Onboardingguide

Välj var dina kunder ska betala

När du skapar ditt Merchant Center-konto blir du ombedd att välja var du vill att dina kunder ska betala – på din webbplats, i din lokala butik eller på Google. Du kan välja mer än ett alternativ och redigera dina val när som helst.

Betala på webbplatsen

Aktivera produkterbjudanden så att de visas i gratis produktannonser. På så sätt ser kunderna dina produkter på alla Googles tjänster, inklusive Sök och Bildsökning, med data från ditt produktflöde. När du uppdaterar flödet görs uppdateringarna automatiskt i hela nätverket.

Läs mer om gratis produktannonser

Tillgänglighet

Gratisannonser är tillgängliga globalt.

Fördelar

• Dela utförliga och engagerande annonser. Din detaljerade produktinformation kan visas på Google Sök och andra Google-tjänster.
  • Få kontakt med kunderna där de befinner sig. Nå kunderna när de söker efter dina produkter.
  • Öka din synlighet. Få fler besökare med köpavsikt till webbplatsen.

Läs de policyer du måste följa för att använda gratisannonser.

Betala i din lokala butik

Visa dina produkter i lokala gratisannonser på olika Google-tjänster, bland annat Google Sök, Google Bilder, Google Maps och Googles Shopping-flik.

Annonser riktas mot lokala användare som söker efter produkter som du säljer i dina butiker. Ändringar i produktflödet återspeglas automatiskt i annonserna, så dina lokala kunder ser bara varor som finns i lager i de butiker som är närmast dem.

Tillgänglighet

Återförsäljare som har fysiska butiker i USA kan visa sina produkter i lokala gratisannonser.

Fördelar

• Leverera multimedieinformation brett. Dina lokala gratisannonser kan vara kvalificerade för att visas på Google Sök och andra Google-plattformar vilket gör att du kan nå många potentiella kunder med din lokala annonseringsstrategi.
  • Marknadsför butikslagret för lokala målgrupper. Berätta för lokala kunder att din butik har varan de letar efter på Google.
  • Få kontakt med kunderna där de befinner sig. Nå kunder när de aktivt söker efter en produkt som du har i lager. Kunderna ser din produktannons på Google och besöker din lokala butik för att handla. Läs mer om annonser för lokala butikslager.

Läs de policyer du måste följa för att visa dina lokala produkter gratis.

Betala på Google

Om du har valt USA eller Frankrike som land för ditt företag kan du vara berättigad att delta i Shopping Actions, som gör att du kan sälja dina produkter direkt på Google. Läs mer om Shopping Actions

Fördelar

• Främja kundlojalitet: Låt användarna veta att de snabbt och direkt kan skaffa varor från din butik eller ditt lager utan fraktförseningar.
  • Visas på Google-plattformar: Förbättra shoppingupplevelsen med en smidig upplevelse på flera Google-plattformar.
    • I USA kan du sälja dina produkter direkt på Google.
    • I Frankrike kan du sälja dina produkter på shopping.google.fr och på Google Assistent.

Läs deltagandekriterierna för att ta reda på om betalning på Google passar ditt företag och läs igenom policyerna du måste följa för det här alternativet.

Du kan aktivera Google Ads och starta en Shopping-kampanj när kontot har aktiverats. Läs mer om hur du kommer igång med Shopping-annonser