I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Onboardingguide

Välj var dina kunder ska betala

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

När du skapar ditt Merchant Center-konto blir du ombedd att välja var du vill att dina kunder ska betala – på din webbplats, i din lokala butik eller på Google. Du kan välja mer än ett alternativ och redigera dina val när som helst.

Choose where your customers check out hero [Icon] Betala på webbplatsen

Aktivera produkterbjudanden så att de visas i gratis produktannonser. På så sätt hittar kunderna dina produkter på alla Googles tjänster, inklusive Sök och Bildsökning, med data från ditt produktflöde. När du uppdaterar flödet görs uppdateringarna automatiskt i hela nätverket.

Läs mer om gratis produktannonser

Tillgänglighet

Gratisannonser är tillgängliga globalt.

Fördelar

• Dela utförliga och engagerande annonser. Din detaljerade produktinformation kan visas på Google Sök och andra Google-tjänster.
  • Få kontakt med kunderna där de befinner sig. Nå kunderna när de söker efter dina produkter.
  • Öka din synlighet. Få fler besökare med köpavsikt till webbplatsen.

Läs de policyer du måste följa för att använda gratisannonser.

Choose where your customers check out hero [icon] Betala i din lokala butik

När du deltar i lokala gratisannonser kan dina produkter i butiken visas i gratisannonser på Googles tjänster, inklusive Google Sök, Google Bilder, Shopping-fliken, Google Maps och Google Lens (tillgängligheten för olika annonstyper varierar beroende på land).

Annonser riktas mot lokala användare som söker efter produkter som du säljer i dina butiker. Ändringar i produktflödet återspeglas automatiskt i annonserna, så dina lokala kunder hittar bara varor som finns i lager i de butiker som är närmast dem.

Tillgänglighet

Återförsäljare med fysiska butiker i de länder som anges här kan visa sina produkter i lokala gratisannonser.

Fördelar

• Leverera multimedieinformation brett. Dina lokala gratisannonser kan vara kvalificerade för att visas på Google Sök och andra Google-plattformar vilket gör att du kan nå många potentiella kunder med din lokala annonseringsstrategi.
  • Marknadsför butikslagret för lokala målgrupper. Berätta för lokala kunder att din butik har varan de letar efter på Google.
  • Få kontakt med kunderna där de befinner sig. Nå kunder när de aktivt söker efter en produkt som du har i lager. Kunderna tittar på din produktannons på Google och besöker din lokala butik för att handla. Läs mer om annonser för lokala butikslager.

Läs de policyer du måste följa för att visa dina lokala produkter kostnadsfritt.

Tips! Kvalificerade återförsäljare i USA, Kanada, Förenade kungariket och på Irland kan använda produktläsaren eller appen för lokala butikslager för att automatiskt och utan kostnad lägga till sina butiksprodukter på Google. Kom igång.