konkurrensen. Hitta tillväxtmöjligheter med hjälp av information om visningsandel och verktyget Budsimulatorn.

Typer av Shopping-annonser

Du kan marknadsföra din butik och dina produkter med tre typer av Shopping-annonser:

• Shopping-annonser med produkt. Dessa framhäver din produktinformation baserat på produktdata som du skickade in. De visas för potentiella kunder som söker efter dina produkter.
  • Dessa annonser skapas utifrån produktdata som du skickar in till Merchant Center. Läs mer om vad Shopping-annonser med produkt består av
  • Framhävda Shopping-annonser. Dessa framhäver din produktinformation baserat på produktdata som du skickade in. De visas för potentiella kunder som söker efter dina produkter.
  • Du skapar dessa i Google Ads genom att gruppera liknande produkter. Då kan användarna jämföra flera av dina produkter och klicka på den som passar bäst. Läs mer om vad framhävda Shopping-annonser består av
  • Lokala katalogannonser. Dessa framhäver liknande produkter tillsammans i Googles Display-nätverk baserat på produktdata som du skickade in för annonser för lokala butikslager.
  • Dessa använder flödesdata från Annonser för lokala butikslager för att engagera användare i Googles Display-nätverk och generera mer trafik till lokala butiker. Läs mer om lokala katalogannonser

Läs de policyer du måste följa när du använder Shopping-annonser.